Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προέβη ο Δημήτρης Παπανικολάου. Ο πρώην μπασκετμπολίστας, που έχει αποκαλύψει ότι βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, αναφέρθηκε στην προσπάθεια ενημέρωσης που κάνει γύρω από το συγκεκριμένο θέμα αλλά και την κόρη του που βρίσκεται επίσης στο φάσμα του αυτισμού.

«Ο αυτισμός έχει διάφορες λειτουργικότητες και όλη αυτή την προσπάθεια την ξεκίνησα λόγω της κόρης μου. Είναι και η κόρη μου στο φάσμα του αυτισμού. Μας παρακολουθεί. Είναι ένα υπέροχο κορίτσι» είπε φανερά συγκινημένος ο Δημήτρης Παπανικολάου.

«Ρωτήσαμε την Άρια και τους σύμβουλους ψυχικής υγείας και είδαμε ότι για το καλό της αλλά και για το καλό όλων των παιδιών είναι καλύτερα να το μοιραστούμε. Η Άρια μου είπε ότι πρέπει να το πω. Παιδιά συγγνώμη χαλάω την εκπομπή» συνέχισε.

«Ο αυτισμός δεν είναι επιλογή, η συμπεριφορά σου απέναντι του είναι»

«Έχω κάνει μεγάλη προετοιμασία, δεν ήθελα να κάνω επίκληση στο συναίσθημα… Ότι έχω πει για μένα είναι αλήθεια, ο λόγος που μίλησα είναι η Άρια και επειδή δεν μου αρέσει η λέξη “επώνυμος”, όλοι έχουν ένα επώνυμο. Όταν είδα ότι κάνουν αυτά τα πράγματα στην Άρια που ο μπαμπάς της έχει μια αναγνωρισιμότητα, σκέφτηκα “τι θα κάνουν σε κάποιον που δεν τον ξέρουν;”. Θέλω να πω στον κόσμο -δε θέλω να παρουσιαστώ σαν Άγιος- είχα και έπαρση, και αλαζονεία, μπορεί και εγώ να πρόσβαλα κάποιον. Όλοι κάνουμε λάθη, αρκεί να μην είναι τόσο σοβαρά…  Ρωτήσαμε την Άρια, γιατί όλοι οι γονείς έχουμε ένα άγχος για το μετά. Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη σε αυτό το θέμα… Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν» είπε στη συνέχεια ο Δημήτρης Παπανικολάου.

«Είναι πολλά να γίνουν. Ο τρόπος εισαγωγής στα ΑΕΙ, θα παρακαλέσω τους αρμόδιους να δουν σοβαρά το θέμα, από την επόμενη χρονιά να ξεκινήσουμε με καλύτερες συνθήκες. Έχω πει πολλές φορές δεν κάνω δημόσιες σχέσεις με αυτό το θέμα. Αυτό που κάνουμε είναι προσπάθεια. Ο αυτισμός δεν είναι επιλογή, η συμπεριφορά σου απέναντι του είναι», τόνισε τοποθετώντας το θέμα στη σωστή βάση, της σωστής ενημέρωσης.

Δείτε το βίντεο