Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Αθήνα προετοιμάζεται για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα BMX η οποία εχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στις 20 Ιουλίου, ωστόσο, τα events σε όλο τον κόσμο λαμβάνουν χωρα κατά το πιο κοντινό σαββατοκύριακο στην ημερομηνία αυτή. Τις ημέρες αυτές διοργανώνονται events στο κέντρο των περισσοτερων πρωτευουσών και μεγάλων πόλεων παγκοσμιως (για φέτος εχουν ανακοινωθει το Αμστερνταμ, η Φρανκφούρτη, το Λονδίνο, η Νεα Υορκη, το Λος Αντζελες , το Σαν Ντιέγκο κ.α) και, φυσικά, απο όλο αυτο δε θα μπορουσε να λείπει και η Αθήνα.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου λοιπόν με meeting spot την πλατεία Συντάγματος οι bmxαδες  της Αθήνας, της επαρχίας αλλά και γειτονικών χωρών θα συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο street bmx event  της χρονιάς. Κάθε χρόνο η προσέλευση είναι όλο και μεγαλύτερη -τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ποδηλάτων αγγιζει τα 350-400- και η καθιερωμένη βόλτα στο κέντρο θα γίνει με στάσεις σε κάποια από τα πιο ιστορικά για την εγχώρια σκηνή spots (Ακαδημία, πλατεία Κουμουνδουρου, πλατεία στο Γκάζι κλπ). Τα καλυτερα tricks θα ανταμειφθούν με χρηματικά έπαθλα, ενώ το μεγάλο χρηματικό prize θα το λάβει ο καλυτερος συνολικά όλου του event.

Όλη την εξέλιξη του event μπορείτε να την παρακολουθήσετε απο το Instagram του Takenbmx αλλά και από τον επίσημο λογαριασμό της Παγκόσμιας Ημέρας BMX όπου υπάρχει ταυτόχρονη ανταπόκριση απο κάθε πόλη του κόσμου που διεξάγεται το εν λόγω event.

Τα λέμε εκεί!

Follow on Instagram: Taken BMX | BMX Day