Η ειδική εκδήλωση “Let Loose” της Apple σηματοδότησε σημαντικές αναβαθμίσεις στα προϊόντα της εταιρείας, καθώς έφερε μια μεγάλη αλλαγή στη σειρά των iPad: τέσσερα νέα iPad (Air και Pro), κατάργηση ενός παλαιότερου μοντέλου, ένας επεξεργαστής επόμενης γενιάς (M4) και προηγμένα αξεσουάρ (Apple Pencil και Magic Keyboard).

Σύμφωνα με το Forbes, τα νέα μοντέλα iPad Pro διαθέτουν οθόνες OLED -μια σημαντική μετάβαση από τις LCD οθόνες- για βελτιωμένη απόδοση χρώματος και φωτεινότητας ενώ παρουσιάζουν το τσιπ M4 της Apple, το οποίο θα αυξήσει την απόδοση των iPad και θα προσφέρει δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στους χρήστες. Αυτά τα μοντέλα είναι διαθέσιμα σε μεγέθη 11 και 13 ιντσών, με το μεγαλύτερο μέγεθος να έχει πάχος 5,1 χιλιοστά, καθιστώντας το μία από τις λεπτότερες συσκευές που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple. Τα μοντέλα Pro έρχονται επίσης με νέα αξεσουάρ πληκτρολογίου στην τιμή των 299 δολαρίων για το μοντέλο 11 ιντσών και 349 δολαρίων για το μοντέλο 13 ιντσών, καθώς και ένα νέο Apple Pencil Pro στην τιμή των 129 δολαρίων.

Το iPad Air έχει επίσης αναβαθμιστεί και είναι πλέον διαθέσιμο σε μοντέλα 11 και 13 ιντσών, όπως αναφέρει το The Verge, και τα δύο τροφοδοτούνται από το τσιπ M2. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά το iPad Air προσφέρεται σε δύο μεγέθη, ευθυγραμμίζοντάς το περισσότερο με τη σειρά Pro. Τα νέα μοντέλα Air έχουν σχεδιαστεί για να είναι πιο ισχυρά και ευέλικτα, με βελτιώσεις στην ταχύτητα επεξεργασίας και στις δυνατότητες πολλαπλών εργασιών.

Το νέο Apple Pencil Pro εισάγει επίσης πρόσθετες λειτουργίες, όπως μια λειτουργία συμπίεσης για γρήγορες αλλαγές εφαρμογών ενώ ένας νέος αισθητήρας μπορεί να αντιληφθεί τη πίεση που ασκεί ο χρήστης  και να εμφανίσει μια παλέτα εργαλείων για γρήγορη εναλλαγή εργαλείων, γραμμών και χρωμάτων, χωρίς να διακόπτεται η δημιουργική διαδικασία. Το πληκτρολόγιο Magic Keyboard έχει επανασχεδιαστεί για να είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο, με νέο σχεδιασμό και ενσωματωμένο trackpad.

Αυτές οι αναβαθμίσεις της Apple μας προετοιμάζουν για τη νέα εποχή της εταιρείας που σκοπεύει να ενσωματώσει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα της εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο την τεχνολογία αφής και τη διαδραστικότητα.

Πηγή: Apple