Η Leica αποκάλυψε το τελευταίο της smartphone με την ονομασία Leitz Phone 2, το οποίο πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή της εταιρείας και τον γιο του Ernst Leitz II, ο οποίος παρουσίασε την πρώτη εμπορική φωτογραφική μηχανή 35 mm το 1924. Όπως είναι αναμενόμενο από ένα νέο μοντέλο της Leica, το smartphone είναι βελτιστοποιημένο για τη φωτογραφία, διαθέτοντας ένα ασημένιο περίβλημα από αλουμίνιο με έναν τεράστιο φακό που μοιάζει με το μάτι του κύκλωπα στην πλάτη του κινητού, το οποίο εκτείνεται σχεδόν σε όλο το πλάτος της συσκευής.

Ο αισθητήρας CMOS 1 ίντσας, 47,2 MP, ο οποίος λέγεται ότι είναι ο μεγαλύτερος που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε smartphone, συνδυάζεται με ιδιόκτητο λογισμικό που φέρνει όλη την αισθητική της Leica στη φωτογραφία σε ένα smartphone – μιμούμενος τα αποτελέσματα των φακών Summilux 28, Summilux 35 και Noctilux 50.

Οι τεχνικές προδιαγραφές περιλαμβάνουν εστιακή απόσταση 19 mm, που προσφέρει μεγάλη ελευθερία για τη σύνθεση εικόνων, έναν πολύ γρήγορο φακό f/1.9 που προσφέρει υψηλό δυναμικό εύρος και σχεδόν μηδαμινό θόρυβο εικόνας, καθώς και 6πλό ψηφιακό ζουμ στην κύρια κάμερα. Οι επίπεδες άκρες του κινητού έχουν οδοντωτές επιφάνειες για καλύτερο κράτημα, οι ήχοι του κλείστρου είναι εκεί για να μιμούνται αυτούς των φωτογραφικών μηχανών της μάρκας και περιλαμβάνεται ένα σύστημα μαγνητικής στερέωσης του καπακιού του φακού.

Αυτό το στιβαρό Android κινητό είναι ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη σύμφωνα με τις προδιαγραφές IP68 και IP5X και διαθέτει τα πιο σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 και ματ μαύρη οθόνη 6,6 ιντσών από Gorilla Glass. Αν και πιθανότατα είναι ένα πολύ εξειδικευμένο κινητό για καθημερινή χρήση από τον μέσο καταναλωτή, η κυκλοφορία του χρησιμεύει ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συλλεκτικά αντικείμενα για τους λάτρεις της μάρκας.

Δυστυχώς, όμως, ακόμα κι αυτοί θα πρέπει να προμηθευτούν το Leitz Phone 2 από κάπου μακριά, αφού είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην Ιαπωνία από τις 18 Νοεμβρίου στην τιμή των 225.360 JPY (περίπου 1.600 ευρώ).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.