Σας τρομάζει το σκοτάδι και πετάγεστε εύκολα με ένα ξαφνικό θόρυβο; Τότε ίσως είναι καλύτερα να μην προχωρήσετε περισσότερο σε αυτό το άρθρο, γιατί πρόκειται να εμβαθύνουμε στον κόσμο του υπερφυσικού – και αυτές οι ιστορίες δεν είναι για όσους τρομάζουν εύκολα.

Είτε πιστεύετε ότι τα φαντάσματα είναι αληθινά είτε ότι είναι μόνο για ταινίες, αυτές οι ιστορίες φαντασμάτων, όπως λέγονται από ανθρώπους που τις βίωσαν και δεν μπορούν να τις εξηγήσουν, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε ή έστω να αφήσετε ανοιχτό το ενδεχόμενο, ότι ίσως υπάρχει κάτι που οι νόμοι της φύσης δεν μπορούν να εξηγήσουν.

Το αν θα επιλέξετε να τα πιστέψετε εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Αλλά αν καταλήξετε να κοιμάστε με τα φώτα αναμμένα απόψε, μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε.

Η ένοικος που δεν έκανε check out ποτέ

Το 1892 η Kate Morgan έκανε check in στο Hotel del Coronado στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τους υπαλλήλους, περίμενε έναν κύριο να έρθει. 5 μέρες μετά την άφιξη της κανείς δεν εμφανίστηκε ενώ η Morgan βρέθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Καθώς κανείς δεν την αναζήτησε, η αστυνομία ανακοίνωσε τα χαρακτηριστικά της στην περιοχή και στις αρχές σε όλη τη χώρα για να βρεθούν οι οικείοι της και να την αναγνωρίσουν. Τα μέσα ενημέρωσης την ονόμασαν «όμορφη άγνωστη» για την περιγραφή της και σύντομα ανακαλύφθηκε ότι είχε έναν εν διαστάσει σύζυγο. Ο κύριος που τηλεφώνησε, υποτίθεται ότι ήταν εραστής. Η Morgan ήταν επίσης έγκυος όταν αυτοκτόνησε.

Kate_Morgan Ιστορίες πνεύματα
Πηγή: Girardta/ Wikipedia

Ο θάνατός της, ωστόσο, έχει τραβήξει την προσοχή πολλών τα τελευταία 125 χρόνια καθώς κάποιοι λένε ότι δεν έκανε ποτέ check out και ότι το δυστυχισμένο πνεύμα της δεν έφυγε ποτέ από το ξενοδοχείο. Πολλοί έχουν αναφέρει μάλιστα διάφορες παραφυσικές δραστηριότητες γύρω από το Hotel del Coronado.

Ξαφνικός αέρας μπορεί να φυσήξει, ήχοι, και ξαφνικές μυρωδιές, πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν μόνες του, ακούγονται βήματα και φωνές και συχνά εμφανίζεται μία φανταστική φιγούρα που μοιάζει με την Kate Morgan. Τηλεοράσεις και φώτα αναβοσβήνουν, στο κατάστημα δώρων του ξενοδοχείου οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι αναμνηστικά και άλλα προϊόντα πετούν περιστασιακά από τα ράφια.

Αντί να τρομάζει τους επισκέπτες, το φάντασμα της Kate Morgan έχει προσελκύσει πολλούς λάτρεις των παραφυσικών στο Hotel del Coronado. Το δωμάτιο μάλιστα στο οποίο έμεινε πριν πεθάνει είναι το πιο περιζήτητο δωμάτιο σε ολόκληρο το ξενοδοχείο.

The Conjuring

Η ταινία τρόμου The Conjuring του 2013 του James Wan μύησε στο κοινό την «αληθινή ιστορία» των ερευνητών παραφυσικών, Lorraine και Ed Warren και την τρομακτική εμπειρία τους με την οικογένεια Perron.

Η αληθινή ιστορία φαντασμάτων, ωστόσο, μπορεί να είναι ακόμα πιο τρομακτική από την ταινία.

Σύμφωνα με το USA Today, η Lorraine Warren που εξιστόρησε και έδωσε συμβουλές στους δημιουργούς της ταινίας ήταν ανένδοτη ότι αυτό που έζησε και βίωσε μαζί με την οικογένεια Perron ήταν πέρα για πέρα αληθινό.

«Τα πράγματα που συνέβαιναν εκεί ήταν απίστευτα τρομακτικά», είπε. «Ακόμα με επηρεάζει να μιλάω για αυτό σήμερα».

Η στοιχειωμένη ιστορία των Perron ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1971 όταν μετακόμισαν στη νέα τους αγροικία, που χτίστηκε το 1736, στο Harrisville στο Rhode Island. Η Carolyn και ο Roger Perron και οι πέντε κόρες τους άρχισαν να παρατηρούν περίεργα περιστατικά σχεδόν αμέσως.

Παραδόξως, συνέχισαν να ζουν εκεί για 9 χρόνια.

Η οικογένεια Perron δεν γνώριζε ότι το σπίτι των 200 στρεμμάτων κάποτε κατοικούνταν από μια γυναίκα ονόματι Bathsheba Thayer με τα 4 παιδιά της, 3 από τα οποία πέθαναν μικρά.

Η πόλη χαρακτήρισε την Thayer ως σατανίστρια που φέρεται να κρεμάστηκε από ένα δέντρο στην πίσω αυλή και οι Perron δέχτηκαν επίθεση από το πνεύμα της. Μερικά από αυτά τα περιστατικά ήταν ακίνδυνα.
Άλλα περιστατικά ωστόσο, ήταν αρκετά βίαια.

Τα παιδιά των Perron φέρεται να έπαιξαν και να συναναστράφηκαν με μερικά από τα πνεύματα. Το φάντασμα της Thayer δεν ήταν τόσο φιλικό. Υποτίθεται ότι μετακόμισε έπιπλα για να τρομάξει τους νέους ενοίκους, εμφανιζόταν κατά καιρούς και, όπως απεικονίζεται στην ταινία, στοίχειωσε περισσότερο από όλα τη μητέρα της οικογένειας. Η Carolyn Perron φέρεται να χτυπήθηκε με δύναμη από το φάντασμα της.

Οι Warren προσλήφθηκαν για να βοηθήσουν το 1974, αλλά οι Perrons τους ζήτησαν τελικά να φύγουν αφού η Carolyn Perron είχε καταληφθεί από το πνεύμα. Η κόρη της το έζησε και το θυμάται με τρόμο.

«Νόμιζα ότι θα λιποθυμούσα», είπε. «Η μητέρα μου άρχισε να μιλάει μια γλώσσα άγνωστη με μια φωνή που δεν ήταν δική της. Η καρέκλα της ανασηκώθηκε και πετιόταν σε κάθε γωνιά του δωματίου. Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να πιστεύουν ό,τι θέλουν να πιστεύουν. Αλλά ξέρω τι ζήσαμε».

Το λεγόμενο «Conjuring House» όπου οι Perron’s βίωσαν το παραφυσικό αγοράστηκε πρόσφατα από δύο νέους ιδιοκτήτες. Το ατρόμητο ζευγάρι είπε ότι δεν έχουν νιώσει τίποτα «κακό» στο σπίτι, αν και σίγουρα είναι «στοιχειωμένο».

ιστορίες φαντασμάτων

Τα πνεύματα της φυτείας Myrtles

Το 1992, όταν η ιδιοκτήτρια του Myrtles Plantation της Λουιζιάνα φωτογράφισε το ακίνητο για να καλύψει τις απαιτήσεις μιας ασφαλιστικής εταιρείας, συνέβη κάτι αξιοσημείωτο.

Ανάμεσα σε δύο από τα κτίρια, εμφανίστηκε μια φιγούρα. Μία σκούρα γυναικεία φιγούρα στεκόταν όρθια στη γωνία.

Η τοποθεσία St. Francisville είχε φυσικά μια σκληρή ιστορία σκλαβιάς και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στην Αμερική. Σύμφωνα με τον ιστότοπο The Myrtles Plantation, ακόμη και ένα κινηματογραφικό συνεργείο του National Geographic Explorer συμφώνησε ότι η φωτογραφία περιείχε κάτι που έμοιαζε με το φάντασμα μιας σκλάβας.

Αν και ήταν ξεκάθαρα μία σιλουέτα ανάμεσα στο The General’s Store και το Butler’s Pantry του ακινήτου, οι εξωτερικές σανίδες του σπιτιού είναι εξίσου ορατές μέσα από το σώμα Ήταν εν μέρει ημιδιαφανής, εν μέρει αδιαφανής και εξ ολοκλήρου, έντονα παρούσα στη φωτογραφία.

ιστορίες φαντασμάτων

Τον Μάιο του 1995, ένας ερευνητής διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ονόματι Norman Benoit επισκέφτηκε την τοποθεσία για να κάνει κάποια αυστηρή ανάλυση του δυνητικά παραφυσικού περιστατικού.

Διαπίστωσε ότι αυτή ήταν, πράγματι, η εικόνα ενός ατόμου που απλά δεν ήταν παρών τη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία. Το μεγέθυνε, αύξησε τις αντιθέσεις και διαπίστωσε ότι οι διαστάσεις και οι αναλογίες της φιγούρας ήταν απόλυτα σύμφωνες με τις ανθρώπινες μετρήσεις.

Έκτοτε, η φωτογραφία που έγινε καρτ ποστάλ ονομάστηκε Chloe Postcard – πήρε το όνομά της από τη νεαρή σκλάβα που λέγεται ότι τράβηξε την προσοχή του ιδιοκτήτη της φυτείας, Clarke Woodruff.

Όπως λέει η ιστορία, η Chloe δέχτηκε σεξουαλικές προτασεις και παρενιχλήσεις από τον ιδιοκτήτη Woodruff. Καθώς ήταν σκλάβα η Chloe φοβόταν να αντιδράσει και φοβόταν επίσης μην το μάθει η κυρία Woodruff. Άρχισε λοιπόν να κρυφακούει τις συζητήσεις της. Την έπιασαν μια μέρα και της έκοψαν το αυτί για τιμωρία.

Για εκδίκηση, έριξε δηλητήριο στο φαγητό της οικογένειας. Η κυρία Woodruff και δύο από τα παιδιά της πέθαναν αμέσως. Οι άλλοι σκλάβοι, φοβούμενοι ότι ο επιζών κύριος Woodruff θα τους έβλεπε ως συν-συνωμότες, κρέμασαν την Chloe από ένα δέντρο. Στη συνέχεια την έκοψαν και πέταξαν το σώμα της στο ποτάμι. Μερικοί πιστεύουν ότι το πνεύμα της έζησε, στοιχειώνοντας την φυτεία.

Στη δεκαετία του 1970, η φυτεία αγοράστηκε από την οικογένεια Meyers και μετατράπηκε σε bed and breakfast. Από τότε έχουν αναφερθεί φαντάσματα και θόρυβοι εκεί. Ακόμη και πριν από την αμερικανική σκλαβιά, ωστόσο, το ακίνητο χτίστηκε στην κορυφή ενός ινδικού ταφικού χώρου – κάτι που υποτίθεται ότι οδήγησε σε παραφυσικές δραστηριότητες και την εμφάνιση ενός φαντάσματος μιας ιθαγενούς Αμερικανίδας αιώνες αργότερα.

Φυσικά, δεν υπάρχει κανένας επιστημονικά διαπιστευμένος τρόπος για να επιβεβαιωθεί εάν ένα φάντασμα υπάρχει ή δεν έχει απαθανατιστεί σε κάποιο βίντεο. Έτσι, απομένουν μόνο οι ιστορίες από μια εξαιρετικά δυσοίωνη φωτογραφία.

Το κορίτσι στο μπάνιο

Το Hanako-san, ή Toire no Hanako-san είναι ένας ιαπωνικός αστικός μύθος για το πνεύμα μιας νεαρής κοπέλας που ονομάζεται Hanako-san που στοιχειώνει τα σχολικά μπάνια.
Όπως πολλοί αστικοί θρύλοι, οι λεπτομέρειες της προέλευσης του μύθου ποικίλλουν ανάλογα με την ιστορία.
Διαφορετικές εκδοχές της ιστορίας περιλαμβάνουν ότι η Hanako-san είναι το φάντασμα ενός κοριτσιού που σκοτώθηκε ενώ έπαιζε κρυφτό κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή δολοφονήθηκε από έναν γονέα ή άγνωστο ή ότι αυτοκτόνησε σε σχολικό μπάνιο. Οι θρύλοι για το Hanako-san έχουν αποκτήσει κάποια δημοτικότητα στα ιαπωνικά δημοτικά σχολεία, όπου τα παιδιά μπορεί να προκαλέσουν τους συμμαθητές τους να προσπαθήσουν να καλέσουν τον Hanako-san.

Για να καλέσουν τη Hanako-san, λέγεται συχνά ότι τα άτομα πρέπει να μπουν σε ένα μπάνιο κοριτσιών (συνήθως στον τρίτο όροφο ενός σχολείου), να χτυπήσουν τρεις φορές στην τρίτη πόρτα και να ρωτήσουν αν είναι παρούσα η Hanako-san. Εάν η Hanako-san είναι εκεί, θα απαντήσει με κάποια παραλλαγή του “Ναι, είμαι”. Ανάλογα με την ιστορία, το άτομο μπορεί στη συνέχεια να γίνει μάρτυρας της εμφάνισης ενός αιματηρού ή απόκοσμου χεριού.

Το χέρι, ή η ίδια η Hanako-san, μπορεί να τραβήξει το άτομο στην τουαλέτα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην κόλαση. Ή το άτομο μπορεί να φαγωθεί από μια τρικέφαλη σαύρα.

Ο χαρακτήρας Hanako-san έχει εμφανιστεί σε ταινίες, manga, anime και βιντεοπαιχνίδια. Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία του 1995 «Toire no Hanako-san», σε σκηνοθεσία Joji Matsuoka.

Όμως η Hanako δεν είναι η μόνη μαθήτρια που στοιχειώνει τα σχολικά μπάνια της Ιαπωνίας. Η Kashima Reiko, ένα άλλο νεαρό κορίτσι, λέγεται ότι κόπηκε στη μέση από ένα τρένο. Τώρα το παραμορφωμένο πνεύμα της κατοικεί στα μπάνια, ρωτώντας τα παιδιά που μπαίνουν στους πάγκους που είναι τα πόδια της. Ο θρύλος λέει ότι αν η Kashima Reiko δεν είναι ικανοποιημένη με την απάντησή τους, θα τους σκίσει τα πόδια.

Το στοιχειμένο πανδοχείο

Αν θέλετε να έρθετε πιο κοντά στη μεταφυσική δραστηριότητα, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να επισκεφτείτε μια εγκατάσταση που είναι χτισμένη πάνω σε ένα ταφικό σημείο παγανιστών.

Αυτό ακριβώς συνέβη με το Ancient Ram Inn στο Wotton-under-Edge, στο Gloucestershire, στην Αγγλία.

Μια πρώην κατοικία ιερέα που χτίστηκε το 1145, το Inn δεν είναι μόνο το παλαιότερο κτίριο στην πόλη, αλλά βρίσκεται ακριβώς εκεί όπου συναντώνται δύο γραμμές Ley. Οι γραμμές Ley πιστεύεται ότι είναι υπερφυσικές γραμμές που ευθυγραμμίζουν τα μνημεία του κόσμου.

Πηγή: Wikimedia Commons

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η τοποθέτηση του πανδοχείου κατά μήκος αυτών των δύο γραμμών Ley οδηγεί συμπτωματικά στο Stonehenge της Αγγλίας και πρέπει επομένως να είναι ένα μέρος ισχυρής πνευματικής ενέργειας.

Σε συνδυασμό με ένα νεκροταφείο 5.000 ετών κάτω από τους ορόφους του, το Ancient Ram Inn έχει σίγουρα τα φόντα ενός παραφυσικού τόπου.

Στο πανδοχείο παλαιότερα στεγάζονταν σκλάβοι και εργάτες που έχτισαν την κοντινή εκκλησία της Αγίας Μαρίας. Τα ρέματα στους χώρους του πανδοχείου έπρεπε να επαναδρομολογηθούν γύρω από την τοποθεσία της εκκλησίας και πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η εκτροπή του νερού είναι εν μέρει υπεύθυνη για την έκθεση της περιοχής σε σκοτεινή ενέργεια.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το πανδοχείο φέρεται να στοιχειώνεται από μια μάγισσα που αναζήτησε καταφύγιο εκεί πριν πιαστεί και δολοφονηθεί. Κάηκε στην πυρά το 1500 και τώρα λέγεται ότι στοιχειώνει το δωμάτιο στο οποίο κάποτε έμενε, που εύστοχα αποκαλείται «Το δωμάτιο της μάγισσας».

Ο μοναδικός ιδιοκτήτης και ένοικος του πανδοχείου, John Humphries, ισχυρίζεται ότι ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με τους αόρατους ενοίκους του πανδοχείου την πρώτη του νύχτα ως ιδιοκτήτης του το 1968. Είπε ότι είχε μόλις κοιμηθεί όταν μια δαιμονική παρουσία τον τράβηκε από το κρεβάτι από το χέρι του και τον έσυρε πέρα από το δωμάτιο.

Τώρα, στα 80 του, έχει αφιερώσει το υπόλοιπο της ζωής του στη συντήρηση του πανδοχείου αντί να σηκωθεί να φύγει – κάτι που οι περισσότεροι από εμάς πιθανότατα θα το κάναμε πριν από μισό αιώνα αν μας είχε συμβεί κάτι παρόμοιο. Ίσως το πιο καταθλιπτικό είναι το γεγονός ότι η σύζυγος και οι τρεις κόρες του Χάμφρις αποφάσισαν να κάνουν ακριβώς αυτό, αφήνοντάς τον μόνο στο ακίνητο.

Ο Humphries ισχυρίζεται επίσης ότι βρήκε στοιχεία τελετουργικής θυσίας και λατρείας του διαβόλου κάτω από τη σκάλα όπου υποστηρίζει ότι είδε οστά παιδιών να τρυπούνται με στιλέτα.

Εάν κάποια από αυτές τις αναφορές είναι αληθινή, τότε ίσως είναι η απροθυμία του Humphries να εγκαταλείψει το πανδοχείο που είναι πραγματικά το τρομακτικό μέρος αυτής της ιστορίας φαντασμάτων.