Είτε είσαι πρωινός τύπος, είτε είσαι νυχτοπούλι, σίγουρα θα έχεις διερωτηθεί ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να κάνεις σεξ. Το πότε αρέσει στον καθένα να κάνει σεξ είναι κάτι τελείως υποκειμενικό – και η απάντηση πιθανότατα εξαρτάται από το τι ψάχνετε.

Σωματικά, μπορεί το πρωινό σεξ να είναι καλύτερο, εφόσον εκείνη την ώρα της ημέρας το σώμα έχει υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων, των δύο ορμονών που επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία. Αυτό σημαίνει ότι η διάθεση για σεξ είναι μεγαλύτερη και πιθανότατα η όλη διαδικασία προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση στους συντρόφους.

Πρωινό σεξ με τις ορμόνες στον Θεό

Τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες ανανεώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και έτσι, είναι συνήθως αυξημένα το πρωί. Παράλληλα με την ώθηση που προσφέρει η κορτιζόλη κατά το ξύπνημα, δημιουργείται ένας συνδυασμός που κινητοποιεί τον άνδρα για διάφορες σωματικές δραστηριότητες, είτε αυτό λέγεται σεξ είτε σωματική άσκηση. Η τεστοστερόνη, συγκεκριμένα, παίζει ρόλο-κλειδί στη σεξουαλική λειτουργία των ανδρών, συμβάλλοντας τόσο στη στύση όσο και στην επιθυμία για σεξ, αφού τα αυξημένα επίπεδά της το πρωί έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένη λίμπιντο, καλύτερη διέγερση και καλύτερη στύση.

Αντίστοιχα, τα οιστρογόνα σχετίζονται με τη σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες. Και σε αυτή την περίπτωση η ορμόνη είναι αυξημένη το πρωί, όταν ο κόλπος έχει αυξημένη ροή αίματος λόγω του ύπνου REM και μεγαλύτερη λίπανση. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες είναι πιθανό να ξυπνούν με σώμα ήδη έτοιμο για σεξ, ενώ η μεγαλύτερη ροή αίματος προς την κλειτορίδα και η λίπανση του κόλπου μπορεί να σημαίνουν περισσότερη ευαισθησία και ευχαρίστηση.

Το πρωί έχουμε περισσότερες αντοχές

Ένας ακόμη λόγος που μπορεί να κάνει το πρωινό σεξ καλύτερο είναι η αντοχή. Κατά την έναρξη της ημέρας οι αποθήκες ενέργειας του σώματος είναι γεμάτες, πράγμα που σημαίνει πως ο άνθρωπος είναι σε μεγαλύτερη εγρήγορση και μπορεί πιο εύκολα να αφιερωθεί στο σεξ. «Όταν είμαστε ξεκούραστοι είναι πιο εύκολο να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή», εξηγεί η σεξολόγος Lauren Fogel Mersy.

ώρα

Τι μας λέει το σεξ για την προσωπικότητά μας

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι τείνουν να νιώθουν εξαντλημένοι στο τέλος της ημέρας και να μη θέλουν άλλα αγγίγματα ή διέγερση, άρα θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια για να μπουν στη διαδικασία του σεξ. Η Δρ.Mersy τονίζει, επίσης, ότι στο τέλος της ημέρας είναι λιγότερο πιθανό να είμαστε δημιουργικοί και πρόθυμοι να δοκιμάσουμε διαφορετικά πράγματα, με αποτέλεσμα να πέφτουμε σε ένα σεξουαλικό τέλμα.

Το πρωινό σεξ είναι πιο αγχωτικό

Παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι το πρωί έχουν περισσότερο άγχος, καθώς σκέφτονται όλες εκείνες τις υποχρεώσεις που πρέπει να κάνουν μέσα στην ημέρα. Το στρες αυτό καθιστά πιο δύσκολη τη διέγερση, γι’αυτό αν και ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που ξυπνά και… τρέχει, μάλλον το πρωί δεν είναι η καλύτερη ώρα για εσάς.

Το απόγευμα, από την άλλη πλευρά, όταν έχετε κάνει όλες τις δουλειές της ημέρας και μπορείτε επιτέλους να χαλαρώσετε, μπορεί να είναι πιο εύκολο για εσάς να απολαύσετε το σεξ.

Κάποιοι άνθρωποι, τέλος, τείνουν να μην μη νιώθουν καλά με τον εαυτό τους το πρωί, επειδή ανησυχούν για την εικόνα του προσώπου ή του σώματός τους ή τη δυσάρεστη αναπνοή. Η κακή αυτοεικόνα μπορεί πράγματι να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική λειτουργία, καθιστώντας δύσκολη τη διέγερση, την ύγρανση, και τέλος, την επίτευξη οργασμού. Αν, λοιπόν, ανησυχείτε για το πώς σας βλέπει ο παρτενέρ σας κατά τη διάρκεια του σεξ, η πρωινή σεξουαλική επαφή μπορεί να μην είναι η καλύτερη για εσάς.

Ποια είναι τελικά η καλύτερη ώρα για να κάνετε σεξ;

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για σεξ ποικίλλει από άτομο σε άτομο και από ζευγάρι σε ζευγάρι. Παρόλο που οι αυξημένες ορμόνες κάνουν το σεξ καλύτερο το πρωί, για μερικούς από εμάς, οι ψυχολογικοί παράγοντες έρχονται να αντισταθμίσουν τα πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι κάτι που θα πρέπει να εξερευνήσετε, καθώς οι χημικές ουσίες όπως η ωκυτοκίνη και η ντοπαμίνη που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη μέρα σας με καλή διάθεση.

Με πληροφορίες από: Mindbodygreen

✥ Δείτε επίσης: Πώς θα μιλήσεις στον σύντροφό σου για το σεξ αν ντρέπεσαι