Τα τελευταία 24ωρα κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο που δείχνει τον δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκο να πηγαίνει προς έναν καταυλισμό Ρομά που έχει στηθεί σε ένα πάρκο της περιοχής και να απειλεί μια γυναίκα Ρομά.

Χωρίς πολλά πολλά, ο δήμαρχος ανέλαβε ρόλο vigilante και διέταξε κάποιους ανθρώπους πίσω από την κάμερα να φέρουν την κάνουλα. Εντός λίγο δευτερολέπτων, εμφανίστηκε υδροφόρα της Πολιτικής Προστασίας, ενώ η γυναίκα φοβισμένη τον πληροφόρησε ότι υπάρχουν μωρά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Npress Media (@npress.gr)

Ο Γιάννης Λαγουδάκος παραμένοντας εντός του ρόλου, της απάντησε με επιθετικό και επιβλητικό ύφος και τόνο: «Θα σου πω εγώ τι θα πάθουν τα μωρά. Σε ίδρυμα σήμερα τα μωρά και εσύ στη μπουζουρού. Αυτό δεν είναι για μωρά, είναι για γουρούνια».

Στη συνέχεια, έπιασε την κάνουλα και άρχισε να βρέχει όσα αντικείμενα του καταυλισμού βρίσκονταν κοντά του, συμπεριλαμβανομένης και της σκηνής όπου λογικά κοιμόταν η οικογένεια. Λίγο πριν στρέψει το νερό και βρέξει τα παιδιά φώναζε «ΤΕΡΜΑ -ΤΕΡΜΑ», σα να έδωσε λύση και να διόρθωσε την κατάσταση.

Παρακολουθώντας τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο βίντεο μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο αιρετός Γιάννης Λαγουδάκος ξύπνησε το πρωί της Τετάρτης αποφασισμένος να στήσει και να δημοσιεύσει ένα κακοποιητικό show στα social media. Με το καλό του μπλε κοστούμι που παραπέμπει στα χρώματα του κόμματός του (ΝΔ), κατευθύνθηκε με τον προσωπικό camera-man του -γιατί φαίνεται ότι επεδίωξε την κινηματογράφηση του συμβάντος- στον καταυλισμό, αφού προηγουμένως είχε ειδοποιήσει να είναι στο σημείο η υδροφόρα.

Μάλλον ο κ. Λαγουδάκος ξέχασε να φέρει μαζί του την κλακέτα και αναγκάστηκε ο ίδιος να δώσει την εντολή του «action» την οποία αντικατέστησε με το προστακτικό «τραβάτε» και, μάλλον ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Ήξερε ότι οι “δημαρχιακές κακοποιητικές ιστορίες” θα είχαν απήχηση στους ψηφοφόρους του και ότι μπορεί να τον βοηθήσουν στην επανεκλογή του.

Μετά τη δημοσίευση του βίντεο εκατοντάδες έσπευσαν να χειροκροτήσουν διαδικτυακά και να επαινέσουν τον δήμαρχο που έκανε επίδειξη δύναμης και εξουσίας μέσα από ένα κρεσέντο τραμπουκισμού. Ίσως είναι θαυμαστής του επανεκλεγμένου δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αχιλλέας Μπέος στις 30 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους χαστούκισε πλημμυροπαθή πολίτη μετά από διαπληκτισμό που είχε μαζί του στην περιοχή Άλλη Μεριά του Βόλου και ανανέωσε τη θητεία σχεδόν μετά από μισό μήνα από το επίσης κακοποιητικό περιστατικό.

Μετά το χαστούκι ο Μπέος όχι μόνο δεν έδειξε να συνειδητοποιεί την πράξη του, αλλά συνέχισε την επιβολή δύναμης και εξουσίας δίνοντας εντολή στους αστυνομικούς να συλλάβουν όλους τους διαμαρτυρόμενους που είχαν συγκεντρωθεί στην γκρεμισμένη από την κακοκαιρία γέφυρα προκειμένου να αποτρέψουν το μπάζωμα του ρέματος, καθώς υποστήριζαν ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται χωρίς στοιχειώδη μελέτη, γιατί «παρεμπόδιζαν το έργο».

Το περίεργο όπως είχε αναφέρει ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Τσάβαλος στο κείμενό του “Μια Ελλάδα για τον (Μ)πέο” «είναι ότι κανένας αστυνομικός δεν κινήθηκε προκειμένου να συλλάβει, ως όφειλε, τον δήμαρχο του Βόλου για την χειροδικία εναντίον του πολίτη».

Ο δήμαρχος Βόλου, γνωστός για τις ομοφοβικές και τοξικές απόψεις του, τον Φεβρουάριο επανήλθε στο προσκήνιο λέγοντας κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης στον Βόλο ότι οι αντιδράσεις των οικολογικών οργανώσεων για την κοπή των δέντρων στον Κραυσίδωνα λύνονται με χαστούκια, σύμφωνα με τα gegonota.news.

Γι’ αυτή του τη δήλωση έγινε εισαγγελική παρέμβαση, αλλά δε νομίζουμε ότι συνετιστεί ούτε θα ιδρώσει το αυτί του Αχιλλέα Μπέου. Άλλωστε υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι εκεί έξω που συντάσσονται με την αισθητική και τα πιστεύω του και σπεύδουν να υποστηρίξουν σε κάθε δήλωση που κάνει και έχει αυτόν τον χαρακτήρα και ύφος.

Την ίδια υποστήριξη έλαβε και ο Γιάννης Λαγουδάκος, ο οποίος επανεκλέχθηκε τον Οκτώβρη μετά από 17 χρόνια με τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, που δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο για την βαρβαρότητα του δημάρχου και το show που έδωσε μπροστά από την κάμερα. Όχι ότι αυτή η σιωπή μας προκαλεί εντύπωση.

Συνήθως σε πολιτισμένες χώρες δεν θα υπήρχε ανοχή σε τέτοιες κακοποιητικές κινήσεις που δίνουν το “παράδειγμα” στους υπόλοιπους πολίτες. Την κατάσταση θα αναλάμβαναν οι κοινωνικές υπηρεσίες και θα εφαρμόζονταν οι αντίστοιχοι νόμοι.

Αν δεν αυτό δεν συνέβαινε, τότε θα κοινοποιόταν δημόσια το περιστατικό με ενημερωτικό τρόπο είτε μέσω των social media είτε από κάποιο μέσο των Μ.Μ.Ε., προκειμένου να ασκηθεί πίεση και να κινηθούν οι διαδικασίες, όπως έχουν οριστεί από το κράτος.

Όμως, ο Γιάννης Λαγουδάκος προτίμησε να συνετίσει τους Ρομά μέσω του τραμπουκισμού και τη χρήση νερού. Μπράβο του! Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να δώσει λύση στο πρόβλημά τους, εκτός από το σωστό παράδειγμα. Είναι ο ήρωας του Περάματος. Μάλλον το μπλε κοστούμι, τελικά να παρέπεμπε σε μπλε μπέρτα και στο μυαλό του να φανταζόταν ότι είναι ο Superman.

Λίγες ώρες πριν αναλάβει τον ρόλο τιμωρού, ο δήμαρχος Περάματος υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Πρόεδρο του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, κ. Κώστα Γιαννόπουλο, με σκοπό τη συνεργασία για την υποστήριξη παιδιών, οικογενειών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του Δήμου, την παροχή κοινωνικής φροντίδας, υπηρεσιών υγείας, έγκαιρης παρέμβασης και προστασίας τους. Τα παιδιά των Ρομά ποιος τα προστάτεψε, λίγες ώρες αργότερα;

Από τις πράξεις του Γιάννη Λαγουδάκου, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα παιδιά που δεν είναι ελληνόπουλα, όχι μόνο δεν αξίζουν την παροχή κοινωνικής φροντίδας, υπηρεσιών υγείας καθώς και την έγκαιρη παρέμβαση για την προστασία τους, αλλά το να ζουν υπό ανθυγιεινές συνθήκες και να είναι αποστάτευτα από τραμπουκισμούς από κάποιον κατά τ’ άλλα προσπασπίζεται τα δικαιώματά τους, είναι “φυσιολογικό”.

Μιας που αναφερθήκαμε στην προστασία, μάλλον επίσης “φυσιολογικό” είναι ότι η αστυνομία δεν προστάτεψε ούτε τα παιδιά, ούτε τους υπόλοιπους Ρομά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, η αστυνομία βρισκόταν στην περιοχή και κοιτούσε αδιάφορη τα τεκταινόμενα γεγονότα, χωρίς να προβεί σε κάποια σύλληψη ή έστω να σταματήσει τον δήμαρχο.

Ο κ. Λαγουδάκoς δεν έχει καμία κύρωση μέχρι στιγμής και μπορεί υπό το βλέμμα του νόμου να κινεί κακοποιητικές διαδικασίες που θα μπορούσαν να ερμηνευτούν και ως προτροπή από όσους είδαν το βίντεο.

Μόνο η ψήφος στις επερχόμενες εκλογές θα μπορέσει να μας σώσει, αλλιώς η μόνη λύση θα είναι να αρχίσουμε να σκάβουμε λαγούμια προκειμένου να κρυφτούμε από τους πανταχού Λαγουδάκους με θέσεις εξουσίας και δύναμης.