*Προπαγάνδα: εκ του ρήματος «propagare» που σημαίνει «διαδίδω» στα λατινικά.

Ένα νεαρό ζευγάρι που απέκτησε σπίτι με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» δέχτηκε προ μερικών ωρών την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατόπιν έγινε viral σε όλη την Ελλάδα μέσα από ένα προπαγανδιστικό φιλμάκι.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο σπίτι τους στο Γαλάτσι (η οποία μάλιστα τραβήχτηκε με δυο διαφορετικές κάμερες, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να πει… κουβέντα για το δήθεν τυχαίο και ατημέλητο ύφος και την φύση της συνάντησης -δηλαδή ούτε καν τα αυτονόητα δεν έπραξε το επικοινωνιακό επιτελείο του Πρωθυπουργού…) ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από το ζευγάρι να του αφηγηθεί την εμπειρία τους.

Το ζευγάρι, με την σειρά του, πρότεινε να αυξηθεί το ανώτατο ποσό του δανείου πάνω από το υφιστάμενο πλαφόν των 150.000 ευρώ ή να δοθεί η δυνατότητα χορήγησης συμπληρωματικού δανείου.

Πρότειναν, επίσης, να δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία να αναρτούν τις διαθέσιμες κατοικίες οι ιδιοκτήτες, ώστε να καταστεί πιο εύκολος και πιο οικονομικός ο εντοπισμός των ακινήτων που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Καλά έως εδώ; Καλά.

Ολες οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν παρόμοια βίντεο για να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους και φυσικά η παρούσα κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον ανωτέρω κανόνα.

Η «άλλη» συνάντηση Μητσοτάκη με το ζευγάρι

Ομως το ζευγάρι που φιλοξένησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς αποτελούν κάτι σαν… μόνιμους κομπάρσους των κυβερνητικών βίντεο, έχοντας εμφανιστεί σε παρόμοιες περιστάσεις και στο κοντινό παρελθόν.

Όπως η ίδια η Νέα Δημοκρατία μας έχει ενημερώσει, ο Σπύρος Θεοδωρακάτος είναι ιδιωτικός υπάλληλος και η Ραφαέλα Καπούλα είναι υπάλληλος σχολικού κυλικείου και αμφότεροι πήραν μέρος στη θεματική συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία που έγινε στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας προεκλογικά.

Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2023, στην Ελευσίνα η Ραφαέλα έλεγε: «Μέσω του προγράμματος “Σπίτι μου” αποκτήσαμε το δικό μας σπίτι στο οποίο κατοικούμε στο Γαλάτσι, είμαστε ζευγάρι που δεν τα φέρνει εύκολα βόλτα».

Ενώ και ο Σπύρος προσέθετε: «Είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά του κράτους και ρώτησε τον Πρωθυπουργό ποιες άλλες ενέργειες σκέφτεται να κάνει για τις νέες οικογένειες».

Δείτε το video από το 32ο λεπτό και μετά:

Η φαρσοκωμωδία του πρωθυπουργικού επιτελείου

Είμαστε όλοι κομπάρσοι στην φαρσοκωμωδία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Νομίζω ότι αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα που λαμβάνουμε όλοι μας, ψηφοφόροι της ΝΔ και μη, από την συνεχιζόμενη αστοχία του επικοινωνιακού επιτελείου του Πρωθυπουργού.

Προσωπικά μιλώντας, δεν είχα καμία αμφιβολία ή προσδοκία ως προς την πολιτική ανειλικρίνεια ενός γόνου Μητσοτάκη.

Ωστόσο, μπαίνοντας στα «παπούτσια» των ψηφοφόρων της ΝΔ, θα ένιωθα λίγο άβολα αν γνώριζα ότι αυτό το πανούργο σποτάκι απευθυνόταν σε μένα, την εκλογική «μήτρα» ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος.

Αν είχα έστω λίγο νιονιό και κοινή λογική και αντίληψη, θα αναρωτιόμουν εύλογα μέσα μου: «Καλά, τι διάολο, για μαλάκα με περνάνε; Είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι τρώω κουτόχορτο;».

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δεν είναι ρητορική, αγαπητέ μου νεοδημοκράτη ψηφοφόρε: Ναι, σε θεωρούν και μαλάκα αλλά και ότι τρως κουτόχορτο με τις χούφτες κιόλας.

Και λες και ευχαριστώ μετά.

Ευχαριστώ για την τιμή που σου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επικοινωνιακό του επιτελείο να παίξεις εσύ προσωπικά ως κομπάρσος σε αυτή την κακοπαιγμένη φαρσοκωμωδία που έχει στηθεί εις βάρος σου -εις βάρος όλων μας, μηδενός και μηδεμίας εξαιρουμένης.

Στο τέλος της ημέρας, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να γελάσουμε εις βάρος μας, με τους ευφυείς στιχούς που τραγουδάει ο Ντέιβιντ Μπάουι σε ένα επεισόδιο της βρετανικής σειράς Extras (που σημαίνει «κομπάρσοι») και να σκεφτούμε τα χάλια μας…