Το Athens Music Instruments Show (AMIS) είναι η πρώτη πανελλήνια συνάντηση όλων των επαγγελματιών που σχετίζονται με την κατασκευή μουσικών οργάνων και απευθύνεται σε όλο το μουσικό κοινό.

Το AMIS καλύπτει όλο το φάσμα της μουσικής δημιουργίας, από την εκπαίδευση και την κατασκευή έως τα εργαλεία και τα περιφερειακά προϊόντα. Εκτός από την παραδοσιακή οργανοποιία, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η διοργάνωση εστιάζει επίσης στα σύγχρονα όργανα και τα συνοδευτικά τους, τα οποία ήδη ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας στην εξέλιξη και τη διάδοση της μουσικής.

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί μια τεράστια γκάμα μουσικών οργάνων, από πετάλια και ενισχυτές μέχρι τύμπανα και ζαμπούνες, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει και να δοκιμάσει τα πάντα. Εκτός από την έκθεση των οργάνων, θα πραγματοποιηθούν και jam sessions, όπου γνωστοί μουσικοί θα δοκιμάζουν τα όργανα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν ζωντανές επιδείξεις και να βιώσουν την εμπειρία της μουσικής δημιουργίας από κοντά.

Ο κύριος στόχος του AMIS είναι να συνδέσει το κοινό με τους επαγγελματίες του κλάδου με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους. Παράλληλα, στοχεύει στην ενδυνάμωση της κοινότητας των κατασκευαστών μουσικών οργάνων, παρέχοντας μια πλατφόρμα για την καταγραφή των αναγκών τους, την ανταλλαγή ιδεών και την προώθηση της δουλειάς τους. Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, οι κατασκευαστές μπορούν να αναδείξουν τις δημιουργίες τους, να γνωρίσουν νέες τεχνολογίες και τεχνικές, και να ενισχύσουν τις συνεργασίες τους με άλλους επαγγελματίες του χώρου.

Το AMIS φιλοδοξεί να γίνει ένας θεσμός που θα προάγει τη μουσική δημιουργία και την καινοτομία, ενθαρρύνοντας την εξέλιξη και την διατήρηση της παραδοσιακής οργανοποιίας, ενώ παράλληλα θα ανοίγει νέους δρόμους για τη σύγχρονη μουσική παραγωγή. Μέσα από τις δράσεις του, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τους μουσικούς, τους κατασκευαστές και το κοινό να έρθουν κοντά, να μοιραστούν τη γνώση και την αγάπη τους για τη μουσική, και να συμβάλλουν όλοι μαζί στη δημιουργία ενός ζωντανού και δυναμικού μουσικού τοπίου στην Ελλάδα.

➪ Info

To Athens Music Instruments Show θα πραγματοποιηθεί στις 12 & 13 Οκτωβρίου 2024 στο Σεράφειο του  Δήμου Αθηναίων στην Αίθουσα FOS.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου: 11:00 – 21:00
Κυριακή 13 Οκτωβρίου: 11:00 – 20:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Προπώληση μέσω more.com λίαν συντόμως

5 ευρώ την ημέρα/ άτομο
8 ευρώ το διήμερο εισιτήριο / άτομο

Στην είσοδο της Έκθεσης τις μέρες και ώρες λειτουργίας.

6 ευρώ την ημέρα/ άτομο
10 ευρώ το διήμερο εισιτήριο / άτομο
ΑΜΕΑ / παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν

Αγόρασε εισίτηρια εδώ