Το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου οι Madrugada έρχονται στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα.


Η χώρα μας θα είναι ο δεύτερος «σταθμός» της πολυαναμενόμενης περιοδείας του Νορβηγικού alternative ροκ συγκροτήματος, αφού θα συνεχίσουν αυτό το μουσικό live ταξίδι τους σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Opening act των εμφανίσεών τους, η 25χρονη Ελληνονορβηγή τραγουδίστρια Αμάντα Τένφιορντ (Amanda Tenfjord).

Αυτή τη φορά, το συγκρότημα επέλεξε το εμβληματικό Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας, το μοναδικό μαρμάρινο σε όλον τον κόσμο, που έχει φιλοξενήσει τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα όπως το “Rock in Athens”, τις συναυλίες του Χοσέ Καρέρας και των REM αλλά και την πρόσφατη επίδειξη μόδας του οίκου Dior.

Εδώ λοιπόν, κάτω από το λόφο του Αρδηττού, υπό το βλέμμα του Παρθενώνα, οι Madrugada  επιστρέφουν και πάλι στην Ελλάδα με το νέο τους άλμπουμ “Chimes at Midnight”. Ο δίσκος αυτός αποδεικνύει πόσο επώδυνη αλλά και δημιουργική στάθηκε η πορεία του συγκροτήματος μέχρι τώρα. Ενός συγκροτήματος που από το πρώτο του άλμπουμ, “Industrial  Silence” το 1999 έως και το τελευταίο ομώνυμο του 2008, δημιουργεί τραγούδια γεμάτα πάθος και εξομολογητική ειλικρίνεια.

Οι Madrugada ζουν για να παίζουν, οι ζωντανές εμφανίσεις ήταν εξαρχής και όλο και περισσότερο το μεγάλο ατού τους. «Η μουσική μας έχει φτιαχτεί για να παίζεται ζωντανά. Ειδικά το πρώτο μας άλμπουμ, Industrial Silence, κι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψει κανείς τη μουσική μας. Να μας ακούσει να παίζουμε ζωντανά». Σε αυτές ήταν που αναδεικνυόταν ο δυνατός αλλά και υποβλητικός ήχος των τραγουδιών τους αλλά βέβαια και η ερμηνεία του Sivert  Høyem.

Αφηγούνται συναισθήματα και με τη μουσική τους ιδιαιτερότητα, δεν μοιάζουν με κανένα άλλο συγκρότημα της γενιάς τους. Μπορεί να εκφράζονται μέσα από ένα νωχελικό και μερικές φορές σκοτεινό ήχο αλλά ουσιαστικά αυτό που δημιουργούν είναι μία σκοτεινή, μελαγχολική μαγεία.

Info:
Από τις 5 Αυγούστου τα εισιτήρια γενικής εισόδου για τις κερκίδες του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου θα αξίζουν 38 ευρώ
Από την 1η Σεπτεμβρίου, 42 ευρώ
Εισιτήρια μέσω viva εδώ