Μετά από χρόνια φημών, η Apple μπήκε επιτέλους στην αγορά των ακουστικών AR/VR με το Vision Pro – το οποίο κέρδισε αμέσως τα φώτα της δημοσιότητας λόγω του εξαιρετικά προηγμένου υλικού του και της τιμής των 3.499 δολαρίων. Έχουμε ήδη δει πολλές κριτικές για το Apple Vision Pro, αλλά τώρα ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Mark Zuckerberg αποφάσισε να μοιραστεί τις σκέψεις του για το προϊόν και υποστηρίζει ότι το Meta Quest 3 είναι καλύτερο από το Apple Vision Pro “για τη συντριπτική πλειοψηφία των πραγμάτων”.

Σε ένα τρίλεπτο βίντεο που μοιράστηκε στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram, ο Zuckerberg δήλωσε ότι δοκίμαζε το Apple Vision Pro τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με το στέλεχος, αν και το Vision Pro διαθέτει εντυπωσιακό υλικό, πιστεύει ότι το Meta Quest 3 μπορεί να κάνει σχεδόν τα ίδια πράγματα σε πολύ πιο προσιτή τιμή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mark Zuckerberg (@zuck)

“Εκπλήσσομαι αρκετά που το Quest είναι τόσο πολύ καλύτερο για τη συντριπτική πλειονότητα των πραγμάτων για τα οποία οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτά τα ακουστικά, με αυτή τη διαφορά τιμής”, δήλωσε ο Zuckerberg. “Το μέλλον δεν έχει ακόμα γραφτεί. […] Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις”, πρόσθεσε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta υποστηρίζει ότι οι εταιρείες λαμβάνουν διαφορετικές σχεδιαστικές αποφάσεις για πολλούς λόγους, αλλά πιστεύει ότι το Quest 3 είναι πιο άνετο στη χρήση από το Vision Pro. Ο Zuckerberg επισημαίνει ότι το προϊόν του δεν είναι μόνο ελαφρύτερο, αλλά έχει και ευρύτερο οπτικό πεδίο και δεν χρειάζεται καλώδια λόγω της ενσωματωμένης μπαταρίας. Φαίνεται επίσης να συμφωνεί ότι η οθόνη υψηλής ανάλυσης του Vision Pro και οι αισθητήρες ανίχνευσης των ματιών είναι “πολύ ωραίοι”, αλλά ότι αυτό έρχεται ως συμβιβασμός για την εργονομία και την άνεση της συσκευής. Στο βίντεο, ο Zuckerberg λέει επίσης ότι η Meta θα φέρει αισθητήρες ανίχνευσης ματιών σε μελλοντικά προϊόντα Quest.

Μια άλλη πτυχή του Vision Pro που επικρίνεται από το στέλεχος είναι το App Store. Πιο συγκεκριμένα, ο Zuckerberg επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές που εκμεταλλεύονται το υλικό του Vision Pro, ενώ η Meta Quest διαθέτει ήδη μια “πολύ βαθύτερη” βιβλιοθήκη με καθηλωτικό περιεχόμενο και παιχνίδια.

Σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Zuckeberg θα έπαιρνε θέση υπέρ της Meta Quest, αλλά εξακολουθεί να είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε ένα στέλεχος όπως αυτός να μοιράζεται δημόσια τη γνώμη του για το Vision Pro σε ένα κοινωνικό δίκτυο. Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι ενώ το Apple Vision Pro κοστίζει 3.499 δολάρια, το Meta Quest 3 κοστίζει 499 δολάρια. Ουπς!

Πηγή: 9to5mac.com