Βρισκόμαστε στο 2024 και η τεχνολογία κάνει απίστευτα πράγματα.

Μπορεί να ακούγεται σαν μέρος του σεναρίου της σειράς Black Mirror, όμως δεν είναι: οι Αμερικανοί μπορούν πλέον να αγοράσουν online ένα σκύλο-ρομπότ που φέρει φλογοβόλο.

Το ρομπότ Thermonator είναι επιτέλους διαθέσιμο για αγορά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Thermonator, προϊόν της κατασκευάστριας εταιρείας φλογοβόλων Throwflame από το Οχάιο, είναι ένα ρομποτικό τετράποδο βάρους 26 κιλών που είναι εξοπλισμένο με ένα από τα χαρακτηριστικά φλογοβόλα ARC της εταιρείας τοποθετημένο στην πλάτη του.

Το ρομπότ μπορεί να εκτοξεύσει φωτιά σε ρεύμα 30 μέτρων και διαθέτει ενσωματωμένη δεξαμενή καυσίμων που τροφοδοτείται με βενζίνη.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το ρομπότ διαθέτει επίσης μπαταρία διάρκειας μιας ώρας, διόπτρα λέιζερ και μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως μέσω της ειδικής εφαρμογής που παρέχεται από την εταιρεία.

Το Thermonator βασίζεται στο τετράποδο ρομπότ Unitree Go1 – ένα μικρό, ελαφρύ μηχάνημα που διαθέτει διάφορους αισθητήρες και κάμερες που βοηθούν στην αυτόνομη πλοήγηση.

Η Throwflame ισχυρίζεται ότι το προϊόν της είναι ιδανικό για “έλεγχο και πρόληψη πυρκαγιών”, “διαχείριση της γεωργίας”, “οικολογική διατήρηση”, “ψυχαγωγία και SFX” και “απομάκρυνση χιονιού και πάγου” – βέβαια, φαίνεται και ιδιαίτερα καλό για τη διάπραξη εμπρησμών.

«Ο Thermonator είναι ο πρώτος ρομποτικός σκύλος που χειρίζεται φλογοβόλο. Αυτό το τετράποδο συνδυάζεται με το ARC Flamethrower για να παρέχει φωτιά κατά παραγγελία οπουδήποτε!», αναφέρει ενθουσιασμένη η ιστοσελίδα της εταιρείας.

Το προϊόν μπορεί να γίνει δικό σας για μόλις 9.420 δολάρια – που είναι πολλά χρήματα, αλλά εξακολουθεί να φαίνεται μια παράξενα χαμηλή τιμή για ένα ρομπότ που βγάζει… φωτιά.