Δεν υπάρχουν πολλές εικόνες πιο απογοητευτικές από αυτήν ενός βρώμικου, ακατάστατου ψυγείου. Κολλημένα τυριά, πράγματα που έχουν χαλάσει, λεκέδες από μαρμελάδες ή κέτσαπ.

Καμιά φορά, είναι αποκαρδιωτική η διαδικασία καθαριότητας, άρα, μιας που το προφυλάσσει η κλειστή πόρτα, το αφήνουμε την ησυχία του-κι ας ταράζει η άσχημη όψη του την δική μας ησυχία τις περισσότερες φορές.

Τα πράγματα όμως είναι απλά και δεν χρειάζεται να αφήνουμ την κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο για να αρχίζουμε να πλένουμε και να τρίβουμε. Αν καθαρίζουμε το ψυγείο μας δύο φορές το μήνα, μετά όλα θα κυλάνε ειρηνικά.

Θα χρειαστούμε:

σφουγγάρι πιάτων (καθαρό)
απολυμαντικό σπρέι πολλαπλών χρήσεων
υγρό πιάτων
πετσέτες κουζίνας
χαρτί κουζίνας

 

Η διαδικασία: 

1.Αδειάζουμε όλο το ψυγείο, πετάμε ό, τι είναι για πέταμα, ομαδοποιούμε τα τρόφιμα: λαχανικά με λαχανικά, αλλαντικά με αλλαντικά κτλ.

2. Αφαιρούμε τα ράφια και τα συρτάρια και τα βάζουμε στο νεροχύτη κάτω από καυτό νερό. Πλένουμε με σφουγγάρι και υγρό πιάτων. Αν είναι μεγάλα, χρησιμοποιούμε την μπανιέρα μας

3. Καθαρίζουμε με απολυμαντικό σπρέυ το εσωτερικό του ψυγείου (τοιχώματα, ράφια που δεν αφαιρούνται και το λάστιχο που βρίσκεται στο σημείο που κλείνει η πόρτα). Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και, για δύσκολα σημεία, δουλεύουμε και με το σκληρό μέρος του σφουγγαριού πιάτων.

4.Επανατοποθετούμε τα στεγνά και καθαρά,πια, συρτάρια και ράφια. Τακτοποιούμε τα τρόφιμα και τα βαζάκια-έχοντας προσέξει να είναι πρώτα και αυτά καθαρά και να μην «κολλάνε».

5. Ώρα για το εκωετρικό του ψυγείου. Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας και μια σταγόνα υγρό πιάτων. Έπειτα, απλώς με στεγνό χαρτί.

Τώρα, όλα είναι καθαρά, τακτοποιημένα και γαλήνια.

Τώρα, μπορούμε να απολαύσουμε τους καρπούς των κόπων μας, μαγειρεύοντας κάτι νόστιμο. Οδηγίες για γρηγορότερο πλύσιμο πιάτων σε επόμενο άρθρο…