Ο Τζόζεφ Φάινς πρόκειται να υποδυθεί τον προπονητή ποδοσφαίρου της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, σε νέο θεατρικό έργο που έγραψε ο σεναριογράφος της σειράς «Sherwood», Τζέιμς Γκρέιαμ, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Φάινς, γνωστός για τους ρόλους του στη σειρά «The Handmaid’s Tale» και στην ταινία «Shakespeare in Love», θα πρωταγωνιστήσει στη θεατρική παράσταση στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου.

Ο Ρούμπερτ Γκουλντ θα σκηνοθετήσει τη θεατρική παραγωγή.

«Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το παιχνίδι» αναφέρεται στην περιγραφή του έργου. «Η χώρα που έδωσε στον κόσμο το ποδόσφαιρο έχει από τότε προσφέρει ένα οδυνηρό πρότυπο απωλειών. Γιατί οι άνδρες της Αγγλίας δεν μπορούν να κερδίσουν στο δικό τους παιχνίδι;».

«Με το χειρότερο ρεκόρ για πέναλτι στον κόσμο, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ξέρει ότι πρέπει να «ανοίξει» το μυαλό του και να αντιμετωπίσει τα χρόνια του πόνου για να πάει την ομάδα και τη χώρα πίσω στη γη της επαγγελίας» σημειώνεται.

Ο Σάουθγκεϊτ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, έχασε πέναλτι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1996 κατά τη διάρκεια του ημιτελικού αγώνα μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας, όταν ο αγώνας πήγε στην παράταση. Η Γερμανία κέρδισε τόσο τον ημιτελικό όσο και τον τελικό και η αποτυχία έγινε μια από τις καθοριστικές στιγμές της καριέρας του.

Μετά την αποχώρησή του ως παίκτης το 2006, ο Σάουθγκεϊτ έγινε προπονητής και ανέλαβε την Εθνική Αγγλίας το 2016.

Η Αγγλία δεν έχει κερδίσει Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1966.

«Η αφήγηση αυτής της ιστορίας του εθνικού παιχνιδιού στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου είναι απλώς η μεγαλύτερη συγκίνηση, αν και τρομακτική ευθύνη» είπε ο Τζέιμς Γκρέιαμ.