Οι περισσότεροι άνθρωποι αποζητούν κάτι νέο σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Όταν πρόκειται για το σεξ συγκεκριμένα, είναι ο λόγος που οι άνθρωποι συνήθως θέλουν να δοκιμάσουν διαφορετικές ερωτικές στάσεις, να βρουν νέους τρόπους για να έρθουν σε οργασμό και να εισαγάγουν στο παιχνίδι μια πληθώρα σεξουαλικών παιχνιδιών και τακτικών. Όμως, το πώς οι άνθρωποι αναβαθμίζουν τη σεξουαλική τους ζωή εξαρτάται απόλυτα από το τι θέλουν να πετύχουν.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το BDSM επειδή το παιχνίδι εξουσίας ακούγεται σέξι- άλλοι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να συμμετάσχουν σε διάφορα σενάρια παιχνιδιού ρόλων. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο περιπετειώδης θέλετε να γίνετε, επιτρέψτε μας να σας παρουσιάσουμε ίσως τον πιο εύκολο τρόπο για να φτιάξετε τη σεξουαλική σας ζωή: το παιχνίδι με τη θερμοκρασία.

“Το παιχνίδι με τη θερμοκρασία είναι μια μορφή ερωτικής εξερεύνησης που χρησιμοποιεί τη θερμότητα και το κρύο για να διεγείρει τις αισθήσεις”, λέει η Carol Queen, PhD, σεξολόγος για το κατάστημα λιανικής πώλησης ερωτικών παιχνιδιών Good Vibrations. Πολλά πράγματα μπορούν να εμπίπτουν στην ομπρέλα “παιχνίδι θερμοκρασίας”, γι’ αυτό και είναι μια πραγματικά σταθερή επιλογή για όσους δεν θέλουν να ξεφύγουν πολύ από τον vanilla τρόπο ερωτικής ζωής και για όσους απολαμβάνουν ένα πιο kinky παιχνίδι.

Αν αυτό σας ακούγεται καλό, δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το παιχνίδι με τη θερμοκρασία, καθώς και πώς να το εντάξετε στη σεξουαλική σας ζωή: 

Τι είναι το Παιχνίδι Θερμοκρασίας ή αλλιώς Temperature Play: 

Το παιχνίδι με τη θερμοκρασία είναι αυτό που συμβαίνει όταν ενσωματώνετε διαφορετικές θερμοκρασίες στη σεξουαλική σας ζωή με σκοπό να διεγείρετε με αυτές τις ερωτογενείς ζώνες του σώματος.

Ανάλογα με το τι προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο θερμές όσο και κρύες παραλλαγές, αλλά οι επιλογές είναι σχεδόν ατελείωτες. Στην πραγματικότητα, είναι πιθανό να κάνετε ήδη πράγματα στη σεξουαλική σας ζωή που δεν γνωρίζατε ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν “παιχνίδια θερμοκρασίας”.

Όσο για το πώς λειτουργεί και γιατί είναι τόσο σπουδαίο, η Queen λέει ότι το παιχνίδι θερμοκρασίας εισάγει έναν νέο τρόπο να βιώσετε την ευχαρίστηση που πιθανώς δεν έχετε συνηθίσει. Επιπλέον, “η νευρολογία σας ανταποκρίνεται στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας με φυσικό τρόπο – και για μερικούς, αυτό μπορεί να προσθέσει ερωτική επιθυμία ή να βοηθήσει να ανακαλυφθούν φετίχ που δεν γνωρίζαμε ότι είχαμε” εξηγεί.

Με ποιους τρόπους γίνεται πράξη το “παιχνίδι θερμοκρασίας”;

Ένας εύκολος τρόπος για να αρχίσετε να εξερευνάτε τις διαφορετικές θερμοκρασίες στο σώμα σας είναι στο ντους ή στην μπανιέρα. “Με το τηλεφωνάκι στο ντους, μπορείτε να το στοχεύσετε στα γεννητικά όργανα ή σε οποιαδήποτε άλλη ερωτογενή ζώνη του σώματός σας όπου θέλετε να εξερευνήσετε τα αποτελέσματα της αλλαγής της θερμοκρασίας”, λέει η Queen.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή για παιχνίδι με τη θερμοκρασία είναι να χρησιμοποιήστε ένα παγάκι. Για σόλο δράση, περάστε το παγάκι κατά μήκος του σώματός σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο πώς σας κάνει να αισθάνεστε σε κοινές ερωτογενείς ζώνες όπως ο λαιμός, οι θηλές και το εσωτερικό των μηρών σας. Για να παίξετε με τον σύντροφό σας, μπορείτε να περάσετε το παγάκι από τα σημεία ευχαρίστησης τους ή να το βάλετε στο στόμα σας καθώς τους κάνετε στοματικό σεξ.

Μπορείτε επίσης να ζεστάνετε ή να ψύξετε ένα sex toy μόνοι σας, τοποθετώντας το στην κατάψυξη ή βράζοντάς το σε ζεστό νερό, εφόσον το προϊόν είναι αδιάβροχο. Η Queen συνιστά τη χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών από γυαλί ή μέταλλο, καθώς η αλλαγή θερμοκρασίας δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ σε ένα παιχνίδι από σιλικόνη. Απλά βεβαιωθείτε ότι αφήνετε τη θερμοκρασία να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε αμέσως. “Αν μπήκε στην κατάψυξη, αφήστε το να ζεσταθεί λίγο πριν παίξετε μαζί του. Αν ήταν σε βραστό νερό, είναι πολύ καυτό”, λέει και πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει. Ένας καλός κανόνας: Αν είναι πολύ ζεστό ή κρύο για να το σηκώσετε, δεν πρέπει να το βάλετε ακόμα σε κανένα σημείο του σώματός σας.

Τέλος, μπορείτε να δοκιμάσετε να ενσωματώσετε κεριά μασάζ στη σεξουαλική σας ρουτίνα. Απλά σημειώστε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικά κεριά μασάζ και όχι οποιοδήποτε κανονικό κερί που έχετε κρεμασμένο στο διαμέρισμά σας, καθώς τα κεριά μασάζ έχουν χαμηλότερη θερμοκρασία τήξης. Όσον αφορά τον τρόπο χρήσης, η Queen προτείνει να ανάψετε το κερί και να το ρίξετε απευθείας στο δέρμα.

Tips για να κάνετε το παιχνίδι θερμοκρασίας ακόμα καλύτερο

Μη φοβηθείτε να βάλετε ένα μαντήλι στα μάτια όσο παίζετε το παιχνίδι, καθώς “εμπλέκει το στοιχείο της έκπληξης”, λέει η Queen. Ο σύντροφός σας δεν θα ξέρει πότε να περιμένει το κρύο ή το ζεστό στο σώμα του, κάνοντας την απόλαυση πολύ πιο έντονη.

Και κάτι άλλο: μην εστιάζετε μόνο στα γεννητικά όργανα. “Όλο το σώμα είναι ευαίσθητο στη ζέστη και τη δροσιά. Και να θυμάστε, αν έχετε κάνει μια περιοχή δροσερή με πάγο ή κάτι άλλο, θα νιώσετε καταπληκτικά αν ένα ζεστό στόμα αρχίσει να την εξερευνά στη συνέχεια”.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να είστε χαλαροί στην αρχή. Δεν χρειάζεται να βυθιστείτε αμέσως σε μια εξαιρετικά κρύα ή ζεστή αίσθηση. Μιλήστε με τον σύντροφό σας και συζητήστε τα όριά σας και στη συνέχεια έχετε έτοιμες στρατηγικές και υλικά για να ζεστάνετε κάποιον που κρυώνει πολύ ή να δροσίσετε κάποιον που ζεσταίνεται πολύ, συνιστά η Queen.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν επίσης να συμφωνήσετε σε μια ασφαλή λέξη, όπως “ανανάς” ή “κόκκινο”, πριν ξεκινήσετε το παιχνίδι θερμοκρασίας, ώστε να μπορείτε να σταματήσετε ανά πάσα στιγμή αν κάτι δεν σας φαίνεται σωστό, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε όλες τις πρακτικές που φλερτάρουν με το BDSM ή τελοσπάντων δεν αφορούν το καθαρά vanilla sex.