Υπάρχει ένας συγκεκριμένος ηθοποιός ο οποίος έχει εμφανιστεί σε πάνω από 100 ταινίες του Hollywood, συμπεριλαμβανομένων των The Departed, Shutter Island, Just My Luck, Romance & Cigarettes, Elf, Two Weeks Notice, Glitter, Keeping the Faith, Godzilla, Ransom, Big Daddy, Mr. Deeds, The Secret Life of Walter Mitty, The Other Woman, The Bourne Trilogy, καθώς και στις τηλεοπτικές σειρές 30 Rock και It’s Always Sunny in Philadelphia, έχοντας κάνει συνολικά 300 cameo από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα.

Ο 71χρονος Κρεγκ Καστάλντο, γνωστός και ως «Radioman» («ο άνθρωπος με το ραδιόφωνο», επειδή κυκλοφορεί συνεχώς με ένα ραδιόφωνο περασμένο στο λαιμό του) είναι ένας άστεγος άνδρας που ζει εδώ και χρόνια στους δρόμους της Νέας Υόρκης και έχει καταφέρει να έχει εμφανιστεί σε δεκάδες ταινίες του Hollywood καθώς και να… επαίρεται ότι είναι (όντως) φίλος με ηθοποιούς όπως ο Τομ Χανκς, ο αξέχαστος Ρόμπιν Γουίλιαμς και η Γούπι Γκόλντμπεργκ.

Ο «Radio Man» μεγάλωσε στο Μπρούκλιν και το Κουίνς, πήγε στο Thomas Edison High School και το City College. Κατόπιν κατατάχθηκε στο Βιετνάμ και παραλίγο να σκοτωθεί. Τραυματίστηκε, έχασε δυο δάκτυλα και επιστρέφοντας στις ΗΠΑ εργάστηκε για την Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Ήταν άστεγος για σχεδόν δύο χρόνια, μετά βρήκε δουλειά σε ένα κιόσκι στο Μανχάταν και απέκτησε μια επιδοτούμενη από το κράτος κατοικία στο Μπρούκλιν. Όμως την έχασε και έκτοτε μένει σε διάφορα σημεία της Νέας Υόρκης ή φιλοξενείται σε ξενώνες και κοιτώνες.

Άρχισε να επισκέπτεται τα κινηματογραφικά σετ το 1989-1990, αρχής γενομένης από το σετ της ταινίας «The Fisher King» [Ο Βασιλιάς της Μοναξιάς]. Σιγά σιγά άρχισε να εμφανίζεται σε ολοένα και περισσότερες ταινίες την πορεία, καθώς οι παραγωγοί ξεκίνησαν να τον πληρώνουν αδρά για να κάνει τον κομπάρσο, αφού τους άρεσε πολύ η εξαιρετικά ιδιαίτερη φυσιογνωμία του και ο τρόπος που περιφερόταν στο σετ.

Ο John Wick και ο Radioman | Φωτ.: @therealradioman

Τη δεκαετία του 1990 άρχισε να πίνει και κάποια στιγμή συνελήφθη, αλλά συνέχισε να επισκέπτεται κινηματογραφικά σκηνικά και μετά την σύντομη αποφυλάκισή του. Σταδιακά εγκατέλειψε το αλκοόλ και από το 2004 ζει στο Μπρούκλιν και κερδίζει (όχι πολλά, αλλά πάντως αρκετά) χρήματα από την πώληση αυτόγραφων καθώς και από τις συνεχείς ολιγόλεπτες κινηματογραφικές του εμφανίσεις.

Σύμφωνα με τους New York Times, είναι μέλος του Screen Actors Guild (του σωματείου των ηθοποιών) του Hollywood και όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, «ο Καστάλντο γνωρίζει το ποιος, το πότε και το πού σχεδόν κάθε κινηματογραφικής παραγωγής που λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη».

Η ιστορία του Καστάλντο έγινε ξανά viral το τελευταίο διάστημα, χάρη στο TikTok, όπου και ανέβηκαν κάποια βίντεο που τον αφορούσαν και αφηγούνταν την συναρπαστική πορεία του.

Οι δε συνάδελφοί του ηθοποιοί… στάζουν μέλι για τον 71χρονο άστεγο: την μεγαλύτερη αδυναμία στο πρόσωπό του την τρέφει η Γούπι Γκόλντμπεργκ, η οποία κάποια στιγμή τον πήρε μαζί της στην απονομή των Βραβείων Όσκαρ, ενώ ο Τομ Χανκς τον έχει χαρακτηρίσει ως «έναν ολόκληρο πολιτιστικό θεσμό για όλο το Hollywood».

Mε τον αξέχαστο Ρόμπιν Γουίλιαμς

Σχετικά με τον ρόλο του, ο ίδιος ο 71χρονος άνδρας παραδέχεται ότι δεν του αρέσει να τον θεωρούν ηθοποιό, αλλά απλώς ως έναν ακόμη άστεγο.

«Είμαι απλώς ο Radioman. Δεν μου αρέσει να με αποκαλούν “σταρ του κινηματογράφου”. Δεν είμαι ηθοποιός, αν και πάντα ήθελα να παίξω στο σινεμά. Επιπλέον, σου δίνουν πάντα δωρεάν φαγητό», κατέληξε.

Εχει δηλώσει ότι ο Robin Williams είναι ο αγαπημένος του ηθοποιός από όλο το Hollywood, ενώ ο αγαπημένος του σκηνοθέτης είναι ο Martin Scorsese.

Το 2012 κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ για τον Καστάλντο με τίτλο «Radioman», όπου μιλούσαν γι’ αυτόν πολλοί ηθοποιοί όπως οι Τομ Χανκς, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μέριλ Στριπ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζος Μπρόλιν, Τζόνι Ντεπ, Ματ Ντέιμον, Ρίκι Τζερβέις, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Τίνα Φέι και άλλοι.