Kάθε εβδομάδα οι συντάκτες του αγαπημένου σας FAQ Team γράφουν ποια πράγματα τους ανεβάζουν (ή τους κατεβάζουν) συναισθηματικά, ψυχολογικά και εγκεφαλικά!

Εύα Αναστασιάδου

👍 Η άδεια που έρχεται. Αυτό.

👎 Είμαστε αρχές Ιουνίου και ο υδράργυρος έχει πιάσει τους 40 βαθμούς. Η ζωή στην πόλη είναι αβίωτη και πραγματικά δε θέλω να ξέρω τι μας περιμένει στα τέλη Ιουλίου. Η κλιματική κρίση απειλεί τη ζωή μας καθημερινά και πολύ φοβάμαι ότι είναι μη αναστρέψιμη. Επισης το να πας διακοπές σε νησί πια είναι ακραία πολυτέλεια. Λίγο έλεος με τα 100ρια το βράδυ σε παραγκες και ακτοπλοϊκά λες και κάνω υπερατλαντικό ταξίδι.

Δήμητρα Βασιλειάδη

👍 Το “Πόθεν Έσχες” της Νεφέλης Μαϊστράλη στο θέατρο Βεάκη. Μια εξαιρετικά έξυπνη κωμωδία που παρουσιάζει τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας μέσα από μια μεγάλη διαδρομή σε γνωστά σκάνδαλα που σημάδεψαν την κοινωνία μας.

👎 Όλα τα Μ.Μ.Μ. που δεν έχουν κλιματιστικό. Ειδικά σε ώρες αιχμής η κατάσταση που γεμίζουν ασφυκτικά κανονικά θα έπρεπε να απαγορεύεται η κυκλοφορία τους.

Βαγγέλης Μαρινάκης

👍 Η επανέκδοση του αριστουργήματος του Τζιμ Τζάρμους “Ghost Dog: Ο Τρόπος των Σαμουράι”, μιας ταινίας όπου ο κόσμος της αστικής ζωής συνδέεται με το σύστημα αξιών των σαμουράι κι η κινηματογραφική ποίηση του Μελβίλ την υφολογία του Κόπολα. Χιπ – χοπ ΑΑ, ένας Φόρεστ Γοίτακερ στα καλύτερά του και η δέουσα απάντηση στο τι εστί γευστικό παγωτό. Μην το χάσετε!

👎 Ο τρόπος που συζητήθηκαν για ακόμη μια φορά οι ευρωεκλογές από τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ και τελικά μια ευάριθμη μερίδα της κοινωνίας. Ελάχιστη εστίαση σε μη εθνικά θέματα, εσωστρέφεια πολιτικού λόγου και φουλ της τοξικής ατζέντας μεταξύ των βασικών πολιτικών παικτών.

Νίκος Παγουλάτος

👍 Η εκπομπή “Νησιά στην Άκρη” στο Ertflix. Ένα μικρό διαμαντάκι λίγων επεισοδίων, 30λεπτης διάρκειας το καθένα, χωρισμένο σε δύο σεζόν, με υπέροχες ιστορίες ανθρώπων που ζούνε σε μικρά, απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου. Αν περιμένετε να δείτε πλάνα για να αποφασίσετε πού θα πάτε διακοπές, καλύτερα να δείτε κάτι άλλο – δεν είναι ταξιδιωτική εκπομπή.

👎 Ναι, ζέστη, ναι, Ιούνιος είναι ακόμη, ναι, μίνι καύσωνας, ναι, ναι, ναι, αλλά τι γκρίνια είναι αυτή, ρε σεις; Κάθε μέρα να λέμε τα ίδια; Πάει, καταστρέψαμε το περιβάλλον, παίζουμε με την κλιματική αλλαγή ένα επικίνδυνο παιχνίδι, το ξέρουμε, αλλά δε νομίζω να το κερδίσουμε με γκρίνια. Ήμουν τις προάλλες σε μια σχολική παράσταση και μου λέει ένας μπαμπάς “Αν είναι δυνατόν, τι ζέστη είναι αυτή, έπρεπε να το ακυρώσουν”. Εν τω μεταξύ, όλοι τριγύρω μια χαρά, χαμογελαστοί, συζητούσαμε, χαζεύαμε τα παιδιά, απολάμβαναμε την προσπάθεια τους και ο άλλος επέλεξε να γκρινιάξει. Κατάλαβες; Τέλος πάντων. Να φροντίζετε τους γύρω σας όχι μόνο με αγάπη αλλά και με το να μην τους μεταφέρετε την αρνητικότητά σας.

Γιάννης Παπαϊωάννου

👍 Πόσο συναρπαστικό να ζούμε σε μια εποχή, όπου το καλοκαίρι είναι η Κόλαση, και όπου πλέον μπορούμε να παρακολουθήσουμε ζωντανά το ντοκιμαντέρ της ίδιας μας της καταστροφής, αλλά και του πλανήτη μας. Τουλάχιστον, δεν θα μας λείψουν οι δραματικές σκηνές και οι απρόβλεπτες ανατροπές.

👎 Είπαμε στη θειά Θοδώρα να μπαίνει στον κήπο μας να παίρνει καμιά ντομαντούλα και κάνα αγγουράκι, αλλά αυτή μας έχει ρημάξει όλο το μποστάνι.

Χριστιάνα Στυλιανού

👍 Το “Κοπερτί” στα Πετράλώνα είναι η νέα μου εμμονή. Υπέροχοι μεζέδες και κρασιά. Και μια υπέροχη ιδιοκτήτρια.

👎 Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στο Σύνταγμα την Παρασκευή, άτομα τυλιγμένα με σημαίες της ΟΝΝΕΔ γύρναγαν στο κέντρο σαν άριστα λελέκια.

Μίλτος Τόσκας

👍 Οι τελευταίες συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου έχουν έναν χαρακτήρα ελευθερίας και λύτρωσης. Το “Kinds of Kindness” του Γιώργου Λάνθιμου κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Από τις εκδόσεις Πλήθος κυκλοφορήσει η “Ασήμαντη Λεπτομέρεια”.

👎 Μία ακόμα προεκλογική περίοδος ολοκληρώθηκε. Έναν χρόνο μετά τις διπλές εθνικές εκλογές και οχτώ μήνες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχουμε συλλογικά αποτύχει εκ νέου. Ο κόσμος απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τις δημοκρατικές διαδικασίες και όλα δείχνουν πως η αποχή θα ξεπεράσει το 50%.

Kωνσταντίνος Τσάβαλος

👍 Απολύτως «κολλητική» ΚΑΙ η τρίτη σεζόν του “Welcome To Wrexham” που μόλις ξεκίνησε.

👎 ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Προφητικό το σύνθημα της δεκαετίας του ’80 για τον οργανισμό που μπορεί να προκαλέσει κοτζάμ Τρίτο Παγκόσμιο.