Οι εξερευνητές Chris και Julie Ramsey διέσχισαν σήμερα τον ισημερινό, συνεχίζοντας την επική αποστολή τους με το Nissan Ariya από τον Βόρειο Πόλο στον Νότιο Πόλο και την Ανταρκτική. Το ζευγάρι έχει διανύσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 20.000 χλμ., διασχίζοντας τους αφιλόξενους πάγους της Αρκτικής, τις μεγάλες καναδικές εκτάσεις και εξερευνώντας τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική πριν φτάσουν στη γραμμή του ισημερινού στο Κίτο του Ισημερινού.

Το Pole to Pole δημιουργήθηκε ως το απόλυτο τεστ για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με την ελπίδα να επιταχυνθεί η υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων ως μέρος της λύσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ενώ παράλληλα αναδεικνύονται οι θετικές δράσεις ανθρώπων και κοινοτήτων κατά την διαδρομή.

Αναλογιζόμενη τις περιπέτειές τους στο βόρειο ημισφαίριο, η Julie σχολίασε: «Ήταν μια απίστευτη εμπειρία μέχρι στιγμής. Το Expedition Ariya προσελκύει το ενδιαφέρον τόσων πολλών ανθρώπων στη διαδρομή μας και είχαμε το προνόμιο να φιλοξενηθούμε και να μας βοηθήσουν οι πιο ευγενικοί και πιο συναρπαστικοί άνθρωποι, οι οποίοι αγκαλιάζουν τη θετικότητα και την ελπίδα που αντιπροσωπεύει το Pole to Pole.»

pole_to_pole_nissan_ariya
Σχετικά με το ταξίδι που ακολουθεί από τον ισημερινό, ο Chris είπε: «Έχω σκοπό να ξεπεράσω πραγματικά τα όρια των EV και να δείξω στον κόσμο πόσο ικανά και συναρπαστικά αυτοκίνητα είναι. Η αποστολή μας με Nissan Ariya έχει πάει εξαιρετικά μέχρι τώρα. Δεν μας έχει απογοητεύσει σε κανένα σημείο και έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον στην πορεία.

Μου δίνει την σιγουριά ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτή την αποστολή παρά τις προκλητικές αποστάσεις, τα εδάφη και τις θερμοκρασίες που θα αντιμετωπίσουμε στο Νότιο Ημισφαίριο. Η Ανταρκτική θα είναι η πιο σκληρή δοκιμασία μας μέχρι σήμερα, αλλά έχουμε την εμπειρία από την Αρκτική και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στο Νότιο Πόλο στα τέλη Δεκεμβρίου.

Το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει τώρα τα εκπληκτικά αλλά πολύ απαιτητικά τοπία και κλίματα του Νοτίου Ημισφαιρίου στη διαδρομή προς τον Νότιο Πόλο, στον οποίο στοχεύουν να φτάσουν μέχρι το τέλος του έτους. Ακολουθήστε την περιπέτεια Pole to Pole στο Instagram @PoletoPoleEV και χρησιμοποιώντας το live tracker στο https://poletopoleev.com/expedition-live/

Περισσότερα για αυτήν την συναρπαστική περιπέτεια:https://poletopoleev.com/our-journal/