Η Leica είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία της πρώτης εμπορικά διαθέσιμης φωτογραφικής μηχανής 35mm πριν από σχεδόν 100 χρόνια, το 1925. Από το 1984 έως το 2002, ο γερμανικός κατασκευαστής φωτογραφικών μηχανών κατασκεύασε στο χέρι 175.000 φωτογραφικές μηχανές M6, οι οποίες χρησίμευσαν ως εργαλεία για τους καλύτερους φωτογράφους στον κόσμο, ώστε να αποτυπώσουν τις ξεχωριστές κοσμοθεωρίες τους. Δύο δεκαετίες μετά τη διακοπή του μοντέλου, αυτο το διαχρονικά αξεπέραστο σύμβολο επιστρέφει τώρα για μια νέα γενιά με μερικές σύγχρονες αναβαθμίσεις και πινελιές.

«Η Leica M6 αποτελεί ορόσημο στην εταιρική ιστορία της Leica Camera AG. Από το 1984, έχουν τραβηχτεί αμέτρητες εμβληματικές φωτογραφίες με αυτήν -αποτέλεσε μέρος της γκάμας προϊόντων για πάνω από 18 χρόνια και εξακολουθεί να είναι μια συναρπαστική φωτογραφική μηχανή με εξαιρετικά υψηλή χρηστική αξία. Η συνειδητή αναλογική φωτογραφία ως αντίλογος στην πλημμύρατων ψηφιακών εικόνων σήμερα αισθάνεται μια μεγάλη χαρά», δήλωσε για το νέο λανσάρισμα ο Stefan Daniel, αντιπρόεδρος τεχνολογίας και λειτουργίας της Leica για την επανεμφάνιση της M6.

Η νέα Leica M6 χρησιμοποιεί τη σύγχρονη έκδοση του σκόπευτρου Leica M με μεγέθυνση 0,72x. Όλες οι οπτικές επιφάνειές της είναι πλέον επικαλυμμένες με ειδικό υλικό και επομένως λιγότερο ευαίσθητες στο τυχαίο φως. Τα πάνω καλύμματα του σώματος πλέον δεν αποτελούνται από χυτοπρεσσαριστό ψευδάργυρο αλλά από συμπαγή ορείχαλκο με επικάλυψη από μαύρη λάκα, πολύ ανθεκτική στην τριβή. Το εμβληματικό κόκκινο λογότυπο Leitz έχει μεταφερθεί στην ίδια θέση από το πρωτότυπο του 1984, αλλά το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με προειδοποιητική ένδειξη μπαταρίας, φωτόμετρο και μετρητή έκθεσης.

Η Leica M6 θα είναι διαθέσιμη μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος και των μπουτίκ της Leica από τις 3 Νοεμβρίου στην τιμή των 5.050 ευρώ.