Κάποια περίοδο της ζωής μου αποφάσισα συνειδητά να απέχω από το σεξ. Ο λόγος; Ήθελα να ανασυνταχθώ. Ένιωθα ότι το ζητούσε και το σώμα και το μυαλό μου. Έτσι, απείχα με δική μου απόφαση από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα για περισσότερους από έξι μήνες. Δεν ήταν ότι έπαψα να φλερτάρω ή να βγαίνω ραντεβού. Απλώς δεν προχωρούσα παρακάτω. Δεν βρισκόμουν σε σχέση ώστε να απέχουμε μαζί με το σύντροφό μου, το έκανα ως single. Τώρα όμως που το σκέφτομαι, εκ του αποτελέσματος, λειτούργησε τόσο καλά πάνω μου, που πιστεύω πως αν ήμουν σε μια σχέση στην οποία ένιωθα πως έχει κορεστεί η σεξουαλική ζωή με το σύντροφό μου, θα ήταν καλό να το έκανα και σε αυτή την περίπτωση. Επιστρέφοντας στην ενεργή σεξουαλική ζωή, όλα ήταν πραγματικά καλύτερα. Ένιωθα αρχικά πως ήξερα τι ήθελα και τι μου είχε λείψει, είχα πάρει το χρόνο μου, είχα σκεφτεί, και το σώμα μου ήταν έτοιμο να δεχθεί το σεξ σαν κάτι που του είχε λείψει πραγματικά πολύ. Από τότε που συνειδητοποίησα πόσο καλό μου έκανε, το υιοθέτησα σαν πρακτική και το επανέλαβα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των χρόνων. Το αποτέλεσμα; Κάθε φορά η επιστροφή ήταν όλο και καλύτερη. Το sex rehab ενδυνάμωνε όλο και περισσότερο τη σεξουαλικότητά μου.

Πρόσφατα, η Kourtney Kardashian αποκάλυψε πως η ίδια και ο Travis Barker νήστεψαν το σεξ και αυτό τελικά τους βγήκε σε καλό.

Τι είναι λοιπόν το sex fasting; 

Πρόκειται γι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά του: Είναι η συνειδητή αποχή από το σεξ για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Σταματάς να κάνεις σεξ, σου λείπει και όταν το ξαναρχίσεις είναι καταπληκτικό. Το χρονικό διάστημα που θα επιλέξει ο καθένας να απέχει δεν είναι συγκεκριμένο, εξαρτάται από το πόσο νιώθει ότι μπορεί και φυσικά αντέχει, όμως όσο περισσότερο κρατηθεί, τόσο πιο εκρηκτική θα είναι η επιστροφή. Σαφώς και δεν πρόκειται για sex fasting αν κάποιος δεν κάνει σεξ μια βδομάδα, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Για να θεωρηθεί ότι είναι συνειδητή νηστεία απο το σεξ πρέπει να απέχει τουλάχιστον ένα μήνα και πάνω.

Και ποια είναι η γνώμη των ειδικών; 

Όσον αφορά την άποψη των ειδικών, οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι πραγματικά ευεργετική τόσο σε προσωπικό επίπεδο για κάποιον όσο και για ένα ζευγάρι που μέσα από αυτή την αποχή θα προσπαθήσει να ανανεώσει τη σχέση του – και θα τα καταφέρει. Κάποιοι λένε ότι είναι ένας τίμιος και εύκολος τρόπος να αναβιώσει το πάθος σε μια σχέση η οποία έχει υποπέσει στα νύχια της ρουτίνας. Κάποιοι άλλοι, ότι θα βοηθήσει τα ζευγάρια που περνάνε κρίση να ξαναθέλουν ο ένας τον άλλον, αφού το σεξ πλέον θα είναι κάτι το “απαγορευμένο” και ώς κάθε τι “απαγορευμένο” εξιτάρει ιδιαίτερα το μυαλό. Οι σεξολόγοι τονίζουν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει λύση ακόμα και σε κάποιο πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στα ζευγάρια, ενώ οι σύμβουλοι σχέσεων, συμφωνούν στο ότι το να μην κάνει κάποιος αμέσως σεξ με κάποιον που θα γνωρίσει, του δίνει τον χρόνο να τον μάθει καλύτερα, να τον λαχταρήσει, να τον επιθυμήσει πραγματικά, να αποκτήσει οικειότητα κι όταν τον γνωρίσει καλά να έρθει και το σεξουαλικό κομμάτι το οποίο θα είναι σαφώς πιο συνειδητοποιημένο, άρα και καλύτερο από το να αποτελεί διαδικασία ανάμεσα σε δυο αγνώστους που δεν έχουν ακόμη κάποια σύνδεση μεταξύ τους.