Το σκοτεινό παραμύθι αγάπης του Jim Morrison και της Pamela Courson δεν είχε ένα ευτυχισμένο τέλος. Έζησαν μια sex, drugs and rock n roll σχέση που τα είχε όλα: δράμα, ουσίες, επιτυχία, απιστία, εντάσεις, πάθη, θάνατο. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1965 και έγιναν αμέσως ζευγάρι. Ερωτεύτηκαν παράφορα κι έκαναν δημόσιες εμφανίσεις με τα tabloids στα 70s να την αποκαλούν ως “cosmic partner” του frontman των Doors.

H χρήση ναρκωτικών και η απιστίες τους οδηγούσαν συχνά σε ομηρικούς καυγάδες. Αποφάσισαν να συγκατοικήσουν το 1971, όμως τους χώρισε μέσα σε λίγους μήνες ο θάνατος, όταν η Pamela βρήκε τον Jim νεκρό μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού τους. Τον βρήκε η “κατάρα των 27” όπως και τους υπόλοιπους stars που έχασαν τη ζωή τους από υπερβολική δόση ναρκωτικών στα 27 τους χρόνια, ανάμεσά τους ο Jimi Hendrix, η Janis Joplin, o Κurt Cobain και η Amy Whinehouse. H Pamela Courson μπήκε κι αυτή στο συγκεκριμένο club, αφού πέθανε  από overdose στις 25 Απριλίου του 1974, σε ηλικία επίσης 27 ετών. 

Η Pamela Courson γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1946 και από πολύ νωρίς θέλησε να ακολουθήσει το κίνημα των hippies. Παράτησε τις σπουδές της και έζησε την ζωή που ήθελε. Γνώρισε τον Jim Morrison στα 19 της χρόνια και μπήκε σεε μια σχέση που θα ήταν τουλάχιστον ολέθρια. Η πρώτη τους συνάντηση έγινε στο μπαρ London Fog όπου οι Doors πραγματοποίησαν μια συναυλία τους. Από τότε έγιναν αχώριστοι.  Το 1967 που το “Light My Fire” κατακτούσε τα charts, οι δυο τους έμεναν ήδη μαζί στο Los Angeles με τα μέλη της μπάντας να δηλώνουν ότι κανείς άλλος δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον Jim Morrison όπως η Pam Courson.

Η Pamela Courson δήλωνε παντού ότι ήταν η σύζυγος του Jim Morrison, παρόλο που οι δυο τους δεν είχαν παντρευτεί.

Mάλιστα έφτασαν στο σημείο μετά από ένα χρόνο σχέσης να σχεδιάζουν το γάμο τους με την Pamela να έχει αναλάβει την γραφειοκρατία στο Denver. Παρόλο που αυτός ο γάμος δεν έγινε ποτέ, εκείνος την διόρισε διαχειρίστρια των οικονομικών του και της πρότεινε να χρηματοδοτήσει το μεγάλο της όνειρο, που ήταν να ανοίξει ένα κατάστημα ρούχων. Η σχέση τους ήταν τοξική. Εκείνος την απατούσε αλλά γυρνούσε σε κείνη.

Στις 3 Ιουλίου 1971, τον βρήκε στην μπανιέρα του διαμερίσματός τους χωρίς τις αισθήσεις του. Σε κατάσταση σοκ, αφηγήθηκε στην αστυνομία ότι ο Jim Morrison είχε ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και ήθελε να κάνει ένα μπάνιο γιατί όπως της είχε πει δεν ένιωθε καλά. Ο θάνατός του προήλθε από ανακοπή την οποία προκάλεσε η υπερβολική δόση ηρωίνης. Η ίδια, δεν θεωρήθηκε υπεύθυνη για το χαμό του, όμως δεν μπόρεσε και ποτέ να διαχειριστεί την απώλειά του. Έζησαν μαζί σχεδόν 6 χρόνια σαν πραγματικοί rock stars. Όταν πέθανε ο Jim, η Pamela ήταν μόλις 24 ετών. Τρία χρόνια μετά, πέθανε κι εκείνη από υπερβολική δόση ηρωίνης επίσης σε ηλικία 27 ετών.