Κραδασμούς είχε προκαλέσει το 2016 το «Abyss Horizon Table» που είχε σχεδιάσει ο Christopher Duffy του στούντιο Duffy London· το ντιζάιν εντυπωσίασε με την ευφυή χρήση ξύλου και γυαλιού σε χρώμα τυρκουάζ για να ανακαλεί στον νου τα βάθη του ωκεανού. Τράβηξε την προσοχή του Musée des Arts Décoratifs στο Λούβρο που, το 2019, το απέκτησε για να το προσθέσει στην Εθνική Συλλογή της Γαλλίας. Τώρα, ο σχεδιαστής παρουσίασε νέα εκδοχή του.

«Γι’ αυτό το κομμάτι, θέλησα να επιτύχω κάτι πολύ καθαρό» είπε, σε ανακοίνωση, ο Duffy. Ενώ η παλαιότερη εκδοχή είχε μια πιο ακατέργαστη όψη η οποία αποκάλυπτε τα πολλαπλά επίπεδα ξύλου που σχημάτιζαν τη δομή του, στη νέα εκδοχή υπάρχουν τρία κυρτά πόδια που δεν κλέβουν την προσοχή από την επιφάνειά του. «Επανασχεδιάζοντας τη βάση με λεπτά πόδια για να δώσουμε μια πιο χαριτωμένη όψη, βοηθάμε στο να εστιαστεί περισσότερο η προσοχή στην επιφάνεια του τραπεζιού» εξηγεί ο σχεδιαστής. Κοιτώντας το από πάνω, τα πόδια είναι τελείως κρυμμένα, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι αυτός ο τρισδιάστατος γεωλογικός χάρτης αιωρείται στον αέρα.

Για μία ακόμη φορά διατίθεται σε μόνον 25 κομμάτια. Και εκτός από την αρχική βάση από ξύλο σημύδας προσφέρεται και με βάση από λευκό μάρμαρο Καράρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Designbloom