Εντάξει, ποιος δεν κάνει σεξ, ποιος δεν το αναζητά, ποιος δεν το επιθυμεί; Αν υπάρχει μια παγκόσμια σταθερά, αυτή είναι το σεξ. Αφορά τους πάντες από πάντα και για πάντα.

Η πανδημία είχε μεγάλο αντίκτυπο στη σεξουαλική μας ζωή, με περίπου το 30% των ανθρώπων να βλέπουν απότομη μείωση της σεξουαλικής τους δραστηριότητας, ενώ όσα ζευγάρια δεν συγκατοικούσαν ή είχαν σχέση από απόσταση, έκαναν σεξ από ελάχιστα έως καθόλου.

Φαίνεται όμως ότι από τότε που τα lockdown και τα αυστηρά μέτρα προστασίας άρθηκαν, έχει επανέλθει η φυσιολογική ροή των πραγμάτων – άρα, και του σεξ – με τις μελέτες να το επιβεβαιώνουν. Είτε πρόκειται για σεξ που έχει τον χαρακτήρα της ρουτίνας είτε μιλάμε για το σεξ που είναι γεμάτο εκπλήξεις και πειραματισμούς, οι σεξουαλικές συνήθειες των ανθρώπων έχουν επιστρέψει σε μία κανονικότητα και, μάλιστα, οι σχετικές αναζητήσεις στο Google Search έχουν αυξηθεί κατά 58%.

Το WeThrift, ένα site με κουπόνια για αγορές από online και φυσικά καταστήματα, πραγματοποίησε μια μεγάλη έρευνα που αφορά τις 30 χώρες με το υψηλότερο ΑΕΠ – με στοιχεία του 2017 όπου η Ελλάδα βρισκόταν στην 51η θέση – και κρυφοκοίταξε όχι μόνο στις κρεβατοκάμαρες των πολιτών τους, αλλά και στις ιντερνετικές τους αναζητήσεις με σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η έρευνα αφορούσε τις παρακάτω τέσσερις κατηγορίες και αυτά είναι τα αποτελέσματά της:

Οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό σεξουαλικής περιέργειας

Μεθοδολογία: Ανάλυση των δεδομένων αναζήτησης στο Google Search, αναζητώντας δέκα δημοφιλείς σεξουαλικούς όρους. Λαμβάνοντας υπόψη τους τον όγκο αναζητήσεων, υπολόγισαν το ποσοστό πληθυσμού της χώρας που προχώρησε σε αυτές.

Κατά καιρούς, όλοι θέλουν να βάλουν λίγο «πιπέρι» στην σεξουαλική ζωή τους – ίσως και κυριολεκτικά, αλλά στις ΗΠΑ τους «τρώει η περιέργεια» για να ανακαλύψουν νέα πράγματα – 54.855.300 αναζητήσεις σε 10 δημοφιλείς όρους σεξ, που σημαίνει ότι περίπου το 16,57% των Αμερικανών ψάχνει στο ίντερνετ διάφορα για το σεξ κάθε μήνα.

Ακολουθεί η Νέα Ζηλανδία, με το 12,36% να μυείτε  σε σεξουαλικά περίεργες αναζητήσεις στο διαδίκτυο κάθε μήνα. Η Νέα Ζηλανδία έχει πολύ μικρότερο πληθυσμό σε σύγκριση με τις άλλες χώρες αυτής της λίστας, αποδεικνύει ότι το μέγεθος δεν έχει πάντα σημασία και οι 596.010 διαδικτυακές αναζητήσεις σεξ/μήνα είναι ακόμα αρκετές για να την τοποθετήσουν στη δεύτερη θέση.

Εν τω μεταξύ, η Ιρλανδία σημείωσε το 3ο υψηλότερο ποσοστό σεξουαλικής περιέργειας στον κόσμο. Το 11,56% του ιρλανδικού πληθυσμού επιδίδεται σε σεξουαλικές αναζητήσεις ανά μήνα, με αποτέλεσμα 570.800 διαδικτυακές επισκέψεις.

Η Σκανδιναβία μπορεί να είναι το πιο σεξουαλικά “περίεργο” μέρος του κόσμου με τέσσερα σκανδιναβικά κράτη να εμφανίζονται στην πρώτη 10αδα. Την υψηλότερη θέση κατέχει η Φινλανδία στην 4η θέση με 629.430 συνολικές αναζητήσεις και 11,36% του πληθυσμού να κάνει σχετική αναζήτηση ανά μήνα. Η Δανία τερμάτισε στην 5η θέση με ποσοστό σεξουαλικής περιέργειας 11,30%. Εν τω μεταξύ, η Νορβηγία και η Σουηδία κατέλαβαν την 7η και την 9η θέση αντίστοιχα, με ποσοστά σεξουαλικής περιέργειας 10,47% και 9,26%.

Η πιο δημοφιλής σεξουαλική στάση

Μεθοδολογία: Ανάλυση δεδομένων των τάσεων (trends) της Google για καθεμία από τις πιο δημοφιλείς στάσεις σεξ και προσδιορισμός χωρών.

Τα δεδομένα της έρευνας αποκαλύπτουν η στάση Reverse Cowgirl είναι επισήμως η πιο δημοφιλής στάση στο σεξ, αφού πάνω από το 1/3 των χωρών (12 στις 30) το τοποθέτησαν στην κορυφή – ενδεικτικά, η Ισπανία, η Αργεντινή, το Χόνγκ Κόνγκ. Για όσους δεν το τόση εξοικείωση με τους όρους, η συγκεκριμένη στάση τοποθετεί την γυναίκα επάνω στον ξαπλωμένο άνδρα (στάση Cowgirl), αλλά με την πλάτη της γυρισμένη σε αυτόν.

Εξίσου δημοφιλείς στάσεις είναι το 69 και η Standing 69, ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Ευρώπη, με τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία να τις τοποθετούν στην κορυφή των προτιμήσεών τους. Τέλος, και στην Ινδία φαίνεται να υπάρχει μία ιδιαίτερη προτίμηση στο ταυτόχρονο στοματικό σεξ σε όρθια θέση (Standing 69).

Βέβαια, όσο πιο πολύ μας ταξιδεύει η έρευνα του WeThrift, τόσο περισσότερο ανακαλύπτουμε σεξουαλικούς πειραματισμούς. Για παράδειγμα, οι Ιρλανδοί, προτιμούν την στάση Butter Churner, στην οποία η γυναίκα ξαπλώνει και αφού υψώσει τα πόδια της και τα φέρει όσο μπορεί πιο κοντά στο κεφάλι της, ο άνδρας επιχειρεί την διείσδυση. Fun fact: Η έρευνα σημειώνει πως η Butter Churner εκτόξευσε την δημοφιλία της το 2020 μέσω της εκπομπής “Love Island” στο κανάλι ITV, όταν ένας από τους διαγωνιζόμενους εξέφρασε τον ενθουσιασμό του γι’ αυτή την στάση.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ινδονησία, η στάση Pretzel είναι η πιο δημοφιλής και, ίσως, η πιο οικεία σε όλες τις χώρες. Σε αυτήν, ο άνδρας είναι επάνω από την γυναίκα, ενώ εκείνη τον έχει ανάμεσα στα πόδια της σε μια στάση που θυμίζει ανοιχτό ψαλίδι.

Η πιο δημοφιλής κατηγορία πορνό

Μεθοδολογία: Χρησιμοποιώντας τα Ahrefs, ένα εργαλείο δεδομένων SEO, σε συνδυασμό με τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες από το PornHub.

Όχι ότι μας εξέπληξε, αλλά η κατηγορία MILF (Mum I’d Like to Fuck) είναι η βασίλισσα των προτιμήσεων, καθώς 12 από τις 30 χώρες την τοποθέτησαν στην κορυφή.

Στην Αυστραλία και στο Μεξικό, φαίνεται να υπάρχει μία προτίμηση προς την Mature κατηγορία. Σε γενικές γραμμές, το Mature (Ώριμος/η) αφορά άτομο οποιουδήποτε φύλου, αν και συνήθως πρόκειται για γυναίκα, ηλικίας άνω των 50 ετών – εν τω μεταξύ, το μέσο προσδόκιμο ζωής στο Μεξικό είναι τα 75 έτη ενώ στην Αυστραλία τα 83.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και, ίσως, χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, είναι η προτίμηση των Γάλλων και Ρώσων στο Gangbang – σε εκείνη την «κατάσταση» όπου συμμετέχουν παραπάνω από 2 άτομα. Βέβαια, επειδή το Threesome είναι από μόνο του μία κατηγορία που περιλαμβάνει 3 άτομα, το Gangbang ξεκινάει στους 4 συμμετέχοντες και βλέπουμε…

Οι Ισπανοί και οι Ισπανίδες φαίνεται να προτιμούν το πρωκτικό σεξ (Anal) περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο λαό, ενώ οι Ιταλία, Σουηδία και Χόνγκ Κόνγκ επιλέγουν το στοματικό (Blowjob).

Το πιο δημοφιλές ερωτικό παιχνίδι

Μεθοδολογία: Εξέταση των Google trends που αφορούν τα sex toys και εξέταση των αναζητήσεων ανά χώρα.

Μερικοί το προτιμούν «καυτό» ενώ κάποιοι άλλοι δεν ικανοποιούνται εύκολα. Για όλους υπάρχει μία λύση και αυτό ακριβώς προσφέρουν τα sex toys.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι τα Butt Plugs και τα Cock Rings είναι συντριπτικά τα πιο δημοφιλή ερωτικά παιχνίδια σε όλο τον κόσμο: 12 στις 30 χώρες προτιμούν να χρησιμοποιούν το Butt Plug , ενώ 11 στις 30 χώρες προτιμούν το Cock Ring. Οι οπαδοί του Butt Plug βρίσκονται στη Γερμανία, την Ινδία και την Πολωνία, ενώ οι περισσότεροι λάτρεις του Cock Ring κατοικούν στη Βραζιλία, τη Γαλλία και τη Σιγκαπούρη.

Ωστόσο, ορισμένες χώρες έχουν ένα πιο ιδιαίτερο γούστο στα ερωτικά παιχνίδια. Η Ρουμανία είναι η μόνη χώρα που εμφανίζεται στην έρευνά με το Strap-On ως το πιο δημοφιλές sex toy.

Αλλού στην Ευρώπη, οι κάτοικοι της Τσεχίας τείνουν να επιλέγουν τα Sounding Rods ως το αγαπημένο τους σεξ παιχνίδι. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το Sounding Rods απευθύνεται σε άνδρες και αποτελείται από μια αλυσίδα μικρών μεταλλικών ή γυάλινων σφαιρών που εισάγονται στην ουρήθρα του πέους.

Άλλα δημοφιλή σεξουαλικά παιχνίδια περιλαμβάνουν την αντλία/τρόμπα πέους (Penis Pump) στη Νότια Αφρική, η οποία σχεδιάστηκε αρχικά για να βοηθήσει τους άνδρες που πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία. Στο Χονγκ Κονγκ, το πιο δημοφιλές ερωτικό παιχνίδι είναι το Vibrating Panties, το οποίο συνδέει έναν μικρό δονητή σε ένα σημείο ενός γυναικείου εσώρουχου.

Οι πιο συχνές ερωτήσεις για το σεξ απαντήθηκαν στο Google Search

Μεθοδολογία: Πάλι μέσω των Ahrefs, έγινε εξέταση δεδομένων αναζήτησης που αφορούν την σεξουαλική ευχαρίστηση και υγεία.

Όλοι το παίζουν, μεταφορικά τώρα, ότι ξέρουν τα πάντα γύρω από το σεξ. Αλλά όταν μένουν μόνοι τους μπροστά από την μηχανή αναζήτησης της Google, ψάχνουν τις απαντήσεις γι’ αυτά που «πούλησαν μούρη» σε διάφορες συζητήσεις. Σπάνια παραδέχεται κάποιος ότι δεν γνωρίζει κάτι γύρω από το σεξ, αλλά η αλήθεια μας κρύβεται, όχι στους Sex Pistols, αλλά σε servers της Silicon Valley.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η πιο συχνή ερώτηση για το σεξ είναι «Πώς να κάνω squirt;» (How to squirt) με τις αναζητήσεις να αγγίζουν τις 84 χιλιάδες ανά μήνα παγκοσμίως. Ένας αριθμός, σχεδόν, υπερτριπλάσιος από την δεύτερη πιο συχνή ερώτηση, «Πώς να αυξήσω τη σεξουαλική ορμή».

Σχετικά με αυτή την ερώτηση, ο Earim Chaudry, της πλατφόρμας “Manual” που αφορά την υγεία των ανδρών, είπε: «Η χαμηλή σεξουαλική ορμή ή η απώλεια της λίμπιντο είναι εξαιρετικά συχνή τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Υπάρχουν διάφοροι εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας επιθυμία, από τα επίπεδα των ορμονών σας μέχρι τις συνήθειες του ύπνου, το στρες και το άγχος. Ενώ η χαμηλή σεξουαλική ορμή δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση».

Άλλα καυτά ερωτήματα που έχουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι «Γιατί πονάω όταν κάνω σεξ» (13.000 αναζητήσεις/μήνα) και «Γιατί αιμορραγώ μετά το σεξ» (11.000 αναζητήσεις/μήνα). Η δημοτικότητα αυτών των ερωτήσεων υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για τη σεξουαλική υγεία τους, σε αντίθεση με τη σεξουαλική ευχαρίστησή τους. Κάτι που, δυστυχώς, υποδηλώνει λίγες γνώσεις σχετικά με το θέμα της σεξουαλικής υγείας.