Το DNA της αείμνηστης Nichelle Nichols πρόκειται να εκτοξευθεί στο διάστημα με έναν πύραυλο Vulcan, όπου θα συναντήσει τον δημιουργό του “Star Trek” Gene Roddenberry 

Σε ένα δελτίο Τύπου, λιγότερο από ένα μήνα μετά τον θάνατο της πρωτοπόρου ηθοποιού σε ηλικία 89 ετών, η εταιρεία διαστημικών πτήσεων μνήμης Celestis ανακοίνωσε ότι ένα δείγμα από τη στάχτη και το DNA της Nichols θα συνοδεύσει εκείνα του Roddenberry, της συζύγου του Majel, και του συναδέλφου της ηθοποιού του “Star Trek” James Doohan στην πτήση Enterprise. Η κάψουλα θα εκτοξευθεί με έναν πύραυλο Vulcan της United Launch Alliance αργότερα φέτος, προτού κατευθυνθεί στο βαθύ διάστημα. 

Η Celestis παρέχει “υπηρεσίες διαστημικών μνημόσυνων” για ανθρώπους που θέλουν να γιορτάσουν τη ζωή ενός αγαπημένου τους προσώπου σε μια εξωγήινη εμπειρία. Και πριν 2 ημέρες ανακοινώθηκε ότι ο Nichols επιλέχθηκε να τιμηθεί στην πρώτη αποστολή της Celestis στο βαθύ διάστημα: Τα αποτεφρωμένα λείψανά της και ένα δείγμα DNA θα βρίσκονται στο επερχόμενο “Enterprise Flight” της εταιρείας.

Ο γιος της Nichols, Kyle Johnson, θα στείλει επίσης δικό του DNA μαζί με αυτό της μητέρας του στο ταξίδι του Enterprise. “Η μόνη μου λύπη είναι ότι δεν μπορώ να μοιραστώ αυτόν τον αιώνιο φόρο τιμής στέκοντας δίπλα στη μητέρα μου στην εκτόξευση”, δήλωσε ο Johnson στην ανακοίνωση. Πρόσθεσε ότι μηνύματα από τους θαυμαστές της Νίκολς θα πετάξουν στον πύραυλο Vulcan μαζί με το δικό του DNA και το DNA της μητέρας του. 

Αν και αυτή είναι η πρώτη διαστημική “κηδεία” που φέρει το όνομα του Enterprise, δεν είναι η πρώτη για τη Celestis ή για τον Roddenberry, του οποίου η τέφρα έχει μεταφερθεί στο διάστημα δύο φορές μετά τον θάνατό του το 1991 – μία φορά το 1992, όταν ο αστροναύτης της NASA James Weatherbee μετέφερε μέρος της τέφρας του δημιουργού του “Star Trek” στο διαστημικό λεωφορείο Columbia, και άλλη μία το 1997, στην “Πτήση του Ιδρυτή” της Celestis, η οποία ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που ανθρώπινα λείψανα μεταφέρθηκαν στο διάστημα με ιδιωτική διαστημική πτήση. 

Το όλο θέμα είναι οδυνηρό για τους συγγενείς αλλά ταυτόχρονα, άκρως συμβολικό για όλους τους λάτρεις της πρώτης σπουδαίας διαστημικής σειράς.