Το Fairytale Athens βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Λεωκορίου 16 και αυτοπροσδιορίζεται ως το πιο ινσταγκραμικό μαγαζί της Αθήνας. Και είναι αλήθεια. Η Βανέσα Χολέβα και ο Άγγελος Παπάζογλου, ιδιοκτήτες του concept cafe έχουν αξιοποιήσει κάθε γωνιά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αποτελεί ένα εντυπωσιακό ντεκόρ για τις φωτογραφίες που θα τραβήξεις για το feed των social media σου.

Προς το παρόν το μαγαζί αποτελείται από δυο επίπεδα, όμως σύντομα θα ανοίξουν και οι από πάνω όροφοι του παλιού οικήματος που ανακαίνισαν ριζικά και θα έχεις τη δυνατότητα να απολαμβάνεις την παραγγελία σου από το παραμυθένιο μενού κοιτώντας τον Παρθενώνα. Στο ισόγειο, κυριαρχούν δυο μοτίβα διακόσμησης, ένα εμπνευσμένο από το baby pink και τους ευγενείς κύκνους και το άλλο με jungle επιρροές.


Στον πρώτο όροφο, μια ολάνθιστη οροφή θα σου επιτρέψει να καπνίσεις καθώς πρόκειται για open space χώρο. Εκεί θα μπορέσεις επίσης να βγάλεις φτερά στην πλάτη σου και να πετάξεις, ή να ξεκουραστείς σε μια μωβ κούνια. Το service είναι γρήγορο και οι παρουσιάσεις των ροφημάτων, τον ποτών και των πιάτων έχουν χαρακτήρα. Ωστόσο, η ποιότητα δεν σταματά αποκλειστικά στην εμφάνιση. Τόσο η γεύση, όσο και η ποιότητα των πρώτων υλών είναι εξαιρετική.

Οι τουαλέτες του μαγαζιού στο υπόγειο είναι εξίσου προσεγμένες με τον υπόλοιπο χώρο και εκεί θα βρεις την βιτρίνα του Fairytale Athens με αρκετά από τα προϊόντα που τίθενται προς πώληση, όπως οι σοκολάτες του, οι συσκευασίες με τα γαλλικά macaron, διάφορα gift box, τα αρωματικά του κεριά, εκλεπτισμένα αντισηπτικά από luxury ετικέτα και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα όπως κουτάλια για να ανακατεύεις το τσάι σου.

Το legacy του Fairytale Athens είναι ισχυρό. Ανήκει στην αλυσίδα του ομώνυμου καταστήματος που άνοιξε αρχικά στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και υπάρχει ακόμη ενώ βρίσκεται υπό ανακαίνιση: νέες ιδέες θα προστεθούν στο μενού και ο εσωτερικός χώρος θα εναρμονιστεί με την αισθητική του μαγαζιού του Κέντρου. Στα προσεχή σχέδια του Fairytale είναι να επεκταθεί και στην ευρύτερη Ελλάδα ή γιατί όχι και στο εξωτερικό.

Ένα είναι βέβαιο, πως στο Fairytale δεν θα μπεις απλά να πιεις έναν καφέ, ένα κοκτέιλ ή να φας ένα γλυκό: Στο Fairytale Athens θα μπεις για την εμπειρία.