Η Apple αντιμετωπίζει αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο από δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων ισχυρίζεται ότι ο πρώην φίλος της χρησιμοποίησε ένα AirTag για να την παρακολουθεί χωρίς τη συγκατάθεσή της, αναφέρει το Bloomberg.

Η μήνυση υποστηρίζει ότι οι διασφαλίσεις που ισχύουν, οι οποίες περιλαμβάνουν την ειδοποίηση των χρηστών iPhone εάν διαπιστωθεί ότι τους ακολουθεί ένα άγνωστο AirTag, είναι “θλιβερά ανεπαρκείς και κάνουν ελάχιστα, αν όχι τίποτα, για να προειδοποιήσουν αμέσως τα άτομα εάν παρακολουθούνται”. Η άλλη γυναίκα στηστη μήνυση λέει ότι ο σύζυγός της τοποθέτησε ένα AirTag στο σακίδιο του παιδιού της προκειμένου να την παρακολουθεί. Οι δύο γυναίκες ζητούν απροσδιόριστο ποσό αποζημίωσης και κατηγορούν την Apple ότι κυκλοφόρησε ένα μη ασφαλές προϊόν.

Η Apple έχει αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι τα AirTags θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ανεπιθύμητη παρακολούθηση, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2021, οι οποίες περιείχαν βελτιωμένη ανίχνευση για άγνωστα AirTags, πιο δυνατές ειδοποιήσεις AirTags και πολλά άλλα.

Με πληροφορίες από το Mac Rumors.