Στη λίστα του TIME με τις πιο επιδρατικές γυναίκες στον κόσμο ήταν και η μηχανικός Tracy Chou, η οποία έφτιαξε την εφαρμογή Block Party για να βοηθήσει τα θύματα bullying γιατί το βίωσε και η ίδια σε μεγάλο βαθμό και αποφάσισε να μη μείνει αμέτοχη. Πριν 15 χρόνια, κάποιος είχε φτιάξει ένα site με φωτογραφίες της και την έκανε ρεζίλι παντού γράφοντας απαράδεκτα κείμενα για εκείνη,που φυστικά τα περισσότερα ήταν μόνο στη φαντασία του.
Έκανε την πρακτική της στο Facebook το 2008, συνέχισε στο Pinterest όταν είχα ακόμα 10 υπαλλήλους και ήταν η δεύτερη μηχανικός που δούλεψε στο Quora. «Η εμπειρία μου σ’ αυτές τις δουλειές, μου έμαθε ότι δεν μπορείς απλά να αφαιρέσεις τον τρόπο που ελέγχουν το περιεχόμενο στις πλατφόρμες ως ένα μεμονωμένο πρόβλημα. Γιατί έτσι λειτουργούν οι online κοινότητες: πρόχειρες σχεδιασμένοι μηχανισμοί που στηρίζουν κάθε είδους κακοποίηση», είχε δηλώσει σε συνέντευξη της στο Science Focus.
Όπως πρόσθεσε, είδε την έλλειψη της ενσυναίσθησης και της αποδοχής της διαφορετικότητας στη Silicon Valley. Για εκείνη είναι ένα μέρος που λύνουν τα προβλήματα εκείνων που είναι στο δικό τους δημογραφικό πεδίο οπότε ήθελε να φτιάξει το συγκεκριμένο app για να βοηθήσει όσους τους παρενοχλούν με οποιοδήποτε τρόπο στο διαδίκτυο φιλτράροντας τις απειλέςκάθε τρολ εκεί έξω.
Πριν λίγους μήνες, είχαμε πει για τον ποδηλάτη, ακτιβιστή και προγραμματιστή Andrew Tierney, με 39.600 followers στο προφίλ του στο twitter προφίλ του Cybergibbons. Αφού παρατήρησε μια αύξηση των σχολίων μίσους και των βίαιων απειλών κατά των ποδηλατών στα social media, ανέλαβε δράση. Απαντά σε όλους τους φωστήρες με τον σωστό τρόπο, με αποτέλεσμα πολλοί να διαγράφουν τις αναρτήσεις και τους λογαριασμούς τους.
Λοιπόν. Είναι ένας μπαμπάς στο σχολείο, με τον οποίο τελείως τυχαία κάνουμε οικογενειακώς διακοπές στο ίδιο μέρος κάθε καλοκαίρι. Σήμερα έμαθα ότι με έχει τραβήξει βίντεο με μαγιό και το έδειχνε σε διάφορους από το σχολείο για να γελάνε.
— winnie (@winniehappydays) June 14, 2022
Πριν λίγες ώρες, η κοπέλα που έχει τον λογαριασμό Winnie στο Twitter ανέβασε στο προφίλ της πως κάποιος μπαμπάς, με τον οποίο έκαναν διακοπές οικογενειακώς στο ίδιος μέρος τα καλοκαίρια, την τράβηξε βίντεο κρυφά ενώ εκείνη ήταν στην παραλία με το μαγιό και το έδειξε σε φίλους τους στο σχολείο των παιδιών τους με σκοπό να την γελοιποιήσει για τον σωματότυπό της. Όπως προσθέτει, δεν το είδε να συμβαίνει με τα μάτια της αλλά της το μετέφεραν και ζητάει τη βοήθεια των υπόλοιπων χρηστών για το πώς να κινηθεί νομικά.
«Ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο από όλα; Ότι δεν ντράπηκα ούτε στιγμή. Παλιά μια τέτοια ιστορία θα με έριχνε σε βαθιά κατάθλιψη για μήνες. Τώρα θύμωσα λίγο στην αρχή και από κει και πέρα διασκεδάζω. Και το χρωστάω στον έρωτα, στην ηλικία, στο fat acceptance και στο metoo», συμπλήρωσε δίνοντας την έξτρα πληροφορία πως η γυναίκα του είναι αστυνομικός.
Συζητάμε λοιπόν όλοι στο μεγάλο thread, το οποίο άνοιξε απο κάτω, για ένα ποινικό αδίκημα και πώς μπορεί ένας άνθρωπος να δικαιωθεί και να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας σε ένα χαoτικό timeline γεμάτο hashtags σχετικά με παρενοχλήσεις, το metoo κίνημα, κάθε είδους bullying, βιασμούς, κακοποιήσεις, ψηφίσματα για απαράδεκτες νομικές τακτικές (βλέπε δίκη Δημήτρη Λιγνάδη).Σε μία συγκυρία που η γυναικεία αλληλεγγύη μετά τη δίκη της Amber Heard, δέχτηκε μία επίθεση λόγω της χειριστικής συμπεριφοράς και της διαστρέβλωσης της αλήθειας και που σε επαγγελματικά meetings, κάποιοι φωστήρες συνεχίζουν να χλευάζουν γυναίκες γιατί πολύ απλά λένε τα αυτονόητα για τα δικαιώματα τους.
Κι ενώ απλώνεται ένα μεγάλο σεντόνι από σχόλια, για τι απάντηση πρέπει να δώσει ένα κορίτσι σε έναν διεστραμμένο τύπο που θεωρεί αστείο να της κάνει bullying για τα κιλά της, νιώθουμε να γυρνάμε γύρω από την ουρά μας.«Πάντως αντιλαμβάνεστε την ευθύνη όσων το είδαν και σας ενημέρωσαν και ότι θα έπρεπε να βοηθήσουν στο να το επιβεβαιώσουν αν χρειαστεί», σχολίασε κάποια και για άλλη μια φορά, κάτι προφανές, φαντάζει τόσο δύσκολο γιατί κανείς από αυτούς δεν μπήκε στη διαδικασία να αντιδράσει και να κάνει κάτι ουσιαστικό γι’ αυτό αντί να το μεταφέρει σαν κουτσομπολιό.
Αντι λοιπόν να σκεφτόμαστε ένα σύστημα που θα εξυπηρετεί την άμυνα της ομάδας για να μην δεχτεί γκολ από έναν αντίπαλο που είναι γεμάτος κόκκινες κάρτες και απλά να έρθει ισοπαλία, γιατί να μην περάσουμε χωρίς δέυτερες σκέψεις σε εκείνο που θα μας κηρύξει νικητές από τα αποδυτήρια;