Ξημερώνει Σάββατο βροχερό. Το φθινόπωρο είναι εδώ, παίρνουμε τις ομπρέλες μας, βάζουμε τα αδιάβροχά μας και συνεχίζουμε να περπατάμε και να ζούμε την πόλη μας.

Καιρού επιτρέποντος θα βρεθώ μαζί με άλλους Αθηναίους στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος για να φτιάξω κι εγώ πετάξουμε σπορό-βόμβες, μια πρωτοβουλία των παιδιών του The Bee Camp. Έχετε άγνωστες λέξεις; Εδώ είμαι για να σας λύσω τις απορίες. Tι είναι το The Bee Camp; Καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί και περιβαλλοντολόγοι δημιουργούν μαζί με παιδιά και ενήλικες ένα δίκτυο BeeSpots, δηλαδή ασφαλών οάσεων για τις αστικές μέλισσες με μελισσοκομικά φυτά και χειροποίητα ξενοδοχεία εντόμων, μέσα στις πόλεις. Οι αστικές μέλισσες είναι κομμάτι της χαμένης βιοποικιλότητας του πλανήτη. Μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης και εκπαιδευτικά προγράμματα, το The Bee Camp mμας φέρνει κοντά στους μικρότερους κατοίκους της πόλης μας που χρειάζονται την προστασία μας, δηλαδή στις μέλισσες. Τι είναι οι σπορο-βόμβες ή seed bombs; Είναι μικρές μπάλες από πηλό και χώμα που περιέχουν σπόρους από μελισσοκομικά φυτά. Αφού στεγνώσει ο πηλός, θα πετάξουμε τα seed bombs μέσα στο Πάρκο της Ακαδημίας ώστε να φυτρώσουν λουλούδια που είναι το αγαπημένο φαγητό των μελισσών.

Αφού φροντίσω για το γεύμα των μελισσών θα ασχοληθώ με το δικό μου. Γυρνάω σπίτι για να φτιάξω κάτι ελαφρύ -αφού το βράδυ θα βγω για φαγητό- και να βάλω να δω στην τηλεόραση τη δεύτερη σεζόν των “Outlaws”, τη βρετανική σειρά τoυ BBC που συνδυάζει το χιούμορ με τον κοινωνικό σχολιασμό˙ ως γνωστόν οι Βρετανοί είναι δεξιοτέχνες του συγκεκριμένου «παντρέματος».

Ξεκούραση μέχρι τη βραδινή σαββατιάτικη έξοδο. Προορισμός το μεξικάνικο εστιατόριο “La Cantina Favela” (Ζησιμοπούλου 79) στο Παλαιό Φάληρο. Θα πιώ και τις μαργαρίτες μου, θα φάω και τα φαχίτας μου χωρίς τύψεις γιατί εκεί θα βρίσκονται οι La Tarea που θα παίξουν μουσικές από Κούβα και άλλες χώρες της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής οπότε πάνω στον χορό θα κάνω και τη γυμναστική μου.

Την Κυριακή το πρωινό ξύπνημα, οδηγεί και σε πρωινή βόλτα. Θα βάλω άνετα παπούτσια και ξεκινώντας από το Παγκράτι θα φτάσω περπατώντας στην περιοχή της Ακρόπολης. Στάση για τσάι γιασεμί και μπρουσκέτα με αβοκάντο στο πάντα φιλόξενο “Little Tree Books” (Καβαλλότι 2). Πριν φύγω αγοράζω τη μελέτη του Χρήστου Δανιήλ πάνω στο ποιητικό έργο της Μάτσης Χατζηλαζάρου «Αντίστροφη αφιέρωση», που κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις Άγρα.

Το βράδυ έχει θέατρο και συγκεκριμένα τον μονόλογο του Βασίλη Κατσικονούρη «Ο Μάκης», που συν-σκηνοθετεί το έργο μαζί με τον Ερρίκο Λίτση που ερμηνεύει τον Μάκη. Όλα αυτά συμβαίνουν στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου (Αντισθένους & Θαρύπου). Μετά απ΄ την παράσταση ακολουθεί ο απαραίτητος σχολιασμός της απ’ την παρέα. Θα πάμε στο «Λούβρον» (Ερατοσθένους 6) με το νοσταλγικό μωσαϊκό πάτωμα και την cozy ατμόσφαιρα.