Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μοιάζει με την κλιματική αλλαγή, καθώς θα εξαπλωθεί παγκοσμίως, και ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μοιράζονται την ευθύνη να δημιουργήσουν προστατευτικές μπάρες.

Στη σύνοδο κορυφής των CEO της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Σαν Φρανσίσκο την Πέμπτη, ο Pichai ρωτήθηκε από την Emily Chang του Bloomberg πώς θα επιτευχθεί παγκόσμια συναίνεση για την «έξυπνη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης».

Ο Pichai δήλωσε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη «θα πολλαπλασιαστεί» και ότι «οι εξελίξεις της Τεχνητής Νοημοσύνης θα φτάσουν σε όλες τις χώρες και είναι φυσικό για το είδος της συγκεκριμένης τεχνολογίας, που δεν νομίζω ότι υπάρχει μονομερής ασφάλεια».

Εάν κάτι πήγαινε στραβά σε μια χώρα λόγω της ΤΝ, είπε, θα μπορούσε να επηρεάσει και άλλες χώρες, καθιστώντας δύσκολη τη ρύθμιση σε τοπικό επίπεδο.

«Κατά κάποιο τρόπο, είναι σαν την κλιματική αλλαγή και τον πλανήτη», δήλωσε ο Pichai. «Όλοι μοιραζόμαστε έναν πλανήτη. Νομίζω ότι αυτό ισχύει και για την τεχνητή νοημοσύνη». Γι’ αυτό «πρέπει να αρχίσετε να δημιουργείτε τα πλαίσια σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε.

Ο Pichai δήλωσε ότι οι χώρες έχουν κοινή ευθύνη για τη δημιουργία παγκόσμιων πλαισίων -κάτι για το οποίο έχει προειδοποιήσει τους τελευταίους μήνες. Είπε ότι βλέπει κάποια σημάδια προόδου για τις συζητήσεις, μεταξύ άλλων στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στην Ιαπωνία νωρίτερα φέτος. Υπήρξε επίσης η χθεσινή συμφωνία μεταξύ του Προέδρου Joe Biden και του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping, οι οποίοι υποσχέθηκαν να ξεκινήσουν διάλογο γύρω από το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: CNBC News