Μετά την επιβράδυνση που έφερε η πανδημία του COVID, η Apple επαναφέρει τώρα το εργατικό δυναμικό της στο γραφείο μέσω ενός νέου υβριδικού μοντέλου εβδομαδιαίας εργασίας. Από τις 5 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι του τεχνολογικού κολοσσού που εδρεύει στο Bay Area θα περνούν τρεις ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο, με τις Τρίτες και τις Πέμπτες να είναι υποχρεωτικές. Με βάση τις ανάγκες των επιμέρους ομάδων, θα μπορούν στη συνέχεια να επιλέγουν την τρίτη ημέρα σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις.

Ενώ τα σχέδια για αυτό το υβριδικό μοντέλο είχαν ανακοινωθεί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, τα νέα σχέδια συνάντησαν την αντίσταση των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να εργάζονται από το σπίτι και πιστεύουν ότι αυτό δεν επηρεάζει την παραγωγικότητά τους.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωράμε με αυτήν την πιλοτική εφαρμογή και πιστεύουμε ότι αυτό το αναθεωρημένο πλαίσιο θα ενισχύσει την ικανότητά μας να εργαζόμαστε ευέλικτα, διατηρώντας παράλληλα την προσωπική συνεργασία που είναι τόσο σημαντική για την κουλτούρα μας”, έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους. “Γνωρίζουμε επίσης ότι έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε. Και δεσμευόμαστε να ακούσουμε, να προσαρμοστούμε και να αναπτυχθούμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες”.