Δείτε προσεκτικά το παρακάτω βίντεο, το οποίο όχι απλά έχει viral, αλλά είναι μάλλον το πλέον «πολυγυρισμένο» μπασκετικό βίντεο της χρονιάς, καθώς μέσα σε 48 ώρες το έχουν δει και το έχουν μοιραστεί εκατομμύρια θεατές ανά την υφήλιο, είτε είναι φίλοι του μπάσκετ, είτε όχι.

Στο βίντεο απεικονίζεται ο παικταράς Στέφ Κάρι (και πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Golden State Warriors), να πετυχαίνει (άγνωστο πώς) πέντε συνεχόμενα καλάθια από την μία άκρη του γηπέδου στην άλλη.

Είναι κάτι εφικτό αυτό, ακόμη και με τα δεδομένα του σπουδαιότερου «τριποντάκια» όλων των εποχών;

Δείτε προσεκτικά το βίντεο:

Θα ήταν ωραίο αν ήταν αληθινό, όντως.

Δεν είναι όμως: είναι προϊόν μοντάζ και επιδέξιου editing.

Ο ίδιος ο Κάρι το παραδέχθηκε προ μερικών ωρών δημοσίως ότι «το βίβτεο είναι ψεύτικο», επισημαίνοντας μάλιστα ότι από αυτά που βλέπουμε σε αυτό, τα 2 καλάθια είναι όντως πραγματικα: τα έβαλε από την μια άκρη του γηπέδου στην άλλη.

Αλλά τα 5 συνεχόμενα; Αυτο είναι κάτι αδιανόητο ακόμη και για τα δικά του επίπεδα.

«Παρόλ’ αυτά, δεν μπορώ να μην νιώσω κολακευμένος ότι υπήρξαν παντού σε όλο τον κόσμο τόσοι πολλοί άνθρωποι που σκέφτηκαν ότι όντως μπορεί και να τα κατάφερα», πρόσθεσε ο ίδιος εμφατικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του, ο σπουδαίος Στιβ Κερ ξεκαθάρισε ότι: «ο Στεφ είναι ένας τεράστιος αθλητής. Παρακολουθώντας τον τόσα χρόνια, θεωρώ ότι το ανώτερο που θα μπορούσε να πετύχει με αυτόν τον τρόπο είναι 3 συνεχόμενα καλάθια από την μία άκρη του γηπέδου στην άλλη. Αλλά 5; Οχι, αυτό θεωρώ ότι δεν είναι εφικτό, ακόμη και αν είσαι ο Στεφ Κάρι».