Ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στο Twitter, που ως επί το πλείστον αποτελούσαν το προσωπικό καθαριότητας, ενημερώθηκαν από τον Elon Musk ότι απολύονται. Ακόμη έγινε γνωστό ότι πλέον ρομποτικές συσκευές θα πραγματοποιούν τις εργασίες τους.

Ένας από τους απολυμένους δήλωσε στο BBC ότι κάποιο μέλος της ομάδας του Elon Musk είχε πει ότι οι δουλειές τους θα αντικατασταθούν από ρομπότ. O Γερουσιαστής της πολιτείας της Καλιφόρνια είπε ότι ο Musk μεταχειριζόταν το πρώην προσωπικό «σαν σκουπίδια». Ο εισαγγελέας της πόλης του Σαν Φρανσίσκο, Ντέιβιντ Τσίου, είπε ότι ερευνά εάν πράγματι ο Musk παραβίασε το νόμο. Το Twitter δεν απάντησε σε αίτημα του BBC για σχολιασμό.

Ωστόσο, οι καθαρίστριες λένε ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν – καθώς υπάρχουν λίγες διαθέσιμες θέσεις καθαρισμού στο Σαν Φρανσίσκο αυτή τη στιγμή. Μια μικρή ομάδα καθαριστριών διαδήλωσε έξω από τα κεντρικά γραφεία του Twitter του Σαν Φρανσίσκο. Ο γερουσιαστής της πολιτείας της Καλιφόρνια Σκοτ Γουίνερ είπε στο BBC ότι οι καθαρίστριες έτυχαν «φρικτής» μεταχείρισης.

Mε πληροφορίες από το BBC News.