Μετά από εσωτερικές συζητήσεις μεταξύ των συντακτών, η Wikipedia και το Ίδρυμα Wikimedia αποφάσισαν να μην δέχονται πλέον δωρεές με κρυπτονομίσματα. Σε μια νέα ενημέρωση που δημοσιεύτηκε από το ίδρυμα, η Wikipedia δήλωσε ότι δεν θα δέχεται πλέον πληρωμές μέσω του Bitpay, αφού έλαβε υπόψη τα σχόλια της κοινότητάς της. “Το Ίδρυμα Wikimedia αποφάσισε να διακόψει την άμεση αποδοχή κρυπτονομισμάτων ως μέσο δωρεάς”, γράφει ενδεικτικά. 

“Ξεκινήσαμε την άμεση αποδοχή κρυπτονομισμάτων το 2014 με βάση τα αιτήματα των εθελοντών και των δωρητών μας. Παίρνουμε αυτή την απόφαση με βάση τα πρόσφατα σχόλια από τις ίδιες κοινότητες. Συγκεκριμένα, θα κλείσουμε τον λογαριασμό μας στην Bitpay, γεγονός που θα αφαιρέσει τη δυνατότητά μας να δεχόμαστε απευθείας κρυπτονομίσματα ως μέθοδο δωρεάς”. 

Η οργάνωση πρόσθεσε ότι “θα συνεχίσει να παρακολουθεί αυτό το θέμα”, καθώς πρόκειται για ένα “εξελισσόμενο ζήτημα”, και ότι “θα παραμείνει ευέλικτη και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εθελοντών και των δωρητών”. Η απόφαση αυτή έρχεται λίγο μετά τη συγγραφή μιας πρότασης από τη συντάκτρια Molly White, η οποία χαρακτήριζε τα κρυπτονομίσματα “εξαιρετικά επικίνδυνες επενδύσεις” και ότι η ενεργειακή τους κατανάλωση αντίκειται στις δεσμεύσεις της οργάνωσης για βιωσιμότητα. Το θέμα τέθηκε στη συνέχεια σε ψηφοφορία, όπου η κοινότητα ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της αφαίρεσης των κρυπτονομισμάτων ως επιλογή δωρεάς.