Με το που είδα την ανακοίνωση για τις 11 υποψηφιότητες Poor Things στα Oscar ένα πράγμα σκέφτηκα: πώς θα πανηγύρισαν οι διάσημοι, πλέον, Λάνθιμος Χούλιγκανς. Τα αγόρια πρέπει να έκαναν χοντρό χαμό και δικαίως. Ο Γιώργος Λάνθιμος πάει για να σαρώσει! Στέλνω, λοιπόν, με τον αυθορμητισμό που με διακατέχει στη σελίδα τους και τους ρωτάω κατά λέξη «τι λέτε, παιδιά, θα πάρει κανένα Όσκαρ ο Γιώργος;», πιο πολύ για να μοιραστώ την χαρά μου κι εγώ. Η απάντησή τους ήρθε λίγες ώρες μετά. Βασικά, με πήρε και με σήκωσε: «ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΑΠΑΠΑΓΑΚΙ ΔΡΑΚΑΚΗ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΟΣΚΑΡΖ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 11/11, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΑ ΗΝΕ ΑΠΟΤΙΧΙΑ.»

Ώπα, ώπα παιδιά, ηρεμία, εδώ είμαστε Olafaq ρε, δεν παπαγαλίζουμε και τέτοια, όλα καλά, γράφουμε από την ψυχούλα μας. Και είμαστε και τεράστιοι φαν του Γιώργου του Λάνθιμου. Ύμνους έχει γράψει αυτός ο Τόσκας, τους λέω, να, δείτε! Ε, κι είδαν, ηρέμησαν όσο να πεις και (έχω δημοσιογραφικό ένστικτο εγώ) όσα μου έστειλαν ακολούθως πρέπει λογικά να τα υπαγόρευσαν σε κάποιον φίλο ή φίλη τους γιατί και ορθογραφημένα ήταν και σε τέλειο, ψύχραιμο ύφος ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ. Μωρέ μπράβο, τα παιδιά! Ίσως, από την άλλη, να κρατάνε ενέργεια για την μέρα της απονομής, για ευνόητους λόγους. Εκείνη τη μέρα, ο Παναγιώτης, ο Νίκος και ο Ανδρέας θα χρειαστεί να τα δώσουν όλα. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για τους Λάνθιμος Χούλιγκανς εδώ πέρα.

Στο ψητό, τώρα:

Μπορούμε βέβαια και χωρίς κεφαλαία να σου πούμε τη γνώμη μας.

Ας αρχίσουμε με τα τυπικά. Οι 11 υποψηφιότητες, είναι ένα γεγονός βαθύτατα τιμητικό για τον Έλληνα δημιουργό και πολλά μπράβο σε έναν Έλληνα που μας κάνει περήφανους στα εξωτερικά. (Κάπως μας ήρθε να αναγούλα).

Στα πρακτικά τώρα. Θεωρούμε οτι τις περισσότερες πιθανότητες για να πάρει κάποιο όσκαρ η ταινία, τις έχει η κατηγορία Α’ γυναικείος , δηλαδή η Έμμα Στόουν. Όποι@ έχει δει την ταινία καταλαβαίνει τι εννοούμε. Μπράβο στην Έμμα μας. Καταπληκτική ερμηνεία. Τόσο καλή, που όταν έρθει πάλι στη χώρα μας, της κάνουμε τη χάρη να την πάμε για παϊδάκια στον Άγιο Μερκούριο, αρκεί να τα τρώει με τα χέρια. Άμα δούμε τίποτα μαχαιροπίρουνα, θα γύρισει με τα πόδια. ΓΙΑΝΑΜΑΣΤΕ ΞΙΓΙΜΕΝΗ.

Επίσης, καλές πιθανότητες έχει και ο Μαρκ Ράφαλο στην κατηγορία Β’ αντρικός, που νομίζουμε πως ήταν κι αυτός υπέροχος. Εμείς πάθαμε πλάκα, κυρίως γιατί δεν το περιμέναμε. Βέβαια αυτόν δεν θα τον πάμε για παϊδάκια, αλλά σε κάνα παρακμιακό μπουζούκι στην Ελευσίνα να γουστάρει ο άνθρωπος. Έχει και λαϊκόφατσα ο άτιμος, μπορεί να τον κρατήσουν εκεί για να ανοίγει το πρόγραμμα.

Σε αυτό το σημείο να δώσουμε ένα τιπ στον Γιώργο:  Γιώργο, αν θες του χρόνου ή κάποτε, να μπούμε και σε καμιά υποψηφιότητα για Α’ αντρικό, υπάρχει τρόπος. ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΕΪΤΖ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΪΝΤΕΡΜΑΝ. Ψύχραιμα το λέμε. Συνεχίζουμε.

Φωτογραφία, Μοντάζ, Σκηνογραφία, μουσική, είναι κατηγορίες που δεν τις ξεγράφουμε γιατί υπήρχε πολύ όμορφο περιβάλλον στο poor things. Δεν είμαστε φαβορί, αλλά θα είμαστε κι εμεις εκεί να πιέσουμε με τη φωνή μας για κάνα σφύριγμα.

Κοστούμια και Μαλλιά/Μακιγιάζ, πρέπει να τα κερδίσουμε. Βέβαια να πούμε, πως εμείς για σίγουρη νίκη, έιχαμε προτείνει ένα ξαδερφάκι μας που έχει μπαρμπεράδικο στο Παγκράτι με 130 ευρώ το κούρεμα/μούσια, ο Γιώργος όμως δεν το δέχτηκε. Ας ελπίσουμε οτι θα του βγει σε καλό.

Τώρα, στις κατηγορίες σκηνοθεσίας, καλύτερης τανίας, διασκευασμένου σεναρίου, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Τρομερός ο Γιώργος, τρομερό το Poor things, αλλά και το όπενχαϊμερ του Νόλαν, είναι δυνατό. Εδώ ζορίζουν τα πράγματα. Υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός, υπάρχουν πόλιτικς, υπάρχουν και κάτι χρωστούμενα απο την τελευταία απονομή που είχαμε σπάσει εμείς κάτι καθίσματα, αλλά όλα παίζονται.

Εμείς θέλουμε, ο Γιώργος το αξίζει, το ΠΑΣΟΚ μπορεί. Οψόμεθα!»

*Οι λάτρεις των Λάνθιμος Χούλιγκανς μπορεί να ενδιαφέρονται και αυτό το γαμάτο T-shirt που κυκλοφόρησαν τα παιδιά με την συνεργασία του sportarena.gr. Εγώ σιγά μην παραγγείλω. Να μάθουν αυτοί να με λένε παπαγαλάκι. Αν θέλουν ας μου χαρίσουν ένα, ρε παιδί μου, ναι, τι, θα τους πέσει ο κώλος; Αν το φοράμε όλ@ μαζί στην απονομή ίσως φέρουμε γούρι και τα πάρουμε, ρε, και τα 11!