Μια νέα λειτουργία πρόσθεσε η Apple στην υπηρεσία Apple Music, η οποία αναμένεται να ενθουσιάσει τους λάτρεις του karaoke. Πρόκειται για το Apple Music Sing, ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να τραγουδούν τα αγαπημένα τους τραγούδια, προσαρμόζοντας την ένταση των φωνητικών και χρησιμοποιώντας στίχους σε πραγματικό χρόνο.

Το Apple Music Sing, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο μήνα, επιτρέπει στους χρήστες της υπηρεσίας να πάρουν τον έλεγχο, να κάνουν ντουέτα με φίλους κ.α., χρησιμοποιώντας έναν ευρύ κατάλογο χιλιάδων τραγουδιών. Σημειώνεται ότι η εμπειρία των στίχων της Apple Music είναι σταθερά μια από τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες στην υπηρεσία. Σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρει:

«Γνωρίζουμε ήδη ότι οι χρήστες μας σε όλο τον κόσμο λατρεύουν να τραγουδούν τα αγαπημένα τους τραγούδια, γι’ αυτό θέλαμε να εξελίξουμε αυτήν την δυνατότητα ακόμη περισσότερο για να επιτρέψουμε ακόμη μεγαλύτερη αφοσίωση στη μουσική μέσω του τραγουδιού. Είναι πραγματικά πολύ διασκεδαστικό, οι πελάτες μας θα το λατρέψουν».

Η χρήση της υπηρεσίας θα είναι δυνατή σε iPhone, iPad και το νέο Apple TV 4K χωρίς επιπλέον χρέωση.