Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το hot topic στο ίντερνετ το τελευταίο διάστημα και σταδιακά μεγάλα brand names μυούνται σ’ αυτό. Αυτή την εβδομάδα, η εμβληματική εταιρεία Levi’s ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το στούντιο τεχνητής νοημοσύνης Lalaland.ai, το οποίο δημιουργεί  AI μοντέλα μόδας.

Η Levi’s σχεδιάζει να δοκιμάσει τη χρήση αυτών των μοντέλων για να «συμπληρώσει τα ανθρώπινα μοντέλα, αυξάνοντας τον αριθμό και την ποικιλομορφία των μοντέλων για τα προϊόντα μας με βιώσιμο τρόπο», ανακοίνωσε σε δελτίο Τύπου.

Η Lalaland.ai δημιουργεί «υπερρεαλιστικά» μοντέλα με διαφορετικούς σωματότυπους, ηλικίες και αποχρώσεις δέρματος. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, οι εταιρείες Calvin Klein και Tommy Hilfiger έχουν επίσης συνεργαστεί με το στούντιο.

«Αν και η τεχνητή νοημοσύνη πιθανότατα δεν θα αντικαταστήσει ποτέ πλήρως τα ανθρώπινα μοντέλα για εμάς, είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες που μπορεί να μας προσφέρει το ΑΙ για την εμπειρία των καταναλωτών», δήλωσε η Dr. Amy Gershkoff Bolles, στέλεχος που επικεντρώνεται στις αναδυόμενες τεχνολογίες στη Levi Strauss.

Πέρυσι τέτοια εποχή, η Levi Strauss απέλυσε 700 υπαλλήλους, δηλαδή το 15% του εργατικού της δυναμικού, εν μέσω αναδιάρθρωσης της εταιρείας. Σύμφωνα με την USA Today, οι περικοπές επέτρεψαν στην εταιρεία να εξοικονομήσει 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Πηγή: lalaland.ai

Η Levi’s υποστήριξε επίσης στην ανακοίνωση ότι οι προσπάθειές της για ποικιλομορφία δεν περιοριστεί στη χρήση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, σημειώνοντας ότι εστιάζει στη συνεργασία με δημιουργούς περιεχομένου οι οποίοι «αντικατοπτρίζουν την ευρεία καταναλωτική βάση [της]». Δεν είναι σαφές, ωστόσο, πώς αυτή η πρωτοβουλία συνδυάζεται με τη χρήση ψεύτικων μοντέλων αντί να συνεργαστούν με πραγματικά μοντέλα, μακιγιέρ και φωτογράφους.

Η επιθυμία της εταιρείας να κινηθεί προς μοντέλα που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη είναι χαρακτηριστική των προσπαθειών άλλων βιομηχανιών να αντικαταστήσουν πραγματικούς ανθρώπους με τεχνητή νοημοσύνη. Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η Capitol Records υπέγραψε, και στη συνέχεια απέλυσε, τον AI ράπερ FN Meka. Ο εικονικός ράπερ τερματίστηκε εν μέσω διαμαρτυριών ότι ο χαρακτήρας του προωθούσε «χονδροειδή στερεότυπα» της κουλτούρας των μαύρων.

Πηγή: Mashable