Η ημέρα ξεκίνησε με ευχές για «καλό μήνα!» και μια κλεφτή ματιά στο meteo.gr . H θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στους 31 βαθμούς Κελσίου οπότε αν δεν έχετε «ανεβάσει» τα μαγιό και τις πετσέτες ίσως αυτή είναι η ευκαιρία σας για το τελευταίο μπάνιο της σεζόν, εκτός βέβαια αν είστε χειμερινοί κολυμβητές.

Αν το κεφάλαιο «θάλασσα» έκλεισε για εσάς με το μπήκε το φθινόπωρο υπάρχει η πρόταση για μια άλλου τύπου βουτιά, αυτή στα βινύλια. Τo Vinyl Market έχει επιστρέψει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων από χθες. Οπότε το σαββατιάτικο μεσημέρι είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθώ στο Γκάζι για να ανακαλύψω νέες συλλογές δίσκων, συλλεκτικά κομμάτια, φρέσκες, νέες κυκλοφορίες, αλλά και με πολλά άλλα μουσικά εκθέματα. Όλα αυτά από τις 11 το πρωί έως τις 22:00.

Επειδή εκτός από μουσικόφιλη είμαι και βιβλιόφιλη μετά το Γκάζι θα περάσω  από την πολύπαθη πλατεία Εξαρχείων εκεί όπου διοργανώνεται το Παζάρι Μεταχειρισμένων Βιβλίων από τη Στέγη Bibliotheque (Θεμιστοκλέους 76 και Βαλτετσίου).

Με τις σακούλες γεμάτες καταλήγω για φαγητό στη Ροζαλία, μια απ΄τις πιο αγαπημένες ταβέρνες της γειτονιάς. Η βραδιά κλείνει δικαιωματικά στα Εξάρχεια αφού οι New Zero God κατεβαίνουν τα σκαλιά του An Club για να μας παίξουν τραγούδια των θρυλικών Flowers of Romance και Nexus με special guests τους αγαπημένους Mechanimal.

Για αύριο Κυριακή έχω κανονίσει να κάνω μια βόλτα από το FANTASY FESTIVAL 2K22 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου (Δωδεκανήσου 106 και Αναπαύσεως). Αν δεν έχω και όση επαφή θα ήθελα με τον χώρο του Φανταστικού έχω τους κατάλληλους φίλους που θα με καθοδηγήσουν σωστά  σε ένα σύμπαν γεμάτο από βιβλία, comics, περιοδικά, επιτραπέζια παιχνίδια, RPG’s, card games, videogames, collectibles, αναμνηστικά αντικείμενα, χειροτεχνίες, κοσμήματα, κατασκευές, ρουχισμό, αξεσουάρ, εικαστικά έργα, πίνακες ζωγραφικής και εικονογραφήσεις που αφορούν τον κόσμο του Φανταστικού.

Οι βόλτες και τα ψώνια ως γνωστόν ανοίγουν την όρεξη οπότε μετά το FANTASY FESTIVAL 2K22 θα βρεθώ στο Ολύμπιον στο Μετς, το πιο αγαπημένο μου μαγειρίο σε όλη την Αθήνα καθώς καταφέρνει να συγκεντρώνει το πιο ετερόκλητο κοινό που συμβιώνει αρμονικά και σπιτικό φαγητό με πολύ καλές τιμές.

Και από τον κόσμο της “γαστρονομίας της θαλπωρής” θα περάσω στον υπέροχο κόσμο της Μαρθα Μορελεών, της εξαιρετικής Μεξικάνας ερμηνεύτριας που με τη φωνή της καταργεί τα σύνορα και τραγουδά για την Μικρά Ασία στο L.U.X Athens στο Μεταξουργείο. Και έτσι θα κλείσει ιδανικά και αυτό το Σαββατοκύριακο.