Ενώ οι φήμες για την κυκλοφορία ενός νέου MacBook με οθόνη OLED οργιάζουν, ένα νέο άρθρο του Bloomberg έρχεται να προδώσει ακόμα μία μεγάλη αλλαγή στην πολιτική της Apple σε ό,τι αφορά την κατηγορία των laptops (αν φυσικά γίνει πραγματικότητα). Σύμφωνα με το μέσο, η Apple δεν θα περιοριστεί μόνο στη χρήση OLED oθονών αλλά σκέφτεται να κυκλοφορήσει και μοντέλα MacBook Pro με οθόνη αφής.

Στο παρελθόν, πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας είχαν απορρίψει την τεχνολογία touchscreen για τα MacBook Pro και έστρεφαν το κοινό που επιθυμούσε κάτι τέτοιο στα πανίσχυρα iPad. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι χαρακτήριζαν τα iPad Pro ως τους καλύτερους υπολογιστές με οθόνη αφής στην αγορά.

Ο Steve Jobs είχε αναφέρει το μακρινό 2010 πως η Apple πραγματοποίησε πολλές δοκιμές για να ελέγξει την εμπειρία χρήσης μιας οθόνης αφής σε laptops, αλλά μετά από ένα διάστημα ο χρήστης αρχίζει να κουράζεται και είναι εργονομικά μια κακή λύση. Πιο πρόσφατα, ο νυν αντιπρόεδρος της Apple, Craig Federighi, είχε χαρακτηρίσει τα touchscreen PCs ως πειραματικές συσκευές και εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για αυτές.

Προφανώς έχει περάσει πολύς καιρός από τα χρόνια του Steve Jobs, η τεχνολογία και οι σχεδιασμοί έχουν εξελιχθεί ραγδαία, ενώ η υποστήριξη εφαρμογών iOS στα MacBook ίσως καθιστούν επιβεβλημένη την τοποθέτηση οθόνης αφής με υποστήριξη γραφίδας Apple Pencil.

➭ Mε πληροφορίες από το Bloomberg.