Το ChatGPT έχει κατακλύσει τον κόσμο, με το δωρεάν λογισμικό τεχνητής γραφής να αξιοποιείται για ένα ευρύ φάσμα εργασιών. Τώρα η Microsoft, η οποία υποστηρίζει την OpenAI, την εταιρεία πίσω από το ChatGPT, δηλώνει ότι πρόκειται να διευρύνει την πρόσβαση στο λογισμικό σε ένα από τα προϊόντα της.

Η υπηρεσία Azure OpenAI της Microsoft αναπτύχθηκε το 2021, επιτρέποντας στους πελάτες του cloud-computing να εφαρμόζουν γλωσσικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για μια σειρά περιπτώσεων χρήσης, όπως η δημιουργία περιεχομένου μάρκετινγκ ή η σύνοψη δελτίων εξυπηρέτησης.

Η εταιρεία, η οποία φέρεται να εξετάζει μια επένδυση ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων (9,2 δισεκατομμυρίων ευρώ) στην OpenAI, πέραν της συμμετοχής ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων (925 εκατομμυρίων ευρώ) που ανακοίνωσε το 2019, δήλωσε ότι το ChatGPT θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο πλαίσιο της υπηρεσίας Azure OpenAI.

Και ανακοίνωσε τη «γενική διαθεσιμότητα της υπηρεσίας Azure OpenAI ως μέρος της συνεχούς δέσμευσης της Microsoft για εκδημοκρατισμό της AI», επιτρέποντας σε περισσότερες επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για πρόσβαση στα «πιο προηγμένα μοντέλα AI στον κόσμο», συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων AI-γραφής GPT-3.5 και ChatGPT της OpenAI, καθώς και του λογισμικού AI μετατροπής κειμένου σε εικόνα DALL-E 2.

Το ενδιαφέρον του κοινού για την OpenAI αυξήθηκε μετά την κυκλοφορία του ChatGPT τον Νοέμβριο, ενός chatbot που χρησιμοποιεί κείμενο και μπορεί να συντάσσει πρόζα, ποίηση ή ακόμη και κώδικα υπολογιστή κατόπιν εντολής. Το ChatGPT τροφοδοτείται από τη δημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία δημιουργεί νέο περιεχόμενο μετά από εκπαίδευση σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων – τεχνολογία που η Microsoft επιτρέπει σε περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν.

Η Microsoft δήλωσε ότι ελέγχει τις εφαρμογές των πελατών για να μετριάσει την πιθανή κατάχρηση του λογισμικού και ότι τα φίλτρα της μπορούν να ελέγξουν για επιβλαβές περιεχόμενο που μπορεί να εισάγουν οι χρήστες ή να παράγει η τεχνολογία.

Οι επιχειρηματικές δυνατότητες αυτού του λογισμικού έχουν συγκεντρώσει μαζικές επενδύσεις επιχειρηματικού κεφαλαίου σε νεοσύστατες επιχειρήσεις που το παράγουν, σε μια εποχή που η χρηματοδότηση έχει στερέψει. Η Microsoft δήλωσε ότι η CarMax, η KPMG και άλλες χρησιμοποιούν την υπηρεσία Azure OpenAI. Η ανάρτησή της στο blog ανέφερε ότι ένας αντιπρόεδρος του Al Jazeera δήλωσε ότι η υπηρεσία θα μπορούσε να βοηθήσει τον ειδησεογραφικό οργανισμό να συνοψίζει και να μεταφράζει περιεχόμενο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ