Με τον όρο Death Grip Syndrome, δηλαδή “Σύνδρομο της λαβής του θανάτου” περιγράφεται η σεξουαλική κατάσταση που επηρεάζει τα άτομα που έχουν πέος και ο έντονος και πολυετής αυνανισμός τους χωρίς άλλα διαπροσωπικά ερεθίσματα, τα οδηγεί σε στυτική δυσλειτουργία, απευαισθητοποίηση του πέους και αδυναμία στην επίτευξη του οργασμού παρουσία δεύτερου ατόμου. Πιο συγκεκριμένα από “Σύνδρομο λαβής του θανάτου” πάσχει ένας άνδρας, όταν μπορεί να φτάσει στην κορύφωση μόνο εάν αυνανιστεί μόνος του, βλέποντας πορνό ή κάνοντας σεξουαλικές σκέψεις και χωρίς να βρίσκεται δίπλα του γυναίκα ή άντρας. Επιπλέον, σε περίπτωση που ένας άνδρας με “Death Grip Syndrome” κληθεί να κάνει σεξ με μια γυναίκα ή άντρα δεν έχει σημασία, δεν μπορεί να ολοκληρώσει καθώς τον αντιπαρέρχεται ο φόβος της διείσδυσης.

Το Death Grip Syndrome αφορά αποκλειστικά τους άνδρες.

Σύμφωνα με μια στήλη στο Savage Love, η οποία πιθανότατα και εφηύρε τον όρο, το σύνδρομο αυτό προκύπτει σε άνδρες οι οποίοι αυτοϊκανοποιούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από τα εφηβικά τους χρόνια και έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό όταν βρεθούν με έναν σύντροφο. Πρόκειται λοιπόν για τον αυνανισμό με μια συγκεκριμένη τεχνική η οποία συμβαίνει συστηματικά και έχει καταφέρει να εγκλωβίσει το άτομο σε μια αυστηρή προσωπική διαδρομή προς τον οργασμό μέσα στην οποία δεν χωράει κανείς άλλος μετατρέποντάς τον έτσι σε έναν εραστή του εαυτού του με αυτιστική ιδιοσυγκρασία. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, το συγκεκριμένο σύνδρομο δεν αποτελεί επιστημονικό όρο ή αναγνωρισμένη ιατρική πάθηση αλλά μια τακτική που συναντάται όλο και περισσότερο στην σεξουαλική καθημερινότητα των ατόμων. Και η αλήθεια είναι ότι προβληματίζει τους ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με ένα άτομο που πάσχει από αυτό το σύνδρομο καθώς δεν μπορούν να αποκτήσουν σύνδεση μαζί του.

Η κατάχρηση της παρακολούθησης πορνογραφίας έχει κατηγορηθεί ότι συμβάλλει στην καλλιέργεια του συγκεκριμένου συνδρόμου.

Ο δρόμος προς τον οργασμό

Κακά τα ψέματα, όχι μόνο κατά τον αυνανισμό, αλλά και κατά τη σεξουαλική πράξη, οι περισσότεροι άνθρωποι τόσο άνδρες όσο και γυναίκες έχουν έναν συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο έρχονται σε οργασμό. Ο κάθε άνθρωπος έχει βρει το δικό του μοτίβο για την κορύφωση και ακολουθεί μια σειρά από κινήσεις, σκέψεις, στάσεις οι οποίες είναι κάθε φορά συγκεκριμένες και τον βοηθούν να φθάσει στον πολυπόθητο οργασμό. Το πρόβλημα ξεκινάει, όταν ο τρόπος αυτός αποτελεί πλέον αυστηρό μονόδρομο και το άτομο δεν μπορεί να αποκλίνει καθόλου για να ευχαριστηθεί. Όταν δηλαδή ένας άντρας προσκολλάται τόσο έντονα στον αυνανισμό του που δεν μπορεί να λειτουργήσει σεξουαλικά με κανέναν άλλο τρόπο, τότε μπορεί να προκύψει το “Death Grip Syndrome”, που μετατρέπει τη λαβή της ικανοποίησης που κάνει στο πέος του σε λαβή αποξένωσης.

Το death grip syndrome, είναι ουσιαστικά μια λαβή, υπονοώντας την λαβή του χεριού στο πέος η οποία από λαβή ηδονής καταντάει μια λαβή αιχμαλωσίας της προσωπικής ευχαρίστησης, μετατρέποντας τη σεξουαλική απόλαυση σε διαδικασία με αυτιστικά χαρακτηριστικά.

Όταν ένας άντρας δεν εμπλουτίσει τη σεξουαλική του ζωή με σεξουαλικές επαφές με άλλα άτομα και αρκεστεί στην ηδονή που προσφέρει ο ίδιος στον εαυτό του, τότε κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε αυτό, με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει διαπροσωπικά προβλήματα και να μην μπορεί να συνάψει υγιείς σχέσεις με άλλα άτομα καθώς δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει σεξουαλικά. Αυτό γιγαντώνεται όταν έρθει σε επαφή με άλλον, αντικρύσει το πρόβλημά του και κλειστεί ακόμα περισσότερο στον εαυτό του λόγω της έκθεσής του στο πρόβλημα. Η ψυχογενής φύση του συγκεκριμένου προβλήματος, δεν αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά, δηλαδή αν ένας άνδρας πάσχει από “Σύνδρομο της λαβής του θανάτου” δεν θα “συνέλθει” αν πάρει ένα χάπι που βοηθάει τη στύση, καθώς το πρόβλημά του δεν είναι παθολογικό, αλλά ψυχογενές. Με απλά λόγια, κάποιος που αρέσκεται στο να αυνανίζεται κατ αποκλειστικότητα γιατί αυτό και μόνο έχει μάθει, δεν θα υπερνικήσει το φόβο της διείσδυσης αν πάρει ένα viagra. Το πρόβλημα είναι στο μυαλό του και όχι στο πέος του.