Το Instagram συμπεριλαμβάνει τις ειδοποιήσεις AMBER Alert στις ροές των χρηστών για να επιτρέπει στους ανθρώπους να βλέπουν και να μοιράζονται ειδοποιήσεις για εξαφανισμένα παιδιά στην περιοχή τους.

Η νέα λειτουργία θα κυκλοφορήσει εντός αυτής της εβδομάδας και θα επεκταθεί σε 25 διαφορετικές χώρες: Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Ισημερινός, Ελλάδα, Γουατεμάλα, Ιρλανδία, Τζαμάικα, Κορέα, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Μάλτα, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Ρουμανία, Νότια Αφρική, Ταϊβάν, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ. Στους χρήστες θα εμφανίζονται λεπτομέρειες σχετικά με το απαχθέν παιδί, όπως οι φωτογραφίες του, η περιγραφή του, η τοποθεσία της απαγωγής και κάθε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πιθανοτήτων εντοπισμού του εξαφανισμένου παιδιού.

Η πλατφόρμα επιβεβαίωσε ότι έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα & Εκμεταλλευόμενα Παιδιά (NCMEC) στις ΗΠΑ, το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα & Εκμεταλλευόμενα Παιδιά, η Εθνική Υπηρεσία Εγκλημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στο Μεξικό, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας και άλλοι για αυτή τη λειτουργία. Σε επίσημη δήλωσή του, το Instagram σχολίασε: “Γνωρίζουμε ότι οι πιθανότητες να βρεθεί ένα εξαφανισμένο παιδί αυξάνονται όταν περισσότεροι άνθρωποι είναι σε επιφυλακή, ιδίως τις πρώτες ώρες. Με αυτή την ενημέρωση, εάν ενεργοποιηθεί μια ειδοποίηση AMBER Alert από τις αστυνομικές αρχές και βρίσκεστε στην καθορισμένη περιοχή αναζήτησης, η ειδοποίηση θα εμφανίζεται πλέον στην τροφοδοσία σας στο Instagram”.

Η κάθε ειδοποίηση – συναγερμός θα περιλαμβάνει σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με το αγνοούμενο παιδί, όπως φωτογραφία, περιγραφή, τοποθεσία της απαγωγής και οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη πληροφορία μπορεί να παρασχεθεί. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να μοιραστούν την ειδοποίηση με τους φίλους τους για να διαδώσουν περαιτέρω την είδηση.

Αυτές οι ειδοποιήσεις είναι σπάνιες και συγκεκριμένες για την περιοχή αναζήτησης. Εάν λάβετε έναν, σημαίνει ότι υπάρχει ενεργή αναζήτηση για ένα εξαφανισμένο παιδί σε κοντινή απόσταση. Προκειμένου να γνωρίζει το Instagram σε ποιον πρέπει να εμφανίσει αυτές τις ειδοποιήσεις, χρησιμοποιεί διάφορα σήματα, συμπεριλαμβανομένης της πόλης που αναφέρεται στα προφίλ των χρηστών, των διευθύνσεων IP και των υπηρεσιών τοποθεσίας (αν τις έχουν ενεργοποιήσει οι χρήστες).

ΠΗΓΗ: Instagram