Είναι ωραίο να ανοίγουν δημόσιες συζητήσεις περί σεξ. Πρέπει να μπορούμε να είμαστε ελεύεθεροι να αναγνωρίζουμε τις επιθυμίες μας και να μιλάμε γι’ αυτές. Η Άννα Μαρία Βέλλη, ας πούμε, η γνωστή youtuber ήταν καλεσμένη στο Sex Podcast ΙΙ της Δάφνης Καραβοκύρη και τα είπε έξω από τα δόντια. Κάποια στιγμή, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το στοματικό σεξ.


«Και τώρα που είπα για πίπες να σου πω ότι εγώ δεν έπαιρνα πίπες για πάρα πολλά χρόνια. Γιατί; Αυτό ήταν ένα αντιδραστικό πράγμα που είχα, επειδή κανείς άντρας μέχρι και σήμερα βέβαια δεν ξέρει να γλείφει. Και θέλω να το καταγγείλω. Δεν ξέρουν γιατί πραγματικά δεν έχει χρειαστεί να προσπαθήσουν. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια η γυναίκα είναι υπό στο σεξ, νομίζουμε ότι σημασία έχει η ικανοποίηση του άντρα. Άρα η γυναίκα πρέπει να παίρνει καλές πίπες, αλλά ο άντρας και να μην ξέρει να γλείφει δεν πειράζει.

Οπότε όλοι μου οι σύντροφοι ποτέ δεν είχαν καν προσπαθήσει να δοκιμάσουν. Εγώ τους άφηνα. Δεν προσπαθούσαν καν. Οπότε κάποια στιγμή είπα και εγώ “οι άντρες δε γλείφουν, να πάτε να γαμηθείτε όλοι, δεν παίρνω πίπες”. Δεν τα έγραφα, αλλά αν γινόταν κάτι με κάποιον, τον ενημέρωνα. Πολύ επιθετική και εγώ. Δεν το εξηγούσα, ήταν αντιδραστικό, εκδικητικό. Εκεί ήταν το λάθος μου. Δεν ήξερα πως στο σεξ πρέπει να συζητάς», είπε η Άννα Μαρία Βέλλη.

Δεν θα μπορούσαν πολλές και πολλοί να προβούν σε μια τέτοιου τύπου εξομολόγηση-αποκάλυψη. Κι εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να τα βάλουμε με την Άννα-Μαρία. Αυτήν προσκάλεσε η Καραβοκύρη, αυτή τα είπε όπως γούσταρε. Όποιος έχει δεύτερες σκέψεις επ’ αυτού, ας περιμένει να τον καλέσουν για να τα πει πιο σωστά, πιο γαμάτα, πιο έξυπνα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ασκήσουμε κριτική στις σκέψεις της youtuber, μιας που οι ατάκες της σχετικά με τον στοματικό έρωτα μας έβαλαν να αναρωτηθούμε και να κουβεντιάσουμε τι πιστεύουμε εμείς επί του θέματος. Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι το κορίτσι έχει point. Λίγοι άντρες ασχολούνται στα σοβαρά με την ικανοποίηση της γυναίκας, αν και το πράγμα αλλάζει σταδιακά. Και ενώ η πίπα είναι θεσμός, το γλειφομούνι μοιάζει πιο πολύ με προαιρετικό gaming, μια στο τόσο, και πάλι, όποτε και αν το θελήσει ο άντρας.

Όμως, η Άννα Μαρία Βέλλη αυτοαναιρείται άθελά της. Πολλοί άντρες γλείφουν τις γυναίκες επειδή θέλουν να τους γλείψουν κι αυτές με την σειρά τους. Τελικά, τίποτα δεν μοιάζει αυθόρμητη έκφραση καύλας και ηδονής, αλλά μια νερουλή σεξουαλική πράξη fair πολιτικά και ηθικά. Το σεξ είναι το πεδίο δράσης των ενστίκτων, δεν γίνεται να πολιτικοποιηθεί σε βαθμό περιστολής των επιθυμιών που δεν ταιριάζουν σε κοινωνικές επιταγές. Πολλοί φεμινιστές άντρες δεν έχουν απολύτως καμία ροπή προς το αιδοίο, ώστε να το γλείψουν, και έχουν τύψεις ή το κάνουν με το ζόρι, ενώ παράλληλα πολλές φεμινίστριες θέλουν σαν τρελές να γευτούν τον φαλλό του εραστή τους, μα δεν το κάνουν.

Πολλοί φαλλοκράτες άνδρες, με συμπεριφορά επιθετική και μισογύνικη, κάνουν αριστουργηματικό γλειφομούνι. Και πολλές γυναίκες κάνουν πίπα και άλλα πράγματα επειδή το απολαμβάνουν, χωρίς να νιώθουν ότι κάποιος τις υποδουλώνει σεξουαλικά ή τις υποτάσσει. Για να μην αναφερθούμε στα ζευγάρια που ο άντρας θέλει πίπες και η γυναίκα δεν θέλει καθόλου γλειφομούνια και τα βρίσκουν μια χαρά οι δυο τους. Τι θα πει; Ότι η γυναίκα ας πούμε έχει εσωτερικευμένο μισογυνισμό;

Δερβέναγα στις επιθυμίες και την σεξουαλική μας ρουτίνα ας έχουμε μόνο τους εαυτούς μας, άντε και τους παρτενέρ μας. Όπως σχολίασε και η Άννα Μαρία είναι καλό να συζητάμε για τα περί σεξ. Δε γλείφουμε τον παρτενέρ μας για να μας γλείψει πίσω -τι λέτε; Τον γλείφουμε επειδή γουστάρουμε. Είναι άλλο θέμα αν θα συνεχίσουμε να κάνουμε σεξ με άτομα που δεν μας προσφέρουν αυτά που θέλουμε. Μπορεί να τα ποθούμε όπως και να ‘χει. Μπορεί να έχουμε τους λόγους μας. Το να σταματάμε να κάνουμε πίπες επειδή δεν μας γλείφουν εμάς είναι λίγο… κάπως. Αν δεν θέλουμε ούτε εμείς να κάνουμε πίπες είναι απολύτως OK να μην κάνουμε.

Just saying.