Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk έχει «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία και θέλει να μειώσει κατά περίπου 10% τις θέσεις εργασίας στην εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, ανέφερε ο ίδιος σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε χθε Πέμπτη σε στελέχη του και το οποίο είδε το Ρόιτερς.

Το μήνυμα εστάλη δύο ημέρες αφότου ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε στους εργαζομένους του να επιστρέψουν στα γραφεία τούς ή να παραιτηθούν από την εταιρεία.

Η Tesla απασχολούσε 100.000 ανθρώπους στα τέλη του 2021, σύμφωνα με τη SEC, τη ρυθμιστική αρχή της αμερικανικής χρηματαγοράς.

Η Tesla δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

Σ’ ένα email με τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ο Musk ανέφερε: «Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία». Την Τρίτη ζήτησε από το προσωπικό να επιστρέψει στους χώρους εργασίας ή να παραιτηθεί από την εταιρεία, ένα αίτημα στο οποίο υπήρξαν ήδη αντιδράσεις στη Γερμανία, όπου η εταιρεία έχει ένα νέο εργοστάσιο.

«Όλοι στην Tesla καλούνται να περνούν κατ’ ελάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο», έγραφε ο Musk σ’ εκείνο το email. «Αν δεν εμφανισθείτε, θα θεωρήσουμε ότι έχετε παραιτηθεί».

Χθες Πέμπτη καβγάδισε επίσης στο Twitter με τον Αυστραλό μεγιστάνα της τεχνολογίας και συνιδρυτή της Atlassian Plc Σκοτ Φάρκιουαρ, ο οποίος περιγέλασε την οδηγία του Musk με σειρά μηνυμάτων του στο Twitter, λέγοντας ότι είναι «κάτι βγαλμένο από τα χρόνια του 1950».

Ο Musk έγραψε στο Twitter πως «οι υφέσεις έχουν μια ζωτικής σημασίας λειτουργία καθαρισμού», απαντώντας σε μήνυμα του Φάρκιουαρ, ο οποίος ενθάρρυνε τους εργαζομένους της Tesla να ψάξουν για θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως στην εταιρεία του.

Στα τέλη Μαΐου, όταν ερωτήθηκε από ένα χρήστη του Twitter αν η οικονομία πλησιάζει σε ύφεση, ο Musk είπε: «Ναι, αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα κάτι καλό. Έβρεχε χρήματα σε ανόητους για υπερβολικά πολύ καιρό. Πρέπει να υπάρξουν κάποιες χρεοκοπίες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ