Η Natalia Grace, η οποία υιοθετήθηκε από την Αμερικανίδα Kristine Barnett και τον πρώην σύζυγό της Michael Barnett το 2010, νομίζοντας ότι ήταν 6 ετών, αποδείχθηκε στην πραγματικότητα ότι ήταν ένας κοινωνιοπαθής νάνος! Πολύ περίεργοι και ανατριχιαστικοί ισχυρισμοί έχουν διατυπωθεί σχετικά με το περιστατικό που απασχόλησε για μεγάλο χρονικό διάστημα τα Μέσα και προκάλεσε αίσθηση.

Όπως αναφέρεται, το κοριτσάκι με το όνομα Natalia είχε απειλήσει να σπρώξει τη θετή της μητέρα σε ηλεκτρικό φράχτη, να γράψει με αίμα της στον τοίχο, να ρίξει χλωρίνη στον καφέ της και να μαχαιρώσει τον σύζυγό της στον ύπνο του. Σύμφωνα με το πρωτότυπο πιστοποιητικό γέννησης, με ημερομηνία Μάιος 2010, η Natalia θα έπρεπε να ήταν 6 ετών όταν υιοθετήθηκε. Ωστόσο, μετά από οδοντιατρικές εξετάσεις και σάρωση οστών, αποκαλύφθηκε ότι η πραγματική ηλικία της ήταν 22 ετών. Σύμφωνα επίσης με τον βρετανικό Τύπο, ήταν ένας κοινωνιοπαθής νάνος.

Η ιστορία αυτή, που άφησε άφωνους τους πάντες, έφερε στο μυαλό την ταινία “Το ορφανό” (Orphan). Στην ταινία, συντετριμμένοι από την απώλεια του αγέννητου μωρού τους, η Kate (Vera Farmiga) και ο John (Peter Sarsgaard) αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα παιδί. Στο ορφανοτροφείο, και οι δύο νιώθουν έλξη για ένα κοριτσάκι (Isabelle Fuhrman) που ονομάζεται Esther, και σύντομα το ζευγάρι παίρνει τη νέα του κόρη στο σπίτι. Όταν όμως μια επικίνδυνη σειρά γεγονότων εκτυλίσσεται, η Kate αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι κακό κρύβεται πίσω από την αγγελική εξωτερική εμφάνιση του παιδιού. Στο τέλος της ταινίας, έγινε κατανοητό ότι το παιδί ήταν στην πραγματικότητα ενήλικο και προσπάθησε να σκοτώσει την οικογένεια.

Η ιστορία της Natalie Grace Barnett και της οικογένειας που την υιοθέτησε συνέβη με τον ίδιο τρόπο. Η είδηση, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στον παγκόσμιο Τύπο το 2019, διατήρησε τον αντίκτυπό της μέχρι σήμερα και επανέρχεται στην επικαιρότητα με νέες εξελίξεις.

Πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα

Όλα ξεκινούν με την επιθυμία της Kristine Barnett και του συζύγου της Michael Barnett, με τον οποίο ήταν παντρεμένη εκείνη την εποχή, να υιοθετήσουν ένα παιδί. Ταυτόχρονα, η οικογένεια, η οποία έχει επίσης ένα βιολογικό παιδί με αυτισμό, τον Jake, θέλει να κάνει τη Natalia πλήρες μέλος της οικογένειας. Έτσι, το ζευγάρι υιοθετεί την 6χρονη Natalia, που γεννήθηκε στην Ουκρανία, και την αναγνωρίζει επίσημα ως παιδί τους. Το ζευγάρι, που στην αρχή δεν αισθάνθηκε κάτι… περίεργο, άρχισε με την πάροδο του χρόνου να αμφιβάλλει για τη συμπεριφορά της Natalia. Διότι, η συμπεριφορά της Natalia ήταν πολύ πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη από την ηλικία της, παρόλο που ήταν 6 ετών. Στην πραγματικότητα, η συμπεριφορά της Natalia δεν ήταν το μόνο πρόβλημα. Παρόλο που ήταν ένα παιδί που μεγάλωνε, δεν ψήλωνε και τα άκρα της δεν μεγάλωναν. Είχε επίσης τακτική έμμηνο ρύση όπως μια ενήλικη γυναίκα και είχε τριχοφυΐα στην περιοχή των γεννητικών της οργάνων. Τα δόντια της Natalia δεν ήταν επίσης σαν δόντια παιδιού – είχε πλήρη οδοντοστοιχία ενηλίκου.

Η επιθετική συμπεριφορά

Το ζεύγος Barnett άρχισε να παρατηρεί κάτι περίεργο σχετικά με τη Natalia και με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μητέρας Kristine, η Natalia, την οποία υιοθέτησαν, έλεγε ότι ήθελε να σκοτώσει τα μέλη της οικογένειάς της, να τα τυλίξει σε μια κουβέρτα και να τα θάψει στην πίσω αυλή και ζωγράφιζε σχετικές εικόνες. Στη συνέχεια η οικογένεια αναγκάστηκε να κρύψει όλα τα αιχμηρά αντικείμενα και ισχυρίστηκε ότι έμενε ξύπνια τη νύχτα για να προστατευτεί. Σε μια περίπτωση, η Natalia ισχυρίστηκε ότι είδε τη μητέρα της να βάζει χλωρίνη στον καφέ της και να λέει «προσπαθώ να σας δηλητηριάσω». Μετά από όλα αυτά, η οικογένεια αποφάσισε να βάλει σε νοσοκομείο τη Natalia επειδή η ψυχική υγεία της επιδεινώθηκε και έγινε επικίνδυνη για το περιβάλλον της. Στο νοσοκομείο, η Natalia ομολόγησε επίσης ότι ήταν ηλικιωμένη και είχε προσπαθήσει να σκοτώσει τα μέλη της οικογένειάς της χωρίς τύψεις.

Η μήνυση κατά της οικογένειας

Όταν η οικογένεια Barnett ανακάλυψε ότι η Natalia ήταν στην πραγματικότητα μια ενήλικη “μεταμφιεσμένη” σε παιδί, την άφησαν μόνη της στο σπίτι τους στην Ιντιάνα για τρία χρόνια και μετακόμισαν στον Καναδά. Ωστόσο, αφού η οικογένεια μετακόμισε στον Καναδά, η Natalia συνέχισε να συμπεριφέρεται σαν πραγματικό παιδί, αρνούμενη να απαντήσει στις τηλεφωνικές κλήσεις της οικογένειας και διακόπτοντας κάθε επαφή μαζί τους. Στη συνέχεια, η οικογένεια μηνύθηκε για κακομεταχείριση παιδιού.

Οι Barnett αρνούνται αυτές τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι «το κορίτσι είναι μια ενήλικη απατεώνισσα» που προσπαθεί να τους σκοτώσει και ότι είναι «θύματα απάτης». Στη συνέχεια, μια έκθεση που επιβεβαιώνεται από τους γιατρούς, αποκάλυψε ότι η Natalia είναι νάνος με μια σοβαρή ψυχολογική διαταραχή που εμφανίζεται μόνο σε ενήλικες. Η Natalia, η οποία έχει την εμφάνιση παιδιού λόγω μιας σπάνιας ασθένειας νανισμού, προσδιορίζεται ότι είναι 22 ετών ως αποτέλεσμα μετρήσεων των οστών. Και ενώ παραδέχτηκε ότι ήταν εξ αρχής νάνος, αρνήθηκε αργότερα τις κατηγορίες εναντίον της και εξήγησε ότι ποτέ δεν είπε ψέματα στο ζεύγος Barnett.

Προκειμένου να προβεί σε μια πιο λεπτομερής υπεράσπιση, η Natalia εμφανίστηκε στην εκπομπή του Dr. Phil στις ΗΠΑ και δήλωσε τότε ότι ήταν 16 ετών, αλλά ήταν μικρό κορίτσι όταν την εγκατέλειψαν. Η Natalia Barnett λέει επίσης ότι δεν θυμάται να έχει κάνει ποτέ μέτρηση οστών. Επιπλέον, με την εκπομπή αυτή, αποκαλύπτεται ότι η Natalia συνεχίζει να ζει στην Ιντιάνα των ΗΠΑ ως υιοθετημένο παιδί του πάστορα Antwon Mans και της συζύγου του Cynthia Mans. Παρόλο που αρνήθηκε αυτές τις κατηγορίες εναντίον της -στο πρόγραμμα μέτρησης οστών κ.λπ.-, οι γείτονες του ζεύγους Barnett προέβησαν επίσης σε παρόμοιες κατηγορίες. Ο Toby Miles, ένας από τους γείτονες της οικογένειας, ισχυρίστηκε ότι η Natalia ήταν σαν κατά συρροή δολοφόνος και μίλησε για την απόπειρα δολοφονίας σε μια συνηθισμένη συζήτηση. Ο Toby είπε επίσης ότι φοβόταν ότι η διακοπή των επαφών με τη Natalia θα έθετε σε κίνδυνο τη δική του ζωή.  Μια άλλη γειτόνισσα της οικογένειας, η Sue McCallum, ισχυρίστηκε ότι η Natalia παραδέχτηκε ότι τράβηξε μαχαίρι εναντίον της οικογένειάς της, αλλά το περιέγραψε ως «ένα συνηθισμένο περιστατικό».

Το ντοκιμαντέρ για τη Natalia

Αυτή η παράξενη ιστορία της οικογένειας Barnett και της Natalia έχει ασκήσει κάποια επιρροή από την ημέρα που εμφανίστηκε. Το κανάλι ντοκιμαντέρ αληθινών εγκλημάτων Investigation Discovery της Warnes Bros Discovery ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ για τη συγκεκριμένη υπόθεση και το κανάλι έφερε την ιστορία της Natalia Grace στις οθόνες μας ως σειρά ντοκιμαντέρ τριών τμημάτων τον περασμένο Μάιο.