Ο Ye-Kanye West, που μόλις αποβλήθηκε από τα Grammy λόγω «ανησυχητικής συμπεριφοράς», και η βρετανική εταιρεία τεχνολογίας Κano συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του Stem Player, ενός mp3 player που επεμβαίνει δημιουργικά στη μουσική.

Με εργονομικό σχήμα που θυμίζει βότσαλο, το Stem Player επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται τα τραγούδια στην παλάμη του χεριού τους, ελέγχοντας τα φωνητικά, τα ντραμς, το μπάσο και τα samples ενός κομματιού καθώς περνούν τα δάχτυλά τους στα αυλάκια της συσκευής.

Με το Stem Player, ένα μουσικό κομμάτι ζωντανεύει με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά που το ακούμε. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό άλμπουμ που θα σας επιτρέπει να αναμιγνύετε τα τραγούδια, να προσθέτετε εφέ και να ακούτε τη μουσική διαφορετικά κάθε φορά» δήλωσε ο Bruno Schillinger, επικεφαλής product designer στην Kano.

Tο Stem Player επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται τα τραγούδια στην παλάμη του χεριού τους.

Η συσκευή προσκαλεί τους χρήστες να συμμετέχουν στην εμπειρία ακρόασης και πήρε το όνομά της από τον μουσικό όρο “stems” – τα μεμονωμένα τμήματα που συνθέτουν ένα τραγούδι. Ανάμεσα στις δυνατότητες remixing που προσφέρει είναι το looping και η αναστροφή τμημάτων ενός κομματιού, καθώς και η  επιτάχυνση και επιβράδυνσή τους.

Ευχάριστο είναι και το απτικό feedback που προσφέρει∙ καθώς οι χρήστες περνούν τα δάχτυλά τους πάνω από το σφαιρικό κάλυμμα σιλικόνης, τα φώτα της συσκευής αναβοσβήνουν σε πραγματικό χρόνο στις αλλαγές των κομματιών.

Η πρωταρχική ιδέα ήταν μια συσκευή – αντίδοτο στα ΜP3 players με τις μαύρες οθόνες όπου οι χρήστες κάνουν κύλιση των τραγουδιών. «Είναι μια επιστροφή στις αρχέγονες αλληλεπιδράσεις. Ένα πράγμα που σκεφτήκαμε από την αρχή ήταν να ενσωματώσουμε βασικές κουκκίδες φωτός και χρώματος που υποδηλώνουν τη λειτουργία της συσκευής» εξηγεί ο Schillinger. «Και οι αυλακώσεις – τα κανάλια στα οποία σύρετε το δάχτυλό σας – κάνουν τη συσκευή να μοιάζει με πέτρα διαλογισμού που μπορείτε να χαϊδέψετε για να νιώσετε ήρεμοι».

Η συσκευή μπορεί να συνδεθεί με ακουστικά και ηχεία, με καλώδιο ή Bluetooth.

https://kano.tech