Έφτασε και ο Νοέμβριος στο τέλος του, είμαστε έναν μήνα πριν τα Χριστούγεννα, κάνουμε σχέδια για την περίοδο των γιορτών και απολογισμούς ενόψει Πρωτοχρονιάς.  Σάββατο πρωί, η Αθήνα αγουροξυπνημένη δίνει ραντεβού στο AthensCon, το πρώτο πραγματικά μεγαλο συνέδριο της χώρας που έχει άμεσες επιρροές από τα Comic-Con. Στο Τάε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο θα βρεθώ από νωρίς, στις 10:30 ανοίγουν οι πόρτες, για να αποφύγω όσο γίνεται την πολυκοσμία. Το συνέδριο είναι μια γιορτή που αγκαλιάζει όλα τα είδη της ποπ κουλτούρας και τα χόμπι που απορρέουν από αυτήν (video games, comic, επιτραπέζια παιχνίδια, κινηματογράφος). Καλεσμένοι από το εξωτερικό θα είναι οι David Baldeón, Lucio Parrillo, Carla Cohen, Luca Laca Montagliani, Lucid Belle, Vitale Mangiatordi, Fred Van Lente, Dominique Tipper, Frank Quitely, Laura Braga, Rafa Sandoval και Christopher Jaymes.

Μετά την επίσκεψη στο AthensCon, θα πάω μια βόλτα από το «Τριαντάφυλλο της νοστιμιάς», πιο γνωστό ως σκέτο «Τριαντάφυλλο», ταβερνάκι τίμιας ψαροφαγίας κρυμμένο σε μια στοά πολύ κοντά στο Σύνταγμα, είσοδος από Λέκκα 22, για να φάω κάτι ελαφρύ και γευστικό γιατί να ετοιμαστώ για το βράδυ.

Γιατί αυτό θα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο Σαββατόβραδο αφού θα έχω τη χαρά να συμμετάσχω στην περφόρμανς L.S.D. στο πλαίσιο της ομώνυμης έκθεσης των The Callas -Άρης και Λάκης Ιωνάς- που έχει εγκαίνια αύριο στις 18:00 στο -1 της Στέγης (Συγγρού 107). Εκεί μέσα στο ψυχεδελικό σύμπαν των The Callas η ομάδα των Callasettes θα υποδεχτούμε το κοινό και υπό τους ήχους των νέων τραγουδιών της μπάντας θα παρουσιάσουμε τις κάπες-έργα τέχνης που έχουν φιλοτεχνήσει οι Ιωνάδες. Όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο.

Η Κυριακή θα ξημερώσει, εγώ δεν ξέρω πότε ακριβώς θα ξυπνήσω αφού το Σαββατόβραδυ προβλέπεται μακρύ αλλά όπως και να ‘χει λίγο χουχούλιασμα δεν έβλαψε κανέναν ύστερα από μια απαιτητική ημέρα. Σπίτι λοιπόν, θα βάλω να δω το “Wednesday” στο Netflix που αναπτύσσει ως κεντρικό χαρακτήρα εκείνον της Wednesday Adams, από την περίφημη οικογένεια Adams. Το goth είναι εδώ, ζωντανό και δημοφιλές ακόμη και μέσα από μια τηλεοπτική πλατφόρμα.

Η μέρα θα κλείσει παρέα με φίλους στη φιλόξενη μπάρα του Santarosa (Ασκληπιού 69), μαύρη μπίρα και κουβεντολόι για όσα ζήσαμε το Σαββατοκύριακο. Δεν ήταν και λίγα.