Σε ένα δελτίο τύπου, το ASU δήλωσε ότι θέλει να επικεντρωθεί σε «τρεις βασικούς τομείς συγκέντρωσης» όπου μπορεί να χρησιμοποιήσει το ChatGPT Enterprise, όπως «η ενίσχυση της επιτυχίας των φοιτητών, η χάραξη νέων δρόμων για καινοτόμο έρευνα και ο εξορθολογισμός των οργανωτικών διαδικασιών».

Ο Kyle Bowen, αναπληρωτής υπεύθυνος πληροφοριών του ASU, δήλωσε στο The Verge: «Η σχολή και το προσωπικό μας χρησιμοποιούσαν ήδη το ChatGPT και μετά την κυκλοφορία του ChatGPT Enterprise, το οποίο για εμάς αντιμετώπισε πολλές από τις ανησυχίες που είχαμε για την ασφάλεια, πιστεύαμε ότι ήταν λογικό να συνδεθούμε με την OpenAI». Πρόσθεσε ότι τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του ASU, ορισμένα από τα οποία έχουν εμπειρία στην τεχνητή νοημοσύνη, θα βοηθήσουν στην καθοδήγηση της χρήσης της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην πανεπιστημιούπολη.

Το πανεπιστήμιο θα αρχίσει να δέχεται υποβολές έργων από καθηγητές και φοιτητές σχετικά με το πού θα χρησιμοποιηθεί το ChatGPT από τον Φεβρουάριο. Η Anne Jones, αντιπρύτανης για την προπτυχιακή εκπαίδευση, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι ορισμένοι καθηγητές χρησιμοποιούν ήδη γενετική ΤΝ στα μαθήματά τους. Ανέφερε κάποια μαθήματα σύνθεσης που χρησιμοποιούν την ΤΝ για να βελτιώσουν τη γραφή και μαθήματα δημοσιογραφίας που χρησιμοποιούν πλατφόρμες ΤΝ για να φτιάξουν ιστορίες πολυμέσων. Μπορεί να υπάρχει ακόμη και χώρος για chatbots που θα λειτουργούν ως εξατομικευμένοι καθηγητές για τους φοιτητές του ASU, δήλωσε η Jones.

Οι Jones και Bowen λένε ότι τα πανεπιστήμια προσφέρουν ένα ζωντανό πεδίο δοκιμών για πολλές περιπτώσεις χρήσης της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης.

«Τα πανεπιστήμια ελπίζουν να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη, οπότε δεν σκεφτήκαμε ποτέ να εγκλωβιστούμε από την τεχνολογία. Θέλουμε να βοηθήσουμε να καθοριστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση», δήλωσε ο Jones.

Πέρυσι, το ASU εγκαινίασε ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης ΤΝ, φέρνοντας σε επαφή ερευνητές και μηχανικούς για να δημιουργήσουν υπηρεσίες που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη. Το πανεπιστήμιο άρχισε επίσης να προσφέρει άμεσα μαθήματα μηχανικής για να προωθήσει τον τεχνολογικό αλφαβητισμό στην ΤΝ.

Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία μεταξύ της OpenAI και ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος. Η εταιρεία έχει αρχίσει σιγά-σιγά να συνάπτει συνεργασίες με περισσότερους οργανισμούς που έχουν δημόσιο χαρακτήρα. Ανακοίνωσε επίσης μια συμφωνία με την πολιτειακή κυβέρνηση της Πενσυλβάνια για να προσφέρει το ChatGPT Enterprise σε ορισμένους κρατικούς υπαλλήλους.

Πηγή: The Verge