Με το νέο 408, η PEUGEOT προσφέρει ένα νέο αμάξωμα ‘fastback’, εστιάζοντας στην οικονομία και την έξυπνη ηλεκτροκίνηση, καθώς και τις συγκινήσεις που προσφέρουν οι τεχνολογίες αιχμής, τόσο στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης όσο και στην ευκολία χρήσης. Τα SUV είναι εξαιρετικά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, φτάνοντας σε ποσοστό ρεκόρ 46% των νέων πωλήσεων στη Γαλλία τον Μάιο, στο ίδιο επίπεδο περίπου με τα παραδοσιακά σεντάν.Αυτό δημιούργησε την ανάγκη στους υποψήφιους αγοραστές τη επιθυμία περισσότερη πρωτοτυπία. Πολλοί οδηγοί επιθυμούν ένα πιο πρωτότυπο και καινοτόμο στυλ από ένα συμπαγές SUV, το οποίο θεωρούν πλέον πολύ κοινό. Το νέο PEUGEOT 408αντανακλά τις αξίες και τις ανησυχίες ενός κοινού ιδιαίτερα νεωτεριστικού: δυναμικοί και δικτυωμένοι, αυτοί οι πελάτες επιθυμούν να συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση, χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσουν στιγμές απόλαυσης.

Αναζητούν την καινοτομία και εκτιμούν τη δημιουργικότητα και την τόλμη νέων συνδυασμών που ξεφεύγουν από τα συμβατικά. Οι περισσότεροι από τους πελάτες του νέου PEUGEOT 408 θα είναι ζευγάρια, τα περισσότερα με δίψα για ζωή, με ή χωρίς παιδιά, που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για προσωπικούς και επαγγελματικούς σκοπούς. Μια πληθώρα αναγκών και επιθυμιών, που πολλές φορές αλληλοσυμπληρώνονται, τους καθοδηγεί στην επιλογή τους. Το PEUGEOT 408 ξεχωρίζει πρώτα από όλα για τη δυναμική ‘fastback’ σιλουέτα του και το απαράμιλλο στυλ του, αλλά και για το βαθμό που προκαλεί τη ρήξη με το κατεστημένο. Η χαρακτηριστική εμφάνιση αιλουροειδούς είναι στοιχείο που διακρίνει πλέον τα μοντέλα της μάρκας. Τα fastbacks είναι γνωστά για την ενιαία κλίση από την οροφή προς το πίσω μέρος του οχήματος, όπως φαίνεται για παράδειγμα στη Ford (F.N) Mustang. Οι γραμμές του είναι έντονες, η μάσκα είναι στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα για να συνδυάζεται τέλεια με το μπροστινό μέρος, και κοσμείται από το νέο σήμα της PEUGEOT με την κεφαλή του λέοντα. Το ανεστραμμένο σχήμα του πίσω προφυλακτήρα δίνει στο προφίλ μια έντονη προσωπικότητα. Το νέο PEUGEOT 408 δείχνει να πατά αποφασιστικά σε τροχούς διαμέτρου 720 mm, και οι εμβληματικές ζάντες των 20 ιντσών, παρουσιάζουν ένα ανατρεπτικό γεωμετρικό σχέδιο.

Μπροστά, η φωτιστική υπογραφή με τους γνωστούς πλέον ‘κυνόδοντες’, εντάσσει ιδανικά το 408 στην οικογένεια της PEUGEOT, το ίδιο επίσης και τα πίσω φώτα LED με τις τρεις ’νυχιές’. Με μήκος 4.69μ, και με το μακρύ μεταξόνιο που φτάνει τα 2.79μ., το νέο PEUGEOT 408 προσφέρει αξιοζήλευτη άνεση στους επιβάτες του πίσω καθίσματος, γεγονός που πιστοποιείται από τα 188χλστ. της απόστασης που διαθέτουν για τα πόδια τους. Με το ίδιο σκεπτικό, το ίδιο γενναιόδωρες είναι και οι διαστάσεις του χώρου των αποσκευών που προσφέρει συνολική χωρητικότητα 536 λίτρα, τιμή η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 1.611 λίτρα, με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Το νέο PEUGEOT 408 έχει ύψος 1.48μ. και ξεχωρίζει για τη λεπτή και σμιλευμένη του σιλουέτα, η οποία συμβάλλει καθοριστικά και στη βελτίωση της αεροδυναμικής του απόδοσης. Τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες του, το PEUGEOT 408 προσφέρει την τελευταία γενιά του PEUGEOT i-Cockpit®, που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από το μικρής διαμέτρου τιμόνι του, και συμβάλλει και αυτό στην εξασφάλιση της οδηγικής απόλαυσης και της απόλυτα ελεγχόμενης ευελιξίας. Στο εσωτερικό και ειδικότερα στη θέση οδήγησης δίνεται έμφαση στην ποιότητα και στη συνδεσιμότητα, καθώς διατίθενται οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες που κάνουν την εμπειρία οδήγησης περισσότερο διαισθητική και πιο διαδραστική.

Χάρη στη βοήθεια 6 καμερών και 9 ραντάρ, τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης παρέχουν στον οδηγό και τους επιβάτες, ηρεμία και ασφάλεια. Η γκάμα των κινητήρων με τους οποίους εφοδιάζεται το νέο PEUGEOT 408 περιλαμβάνει δύο plug in υβριδικές εκδόσεις με 180 και 225 ίππους, και μία βενζινοκίνητη έκδοση με 130 ίππους. Και οι τρεις κινητήρες διατίθενται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο EAT8. Λίγους μήνες μετά, η γκάμα θα συμπληρωθεί και με μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση. Η οικονομία αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα μελήματα των σχεδιαστών του PEUGEOT 408. Η κοινή προσπάθεια στη βελτίωση της αεροδυναμικής, τη μείωση του βάρους (από 1396 κιλά), αλλά και η εξέλιξη κινητήρων με χαμηλές εκπομπές ρύπων, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μοντέλου που επιτυγχάνει εξαιρετικά χαμηλή μέση κατανάλωση ενέργειας (σε διαδικασία έγκρισης), είτε πρόκειται για τις υβριδικές του εκδόσεις, είτε για τη βενζινοκίνητη έκδοση των 130 ίππων. Σχεδιασμένο ως κορυφαίο fastback στο segment C, το νέο PEUGEOT 408 προσφέρει μια ευρεία γκάμα εξοπλισμού που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να εκμεταλλευθείτε πλήρως την απόλαυση του ταξιδιού και την κάθε σας διαδρομή.

Τα εμπρός καθίσματα είναι ιδιαίτερα άνετα και διαθέτουν πιστοποίηση AGR (Aktion für Gesunder Rücken) από τον ανεξάρτητο Γερμανικό Οργανισμό εργονομίας και υγείας της σπονδυλικής στήλης. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση επιβραβεύει τόσο την εργονομία όσο και την πληθώρα ρυθμίσεων των εμπρός καθισμάτων. Tα καθίσματα μπορούν επίσης να εφοδιαστούν με ηλεκτρικό μηχανισμό 10 ρυθμίσεωνμε δύο θέσεις μνήμης για τον οδηγό, 6 θέσεων ηλεκτρική ρύθμιση για το συνοδηγό καθώς και 8 ειδικών αεροθαλάμων με 5 διαφορετικά προγράμματα για λειτουργία μασάζ και θέρμανσής τους. Ο σχεδιασμός των καθισμάτων έχει μελετηθεί έτσι ώστε να προβάλλεται η ποιότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών: διάστικτο ύφασμα, περίτεχνη ύφανση, alcantara, σαγρέ δέρμα και έγχρωμο δέρμα νάπα. Στις εκδόσεις GT, τα καθίσματα διαθέτουν εμφανείς ραφές σε χρώμα Adamite, που διακοσμεί επίσης και το ταμπλό, τα πάνελ των θυρών και τα μαξιλάρια αφρού στην κεντρική κονσόλα. Ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, η αψίδα της κεντρικής κονσόλας διαθέτει ειδική θέση ασύρματης φόρτισης του smartphone. Οι υπόλοιποι αποθηκευτικοί χώροι στην κονσόλα εξασφαλίζουν άνεση και πρακτικότητα. Υποβραχιόνιο, δύο θύρες USB C (φόρτιση/δεδομένα), δύο μεγάλης διαμέτρου ποτηροθήκες και διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι συνολικής χωρητικότητας έως και 33λίτρα.


Οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρο, χάρη στο μακρύ μεταξόνιο των 2.787, που καθιστά το νέο 408 το πιο ευρύχωρο PEUGEOT για τους πίσω: καθώς έχουν στη διάθεσή τους 188χλστ. «αέρα» για τα γόνατά τους. Το πάτωμα παρέχει χώρο στους πίσω επιβάτες για να τεντώσουν τα πόδια τους κάτω από τα εμπρός καθίσματα και έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί την ελευθερία των κινήσεων. Η σχεδίαση των καθισμάτων και η κλίση τους, έχουν σκοπό να δώσουν στους επιβάτες την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον χώρο τους για βέλτιστη άνεση κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Στην πίσω πλευρά της κεντρικής κονσόλας υπάρχουν δύο θύρες USB C για φόρτιση συσκευών και σύνδεση τηλεφώνων, από το επίπεδο εξοπλισμού Allure και πάνω. Για μεγαλύτερη χρηστικότητα  στην καθημερινή χρήση, ο χώρος του πορτμπαγκάζ διαθέτει ρευματολήπτη 12V στη δεξιά πλευρά του, φωτισμό LED, δίχτυ αποθήκευσης, ιμάντες στερέωσης, και άγκιστρα για μεταφορά τσαντών. Tο νέο PEUGEOT 408 θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2023.

info: https://www.peugeot.gr/