Ακόμα μια διαρροή διαφήμισης για το Pixel 8 και το Pixel 8 Pro, που δημοσιεύτηκε στο X (πρώην Twitter) από τον Arséne Lupin, υπογραμμίζει τις λειτουργίες AI της Google, συμπεριλαμβανομένης της Best Take, η οποία σας επιτρέπει να αλλάζετε πρόσωπα στις φωτογραφίες έχοντας κάνει αποκόλληση από άλλη εικόνα. Η εκδήλωση που αφορά τα νέα κινητά Pixel της Google είναι προ των πυλών στις 4 Οκτωβρίου, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που δεν γνωρίζουμε ήδη για το τηλέφωνο, λαμβάνοντας υπόψη τη σταθερή διαρροή στοιχείων.

Η διαφήμιση για το Pixel 8 ξεκινά τονίζοντας τη διαδικασία μεταφοράς δεδομένων στο συγκεκριμένο smartphone, αλλά ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο της στα χαρακτηριστικά AI του τηλεφώνου -μερικά νέα, όπως το Best Take, και μερικά παλιά, όπως το Magic Eraser.

Το 9to5Google επισημαίνει επίσης μια διαρροή από την Kamila Wojciechowska, η οποία δημοσίευσε υλικό μάρκετινγκ που δείχνει ενημερωμένες θήκες σιλικόνης Pixel 8 και Pixel 8 Pro. Η Wojciechowska λέει ότι οι θήκες Pixel 8 θα έρθουν σε χρώματα Rose, Mint, Charcoal και Hazel, ενώ οι θήκες Pixel 8 Pro θα αποκτήσουν Bay, Charcoal, Mint και Porcelain.

Επίσης, τα επερχόμενα Pixel 8 και Pixel 8 Pro της Google θα μπορούσαν να έρθουν με επταετή υποστήριξη λογισμικού, σύμφωνα με μια λίστα προδιαγραφών που διέρρευσε και δημοσιεύτηκε από το 91Mobiles. Η Kamila Wojciechowska, η αρχική πηγή της διαρροής, δημοσίευσε επίσης την τιμολόγηση στις ΗΠΑ πριν από την κυκλοφορία τους στις 4 Οκτωβρίου. Το Pixel 8 Pro φέρεται να ξεκινά από 899 δολάρια, όπως και το 7 Pro, ενώ το Pixel 8 θα μπορούσε να ξεκινήσει από 699 δολάρια, μια αύξηση 100 δολαρίων σε σχέση με την τιμή εκκίνησης των 599 δολαρίων για το Pixel 7.

Η Wojciechowska σημειώνει ότι δεν είναι σαφές αν η Google θα προσφέρει «επτά χρόνια σημαντικών ενημερώσεων» του λειτουργικού συστήματος Android ή αν ο αριθμός αναφέρεται απλώς σε επταετή υποστήριξη με patches ασφαλείας. Αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια αξιοπρεπή βελτίωση σε σχέση με τα περσινά Pixel 7 και 7 Pro, τα οποία η Google δήλωσε ότι θα τα υποστηρίζει για πέντε χρόνια με patches ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων τριών ετών σημαντικών ενημερώσεων Android.

Επτά χρόνια υποστήριξης είναι καλύτερα από τα πέντε χρόνια που υπόσχονται τόσο η Samsung για τα τελευταία τηλέφωνα Galaxy S23 όσο και η OnePlus για το φετινό OnePlus 11. Θα πλησίαζε ακόμη και τη διάρκεια της υποστήριξης που προσφέρει η Fairphone, ο βιώσιμος κατασκευαστής smartphone που δίνει μεγάλη σημασία στη μακροζωία των τηλεφώνων του. Η Fairphone λέει ότι σχεδιάζει να υποστηρίξει το τελευταίο Fairphone 5 με οκτώ χρόνια επιδιορθώσεων ασφαλείας.

Η παρατεταμένη περίοδος υποστήριξης λογισμικού της Google περιλαμβάνεται σε μια αρκετά πλήρη λίστα προδιαγραφών που δημοσίευσε το 91Mobiles για τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro, πολλές από τις οποίες έχουν φημολογηθεί προηγουμένως.

Και τα δύο τροφοδοτούνται από έναν νέο επεξεργαστή Tensor G3 σε συνδυασμό με 8GB RAM στο Pixel 8 και 12GB στο 8 Pro. Όσον αφορά τον χώρο αποθήκευσης, το Pixel 8 φέρεται να έρχεται με επιλογή 128GB ή 256GB, ενώ το 8 Pro θα μπορούσε να έρθει με έως και 512GB, ή ακόμα και 1TB στις ΗΠΑ. Το Pixel 8 λέγεται ότι διαθέτει μπαταρία 4575mAh που μπορεί να φορτίσει γρήγορα με έως και 27W, ενώ η μπαταρία του 8 Pro είναι ελαφρώς μεγαλύτερη στα 5050mAh και προφανώς μπορεί να φορτίσει γρήγορα με 30W. Και τα δύο φημολογείται ότι θα διαθέτουν υποστήριξη για ασύρματη φόρτιση Qi και βαθμολογία IP68 για αντοχή στη σκόνη και το νερό.

Στο πίσω μέρος το Pixel 8 θα μπορούσε να έχει ένα ζεύγος φωτογραφικών μηχανών, μια κύρια κάμερα 50-megapixel και μια ultrawide 12-megapixel, ενώ το 8 Pro θα μπορούσε να έχει τρεις κάμερες: μια κύρια 50-megapixel, μια ultrawide 48-megapixel και έναν τηλεφακό 48-megapixel με ζουμ έως και 30x. Αυτό το ενημερωμένο υλικό κάμερας φέρεται να συνοδεύεται από μια αναβαθμισμένη σουίτα λογισμικού κάμερας AI σύμφωνα με μια προηγούμενη διαρροή από το 91Mobiles, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας λειτουργίας Night Sight για βίντεο και περισσότερους χειροκίνητους ελέγχους φωτογραφίας.

Με πληροφορίες από: The Verge