Μια νέα εφαρμογή των Windows είναι πλέον διαθέσιμη για iOS και macOS, αποκαλύπτοντας τα σχέδια της Microsoft να επεκτείνει την εμβέλειά της σε άλλες πλατφόρμες και συσκευές.

Σύμφωνα με το The Verge, η εφαρμογή αυτή χρησιμεύει ως “κεντρικός κόμβος” για τη ροή πολλών λογαριασμών Microsoft στη συσκευή iDevice σας, συμπεριλαμβανομένων των Windows 365. Το νέο Windows app ουσιαστικά αντικαθιστά και βελτιώνει την εφαρμογή Microsoft 365 και διαθέτει χαρακτηριστικά που καθιστούν τα Windows εύχρηστα σε άλλες συσκευές. Ωστόσο, η εφαρμογή βρίσκεται προς το παρόν σε στάδιο προεπισκόπησης και θα πρέπει να κατεβάσετε το TestFlight για να τη δοκιμάσετε.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στη νέα εφαρμογή Windows στο iPhone και το MacBook σας

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  1. Κατεβάστε την εφαρμογή TestFlight από το App Store της Apple.
  2. Εγκαταστήστε την εφαρμογή Windows App mobile.
  3. Mόλις εκκινήσετε την εφαρμογή, μπορείτε να πατήσετε στο “Λογαριασμός” (Account).
  4. Εισάγετε τα διαπιστευτήρια της Microsoft και απολαύστε ένα “αντίγραφο” των Windows στο iPhone σας.
Windows iPhone Microsoft
Πηγή: Microsoft

Προς το παρόν, μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο στις ακόλουθες υπηρεσίες στη νέα εφαρμογή των Windows:

  • Windows 365
  • Εικονική επιφάνεια εργασίας Azure (Azure Virtual Desktop)
  • Microsoft Dev Box
  • Υπηρεσίες απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας (Remote Desktop Services)
Πηγή: Microsoft

Επίσης η νέα εφαρμογή Windows δεν υποστηρίζει λογαριασμούς καταναλωτών (consumer accounts). Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα. Όπως επισημαίνει το The Verge, υπάρχει μια προτροπή σύνδεσης μέσα στην εφαρμογή Windows που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν προσωπικό λογαριασμό Microsoft, αλλά δεν είναι λειτουργική προς το παρόν.

Τέλος, μπορείτε να συνδέσετε το iPhone σας σε μια εξωτερική οθόνη ασύρματα μέσω AirPlay και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Windows για να εκτελέσετε ένα αντίγραφο των Windows στην οθόνη, ενώ χρησιμοποιείτε το iPhone σας ως οθόνη αφής για τον έλεγχο του δείκτη του ποντικιού.

Αυτό είναι σαφώς ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση που παίρνουν τα Windows, να έχουν δηλαδή στο επίκεντρό τους τις cloud υπηρεσίες, καθώς πλησιάζουμε στο 2024. Την επόμενη χρονιά η Apple θα επιτρέψει τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων στο Apple App Store, πράγμα που σημαίνει ότι η Microsoft θα μπορεί να πουλάει προϊόντα της, όπως το Microsoft 365 και τις συνδρομές Xbox Game Pass, μέσα από την εφαρμογή Windows στο iPhone ή το iPad σας.

Πηγή: Microsoft

Πηγή: Mashable, The Verge, Tom’s Guide